Skip to main content

USR caută reprezentant în CNA printr-un anunț pe Facebook: „Vrei să fii reprezentantul USR în cadrul CNA? USR lansează un apel public de CV-uri”

 
USR caută reprezentant în CNA printr-un anunț pe Facebook: „Vrei să fii reprezentantul USR în cadrul CNA? USR lansează un apel public de CV-uri”
CNA

Deputatul USR Iulian Bulai a anunțat, printr-o postare pe Facebook, ca USR se află în căutarea unui candidat care să reprezinte partidul în Consiliul Național al Audiovizualului.

„Îți pasă de calitatea mass media din România? Vrei să fii reprezentantul USR în cadrul CNA? Acum ai această șansă! Uniunea Salvați România lansează un apel public de CV-uri pentru a desemna din partea partidului candidați la conducerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).” Așa începe postarea deputatului USR.

Publicitate

Ce criterii trebuie să îndeplinească un posibil candidat?

„Candidatul pentru un loc în CNA trebuie să fie cetățean român, cu studii superioare, fără antecedente penale și să nu fi fost agent sau colaborator al poliției politice comuniste.

Candidatul trebuie să se bucure de o bună reputație și să aibă o activitate recunoscută în domeniul audiovizual.

Candidatul nu poate fi administrator și nici nu poate face parte din consiliul de administrație al unei societăți comerciale cu activitate în domeniul audiovizualului. Alte criterii de eligibilitate sunt familiaritatea cu mediul comunicațional public și capacitatea de a asuma o atitudine imparțială în evaluarea spețelor.” mai scrie Iulian Bulai.

Reamintim  că la sfârșitul acestui an, mandatele membrilor CNA Laura Georgescu, Răsvan Popescu, Monica Gubernat, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda și Florin Gabrea vor ajunge la final.

De asemenea, un alt loc disponibil în consiliu este lăsat de plecarea lui Valentin Jucan, la începutul acestui an.

Radu Călin Cristea, Radu Bogdan Herjeu, Dorina Rusu și Gabriel Tufeanu sunt singurii care încă mai au mandate în desfășurare.

Cetățenii care își doresc să candideze pot trimite CV-urile sau scrisorile de intenție la adresa de e-mail [email protected] în perioada 12.10.2018 –17.10.2018

Postarea integrală, în continuare: 

„Îți pasă de calitatea mass media din România?

Vrei să fii reprezentantul USR în cadrul CNA?

Acum ai această șansă!

Uniunea Salvați România lansează un apel public de CV-uri pentru a desemna din partea partidului candidați la conducerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).

Candidații trebuie să respecte condițiile legale pentru alegerea în conducerea instituției, dar și criteriile de profesionalism și integritate ale USR.

Candidatul pentru un loc în CNA trebuie să fie cetățean român, cu studii superioare, fără antecedente penale și să nu fi fost agent sau colaborator al poliției politice comuniste. Candidatul trebuie să se bucure de o bună reputație și să aibă o activitate recunoscută în domeniul audiovizual. Candidatul nu poate fi administrator și nici nu poate face parte din consiliul de administrație al unei societăți comerciale cu activitate în domeniul audiovizualului. Alte criterii de eligibilitate sunt familiaritatea cu mediul comunicațional public și capacitatea de a asuma o atitudine imparțială în evaluarea spețelor.

USR caută o persoană responsabilă şi competentă, cu un istoric profesional impecabil și cu experiență relevantă în radio și/sau televiziune, care să asigure echidistanța analizării spețelor prezentate, echilibrul dintre libertatea de exprimare, apărarea demnității umane și protejarea interesului public și să contribuie la respectarea pluralismului surselor de informare, a ideilor și opiniilor.

CV-urile și scrisorile de intenție ale candidaților pentru CNA pot fi trimise în perioada 12.10.2018 –17.10.2018 (ora 12:00) la adresa de e-mail: [email protected]

Candidații vor fi selectați de Biroul Național al Uniunii Salvați România și ulterior vor fi audiați în Comisiile parlamentare permanente, iar votul final va avea loc în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului.”

 

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu