Skip to main content

Campanie de informare Ro-Alert, pe radio și TV. CNA recomandă televiziunilor și radiourilor preluarea campaniei

 
Campanie de informare Ro-Alert, pe radio și TV. CNA recomandă televiziunilor și radiourilor preluarea campaniei

Consiliul Național al Audiovizualului va transmite către radiodifuzori o recomandare de preluare a campaniei de informare despre sistemul de avertizare Ro-Alert. 

Publicitate

Campania are deja un spot TV (tradus și în limbaj mimico gestual) și urmează și o variantă radio.

Membrii CNA au votat în unanimitate trimiterea recomandării către televiziuni și radiouri, cu o mențiune: spotul care are un minut va fi integral la TVR și pe radioul public, iar pe cele comercială va intra într-o variantă prescurtată

Simona Alupoaei, din partea Departamentul pentru Situații de Urgentă: 

„Sistemul a început să funcționeze acum două săptămâni când s-a dat acea avertizare pentru incendiul de la Târgoviște. 
Se simte nevoia informării populației. Probabil că o recomandare venită de pe posturile TV ar duce la conștientizarea că populației trebuie să țină cont de aceste mesaje.”

Reprezentantul DSU a menționat că sistemul, încă de când a fost implementat, au făcut informări că sistemul Ro-Alert nu avertizează în cazul unui cutremur, în contextul criticilor primite după cutremurul din luna octombrie.

„Am descoperit că populația a colapsat un întreg departament, cu mii și mii de interpelări și întrebări de ce nu au fost anunțați cu privire la producerea acelui cutremur. Informările noastre au fost periodice și am explicat populației, prin diverse canale de informare pe care le avem noi, că acest sistem este în caz de forță majoră și te notifică doar în caz de fenomene meteo extreme sau alte incidente care sunt prevăzute în acest spot Ro-Alert. Nicidecum în cazul unui cutremur și putem face doar niște informări posteveniment.”, a mai explicat Simona Alupoaei. 

Nicoleta Șogor, comisar de poliție compartimentul de comunicare publică: „Populația a reacționat diferit la aceste alerte. În perioada testării, unii refuzau să mai primească aceste mesaje, motiv pentru care noi am lansat site-ul și am încercat să acoperim aceste răspunsuri. În interesul public, pentru informarea corectă a comunității avem nevoie de sprijinul dumneavoastră.”
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu