Skip to main content

Ion Iliescu acuză România TV de fake news şi cere rectificări: „este doar un colaj din discursul rostit la Congresul PSD din 2015!”

 
Sursa foto: Stirilekanald.ro
Sursa foto: Stirilekanald.ro

Fostul preşedinte Ion Iliescu, o prezenţă tot mai rară în spaţiul public, a reacţionat pe blogul personal după ce România TV a difuzat o reacţie „nimicitoare” a acestuia la adresa PSD. Fostul şef de stat acuză ROmânia TV de fake news şi cere tuturor posturilor care au răspândit ştirea falsă să facă rectificări.

Publicitate

Ion Iliescu:

„Intervenţia mea ”nimicitoare”, dacă am înţeles bine, este doar un colaj din discursul rostit la Congresul PSD din 2015! Poziţia exprimată atunci nu este o noutate. Şi acum aş spune exact aceleaşi lucruri în faţa conducerii colective a PSD”, a spus Ion Iliescu în poziţia publicată pe blogul său.

„Ca urmare, cer, în virtutea dreptului la replică, televiziunilor care au generat şi răspândit ştirea falsă, să facă precizările cuvenite. Şi, dacă nu cer prea mult, să mă anunţe şi pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deşi n-am spus şi n-am făcut.”

Reacţia integrală, în continuare:

În legătură cu presupusa mea intervenţie în procesul politic ce are loc în Partidul Social Democrat, anunţată de postul de televiziune Romania TV, ştire preluată şi de alte televiziuni si site-uri de stiri, fără o minimă verificare a veridicităţii ştirii, sunt obligat să fac următoarele precizări:

Intervenţia mea ”nimicitoare”, dacă am înţeles bine, este doar un colaj din discursul rostit la Congresul PSD din 2015! Poziţia exprimată atunci nu este o noutate. Şi acum aş spune exact aceleaşi lucruri în faţa conducerii colective a PSD. Poziţia mea este bazată pe valori şi principii, în care cred, pe care nu le-am negat, de la care nu am abdicat şi nici nu intenţionez s-o fac.

Nu am încurajat niciodată conducerea conflictuală, indiferent că este vorba despre partid, sau despre instituţiile statului. Abordarea critică a realităţii nu înseamnă ”atac” la cineva. Înseamnă realism şi exprimă dorinţa de a rezolva probleme, nu de a crea altele noi.

PSD nu reprezintă, prin problemele pe care le are, excepţia pe scena politică actuală. De fapt, este printre puţinele forţe politice care mai păstrează un minim de coerenţă în acţiunea şi în proiectele sale. Dacă mai mizează însă pe abordarea conflictuală a problemelor interne, va pierde şi această minimă coerenţă.

Dincolo de orice, România are nevoie de stabilitate, de o guvernare coerentă, la rândul ei, responsabilă, şi, mai ales, de consolidarea democraţiei. Repet ce am spus nu o dată: nu poţi avea o democraţie funcţională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic. Este momentul să redeschidem canalele de comunicare, să reluăm dialogul între forţele politice, şi cu societatea civilă.

Ca urmare, cer, în virtutea dreptului la replică, televiziunilor care au generat şi răspândit ştirea falsă, să facă precizările cuvenite. Şi, dacă nu cer prea mult, să mă anunţe şi pe mine despre ce am spus, sau am făcut, deşi n-am spus şi n-am făcut.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    E grav daca astia au facut fake news la adresa PSD-ului

Trimite un comentariu

sus