Skip to main content

10 ANI. Cum l-a refuzat Tolontan (și) pe Patriciu. La câțiva ani după Vîntu

 
10 ANI. Cum l-a refuzat Tolontan (și) pe Patriciu. La câțiva ani după Vîntu
tolontan 2

10 ani de Paginademedia. Cătălin Tolontan, cel care acum coordonează redacția Libertatea, a fost dorit și acum șapte ani la vârful unei publicații generaliste.

Pe final de 2010, Dinu Patriciu îi propunea lui Tolontan o poziție la vârful grupului Adevărul Holding. În ianuarie 2011, Cătălin Tolontan declina oferta.

Cătălin Tolontan, la vremea respectivă, pentru paginademedia.ro:

“Reputatia se construieste pe ce faci, nu pe ce nu faci. Asa ca nu voi comenta prea mult ceva ce nu s-a concretizat. Da, e adevarat ca am avut cateva discutii cu oameni de la Adevarul, inclusiv cu Dinu Patriciu in ultima luna.

M-a onorat interesul lui, ca ziarist eram curios ce motivatii l-au determinat sa bage peste 100 de milioane de euro in presa. Am gasit zone unde gandim la fel si teritorii unde avem opinii diferite despre presa si profesie.

Cred in continuare ca a facut o investitie de curaj in Adevarul Holding, dar eu ma simt bine la Gazeta si am decis sa raman”.

Dinu Patriciu era al doilea mogul pe care Cătălin Tolontan îl refuza. Cu câțiva ani înainte, fusese ofertat de Sorin Ovidiu Vîntu, în anii de vârf ai grupului Realitatea. Zvonurile vorbeau de o ofertă de un milion de euro. A spus pas.

De ce l-a refuzat pe Vîntu?

A spus-o într-un interviu pentru Paginademedia.ro:

"Nu din motive etice", spunea Tolontan.

"Nu a fost nimic eroic, nu a fost nimic voit moral în gestul meu. Pur şi simplu, în momentul respectiv, am considerat şi consider şi azi că am luat o decizie corectă, că a rămâne lângă echipa de la Gazeta sporturilor este pentru mine un lucru mai bun. Şi pentru echipă, dar şi pentru mine, ca să fiu absolut sincer.

Găseşti foarte greu un mediu atât de matur, precum cel de la Gazeta sporturilor. Suntem vreo 200 de oameni, din care aproape 50 lucrăm împreună de aproape 20 de ani. Este extrem de greu să mai găseşti astăzi o redacţie atât de matură."

Articolele de atunci:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu