Skip to main content

EXCLUSIV. Dragoș Stanca va avea emisiune la Radio Guerrilla. Tolontan, primul invitat

 
EXCLUSIV. Dragoș Stanca va avea emisiune la Radio Guerrilla. Tolontan, primul invitat

EXCLUSIV. Emisiune nouă la Radio Guerrilla. Realizator: Dragoș Stanca, fondatorul festivalului ICEEfest, președintele Biroului Român de Audit Transmedia și managerul ThinkDigital.

Publicitate

Stanca va fi în direct pe Guerrilla în fiecare săptămână. Este o reîntoarcere a lui Stanca în FM. Înainte de a fi om de digital, în urmă cu 20 de ani, a lucrat ca reporter într-un post de radio.

Detalii, în continuare:

Upgrade by Dragoș Stanca este numele noii emisiuni, care intră în grilă începând de luni, 15 octombrie.

Genul programului: cultură, informație și educație în digital și tehnologie.

Dragoș Stanca, pentru Paginademedia.ro:

“Pentru mine e un fel de come back în radio, prima mea iubire în media, după aproape 20 de ani. Formatul îsi propune să aducă în audiovizual spiritul proiectului iCEE.fest – ca un update săptămânal al celor mai importante stiri, evenimente si tendințe din tehnologie si digital.

De altfel, ideea emisiunii a apărut în timpul campaniei de promovare pentru ediția din acest an când am realizat, din discuțiile cu Adrian Popescu si Mihai Dobrovolschi, dar mai ales din reacția ascultătorilor, că există o suprapunere importantă de public între audiența super-premium a radioului si festivalul construit de noi”.

De ce este un "come back"?

Anterior carierei antreprenoriale, Dragoş a debutat la finalul anilor ’90 ca reporter – si, ocazional, DJ la Radio Contact (actualul Kiss FM), în Cluj, ulterior devenind jurnalist de presă scrisă la Ringier şi Mediafax Group înainte să fie manager în mai multe instituții media (în Publimedia lui Adrian Sârbu și apoi în grupul Realitatea-Cațavencu).

Emisiunea va avea, pentru început, trei rubrici principale:

News Feed

  • Va cuprinde principalele stiri internaționale si locale ale săptămânii. Particularitatea va consta în faptul că fiecare stire va fi explicată din perspectiva expertului, cu abordări care să arate implicațiile în piața locală si asupra consumatorilor români.

În Bula Mea

  • Într-un format relaxat, se vor dezbate principalele teme care au generat viralitate în social media, cu explicații legate de ce anumite idei s-au propagat mai mult decât altele.

În plus, formatul îsi propune să abordeze si ruptura dintre “bule”. Ce anume se discută, de fapt, în general în social media, nu doar în “camerele închise” în care se regăseste publicul educat.

Focus Pocus

  • Este rubrica în care se va dezbate un subiect punctual, împreună cu unul sau mai mulți invitați si experți din domeniu. Acest segment e transmis si în live stream, având si o parte vizuală – grafice, studii de caz etc.

Invitatul primei ediții va fi jurnalistul Cătălin Tolontan, iar tema emisiunii se va axa pe fake news, dezinformare si hate speech în online.

Upgrade se va difuza în direct în fiecare luni, începând cu ora 19:00, si va fi disponibilă ca podcast în aplicația Radio Guerrilla precum si pe site-ul radioului.
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu