Skip to main content

TITLURILE ZILEI. Adevărul: „Prezenţa la ură: 20%”. România liberă: „Boicotul a reuşit. Ura faţă de Dragnea a ucis referendumul”

 
TITLURILE ZILEI. Adevărul: „Prezenţa la ură: 20%”. România liberă: „Boicotul a reuşit. Ura faţă de Dragnea a ucis referendumul”

PRESA DE AZI. Eşecul de la Refrendum a fost în deschiderea celor mai multe ziare de astăzi. Cum a fost abordat? Ce titluri au dat?

Publicitate

Adevărul a titrat simplu şi a dat tilul zilei: „Prezenţa la ură: 20%”. Publicaţia mai notează: „Referendumul dezbinării a eşuat din cauza absenteismului, ceea ce va afecta imaginea principalilor jucători din spaţiul public.”

Click! este tot cu Referendumul pe prima pagină: „O mare palmă pentru Dragnea!”. Tabloidul mai notează: „Românii s-au dovedit mai buni, mai înţelepţi şi mai europeni decât conducătorul lui.”

Jurnaliştii publicaţiei consideră că Dragnea, personal, este un „exemplu” pentru popor: nu şi-a primit fosta soţie la nunta fiului lor, în schimb s-a dus însoţit de iubita mai tânără decât nora sa. Iar românii i-au răspuns pe măsură: nu s-au prezentat la vot!

EVZ titrează cu litere de-o şchioapă: „EŞEC!” alături de o poză cu un buletin de vot pe care scrie „Anulat”. „Pentru România s-a încheiat cel mai costisitor exerciţiu de democraţie: Referendumul de modificare a Constituţiei iniţiat, în premieră, de cetăţeni”, notează jurnaliştii publicaţiei care mai notează că „s-au cheltuit 43 de milioane de euro pentru nimic”.

Libertatea a prins doar datele de la roa 16.00 la închiderea ediţiei. Chiar şi aşa, publicaţia anunţa: Referendumul a picat! Cea mai slabă participare la vot din istoria democraţiei româneşti după `89.

Pe aceeaşi pagină, publicaţia arată cum îşi „îndeamnă” un preot din Voluntari enoriaşii la vot: „O să ardeţi ca grecii”. Mânioşi pe enoriaşi, unii popi mai că au transfrormat slujba de duminică într-una de afurisenie.

Jurnalul Naţional iese pe prima pagină cu două întrebări: „Al cui este eşecul de la vot? Al Partidelor sau al Bisericilor?

România liberă care pe perioada campaniei a avut o evidentă orientare pentru „familia tradiţională” a titrat: „Boicotul a reuşit. Ura faţă de Dragnea a ucis referendumul.” Tot pe prima pagină, apare şi o trimitere ce anunţă noua numire de la Curtea Supremă a Statelor Unite a judecătorului Brett Kavanaugh. Cum a văzut publicaţia noua numire? În această cheie: „Curtea Supremă virează împotriva „căsătoriei” homosexuale”.

GALERIE FOTO. Ziarele de astăzi despre Referendum:

Rubrica Presa de azi este realizată în colaborare cu compania de monitorizare Media Image.
Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Sora Liviu Sora
    Mergeau si mai putini daca nu faceau cei de la papaya prostia aia. Eu am iesit si am spus DA doar ca *** *** ***
  • Razvan Putina Razvan Putina
    Audiențele de weekend?
  • Jurnalistiougprinbatista Jurnalistiougprinbatista
    Asta e presa romaneasca! Titluri demne de pravda si scanteia, de unde se si trage fituica adevarul. Nu e de mirare presa scrisa se duce *** in aplauzele de bucurie a unor *** ca cei de la pagina de media. *** *** ***, ***!

Trimite un comentariu

sus