Skip to main content

Șapte propuneri pentru CNA au trecut de comisiile de cultură. Cine a rămas pe dinafară?

 
Șapte propuneri pentru CNA au trecut de comisiile de cultură. Cine a rămas pe dinafară?
CNA

Comisiile de Cultură din Senat și Camera Deputaților au audiat astăzi, în ședință reunită, propunerile de membri titulari în Consiliul Național al Audiovizualului, pentru ocuparea celor șapte locuri care urmează să fie elibertae (dintr-un total de 11).  

Șapte din cele 11 propuneri au primit aviz favorabil, urmând să fie trimise spre vot către plenul parlamentului. Este vorba despre propuneri venite din partea PSD (patru), PNL (unul) și UDMR (unul), dar și propunerea președinției. Cei propuși de ALDE și USR nu au trecut de votul comisiilor. 

Publicitate

Cine sunt propunerile avizate favorabil

  • Din partea Camerei Deputaților: Monica Gubernat (PSD), care ar fi la al doilea mandat în CNA, și Ramona Elena Sorescu (PSD)
  • Din partea Senatului: Nicolae Sorescu Bălașa (PSD), Alexandru Kocsis Cristea (PNL), Borsos Orsolya Eva (UDMR), care ar fi la al doilea mandat în CNA. Orsolya Borsos a intrat în CNA în 2017, fiind supleantul lui Lorand Turos, care a demisionat din CNA pentru un loc de deputat. 
  • Din partea Președinției: Cristina - Ancuța Pocora (fost deputat PNL)
  • Din partea Guvernului: Răsvan Popescu, membru în CNA din 2000

Cine n-a trecut la vot

Ștefan Voinea propus de USR ca membru titular a primit aviz negativ. La fel și propunerile ALDE, Andrei Ciprian Coman şi Luckacsi Claudiu (de la TVR).  

De menționat că astăzi au fost pe lista audierilor și trei „candidaturi independente”, în istoria propunerilor pentru CNA, care s-au făcut până acum, așa cum spune legea, doar de Guvern, Președinție și cele două camere ale Parlamentului. Este vorba despre jurnalistul Grigore Cartianu, care nu s-a mai prezentat la audieri, dar care, potrivit informațiilor Paginademedia.ro a primit un vot. Și despre Cezar Batog, care a primit cinci voturi.

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu