Skip to main content

VIDEO. Spotul de Centenar al Guvernului a inflamat CNA-ul: "Am senzația că mă uit la Acces Direct"

 
VIDEO. Spotul de Centenar al Guvernului a inflamat CNA-ul: "Am senzația că mă uit la Acces Direct"

REACȚII. "Mi se pare caraghios!" "Vă dau cuvântul meu de onoare că dacă închideam ochii aveam senzația că mă uit la Acces Direct!" Sunt reacții dure de la membrii CNA, după ce au văzut spotul Guvernului pentru Centenar.

Publicitate

Reacții care l-au făcut pe unul dintre membrii să izbucnească: „Hai că m-am enervat. M-am săturat de toate c******ile, ca să vorbesc frumos. Peste două zile e Centenarul, iar noi stăm să ne scuipăm că ăla e prost că ăla-i cretin! Nu putem și noi o zi, două, să tăceam dracu din gură?! 

Unii au criticat vocea spotului (ca de WowBiz, Acces Direct sau Ochii din umbră). Sau folosirea lui Dracula, nu a lui Vlad Țepeș. Alții au punctat că "sunt penibile". Sau că se potrivesc, mai degrabă, pentru o agenție de turism.

Detalii, în continuare:

Cu două zile înainte de 1 Decembrie, Guvernul îi cere Consiliului Național al Audiovizualului să trimită către televiziuni și radiouri o recomandare pentru ca acestea să preia în regim de gratuitate patru spoturi de „Centenar”.

Forul audiovizual, după ce a vizionat spoturile, a votat să trimită recomandarea. Asta deși unii l-au criticat în cuvinte 

Clipurile nu au ajuns încă pe TV, însă sunt fragmente din „Film de prezentare”, care a fost postat pe pagina de YouTube a Guvernului României. 

Cum a justificat reprezentantul Guvernului clipurile de Centenar:

„Ne dorim să transmitem acest mesaj de unitate națională și de conștientizare a valorilor și simbolurilor naționale. E vorba despre tradiții ale poporului român, de români de succes, un mesaj pe care dorim să-l transmitem într-o manieră coerentă și unită cu ocazia Centenarului Marii Uniri.””

Cum au criticat membrii CNA spotul

„Vă dau cuvântul meu de onoare că dacă închideam ochii aveam senzația că mă uit la Acces Direct”, a remarcat Radu Herjeu, membru CNA. (...) Apoi nu înțeleg de ce apare Dracula. Pentru cine e Dracula? Vlad Țapeș nu e bun pentru români? Dracula îl promovezi pentru americanii needucați. Doi la mână, castelul ăla (Castelul Bran - n.r.) e făcut puțin înaintea celor 100 de ani, adică nu văd de ce e trecut la miracolele României ultimilor 100 de ani.”

Dorina Rusu, membru CNA: 

„Oricum, totul mi se pare foarte caraghios, iar clipurile mi se par kitsch. După mine, dacă le dați la televiziuni nu e nevoie de recomandarea CNA-ului, dacă televiziunile consideră că pot fi date, nimeni nu vă oprește. Eu nu aș putea să votez pentru așa ceva pentru că mi se par penibile.”

Nemulțumit de criticile colegilor, Gabriel Tufeanu, membru CNA, a izbucnit împotriva criticilor: 

M-am săturat de toate căcaturile, ca să vorbesc frumos. Și anume: peste două zile e Centenarul, iar noi stăm să ne scuipăm că ăla e prost că ăla-i cretin, că ăla-i nu știu ce. Băi, e Centenarul o singură dată. Nu putem și noi o zi, două, să tăceam dracu din gură?! ”

Declarațiile membrilor CNA, în continuare: 

Secretar general adjunct Andreea Lambru (însoțită de Maria Nedelcu): 

„Guvernul României a făcut o solicitare prin care vă roagă să sprijiniți cu diseminarea informațiilor a mesajelor curpinse în spoturile audio viodeo. Rugămintea este să fiți de acord cu adoptarea unor mesaje în regim de interes public de către televiziunile și radiourile naționale și locale pe parcursul lunii decembrie.

Ne dorim să transmitem acest mesaj de unitate națională și de conștientizare a valorilor și simbolurilor naționale. E vorba despre tradiții ale poporului român, de români de succes, un mesaj pe care dorim să-l transmitem într-o manieră coerentă și unită cu ocazia Centenarului Marii Uniri.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Vă dau cuvântul meu de onoare că dacă închideam ochii aveam senzația că mă uit la Acces Direct. Am senzația că persoana care a pus vocea este voice over ori de la Acces Direct ori a fost la Mădălin Ionescu, la Wowbiz. Nu știu pentru cine a citit. Cum să citești matrerialul ca și cum prezinți o crimă în Ferentari?

Apoi nu înțeleg de ce apare Dracula. Pentru cine e Dracula? Vlad Țapeș nu e bun pentru români? Dracula îl promovezi pentru americanii needucați. Doi la mână, castelul ăla e făcut puțin înaintea celor 100 de ani, adică nu văd de ce e trecut la miracolele României ultimilor 100 de ani. De ce e în engleză? Pentru cine sunt clipurile acestea?

Dacă sunt clipuri de promovare turistică, excelent. Mie mi se pare o idee bună, dar pusă în practică foarte prost. Eu nu mă mândresc că sunt român pentru că avem holde aurii sau pentru că avem munți. Nici eu, nici România nici nimeni nu avem un merit că avem holde aurii și păduri. Eu sincer nu am înțeles care a fost obiectul acestui spot. Eu am crezut, înainte să le vedem, că vreți să arătați ce au făcut românii în acești 100 de ani, ca noi să avem ce celebra. Celebrez castelul lui Dracula, care nu e al luI Dracula, e al unor privați. ”

Reprezentantul Guvernului:

„Raportat la faptul că spotul este și în engleză, în varianta inițială am dorit să-l difuzăm și pe două canale de televiziune internaționale dar din păcate nu s-a putut face achiziția de timpi de antenă. El va fi trimis către toate reprezentanțele Românieid e afară, ambasade, consulate, pentru a putea fi difuzat și acolo de Ziua Națională.

Raportat la faptul că nu sunt doar evenimente din ultimii 100 de ani, cum am spus și în prezentare, e vorba despre prezentarea valorilor naționale ale României.

Ca și dumneavoastră și eu sunt ferm convinsă că sunt o mulțime de oameni care nu știu de albastru de Voroneț sau de alte obiective prezentate în filmulețe. Dorim să le dăm pe toate canalele de televiziune ca să le prezentăm totuși pentru întreaga populație cât mai multe din obiectivele pe care le are România, chiar dacă ele nu sunt doar din ultima sută de ani, sunt totuși simboluri ale țării noastre și reprezintă istoria țării noastre.”

Gabriel Tufeanu, membru CNA:

„Hai că m-am enervat. M-am enervat de aseară. M-am săturat de toate căcaturile, ca să vorbesc frumos. Și anume: peste două zile e Centenarul, iar noi stăm să ne scuipăm că ăla e prost că ăla-i cretin, că ăla-i nu știu ce. Băi, e Centenarul o singură dată.
Nu putem și noi o zi, două, să tăceam dracu din gură?! ȘI să arătăm ceva frumos din România. Orice! Dar de ce e aia și nu e ailaltă?! Gata!

E Centenarul poimâine, ne înjurăm săptămâna viitoare. Au făcut oamenii îștia o chestiune. Poate nu-i perfectă, măi dar au zis La mulți ani. Singura obiecție pe care o am este că poate că „La mulți ani”-ul ăla trebuia scris mai amre, că nu înțeleg românii că sunt cretini că este o dată Centenarul.

Exact ce zic îmi asum. Este Centenarul, Dorina, ți se pare haios? Cel care te-a trimis aici făcea scandal aseară, că tu ești prost... E Centenarul, vorbim de Centenar, ce treabă are sula cu prefectura?

Vorbim despre faptul că se transmite un msesaj, La mulți ani. Poate că voi trebuia să scrieți doar atât: La mulți ani, bă, ca să înțeleagă toți, că așa nu e bine nicium. Hai să tăcem o zi din gură, dacă reușim, cu toții, toată țara asta și să încercăm să găsim un lucru bun.

Și America e a americanilor? E a indienilor, dacă e să o luăm așa și mai e și descoperită de Cristofor Columb și când au 4 iunie sau 4 iulie e o zi senzațională și bravo lor. Noi avem o dată Centenarul. Gândiți-vă ce era dacă era Centenarul la americani, se oprea circulația și în America de Nord și de Sud. Noi ne scuipăm...Mulțumesc.”

Florin Gabrea, membru CNA:

„Întrucât e cvorumul acela minim, de aceea nu plec, dar în mod normal la tot acest discurs pedagocic care nu-și are rost. În al doilea rând, domnul Tufeanu, dacă faci pe lumea toată cretină, gândește-te bine. Pe mine să nu îndrăznești, într-un spațiu public, să mă faci cretin. Ce e aici, ești la Parlament, la Guvern? S-a depăși orice fel de măsură. ”

Dorina Rusu, membru CNA:

„Frumoasă comunicare de Centenar a avut domnul Tufeanu. Dacă o luăm de la primul cuvânt la ultimul a fost ceva extraordinar. Referitor la clipurile astea, nu împotriva ideii am ceva, dar mi se pare caraghios că vine Guvernul cu două zile înainte de 1 Decembrie cu niște clipuri de Centenar.

Oricum, totul mi se pare foarte caraghios, iar clipurile mi se par kitsch. După mine, dacă le dați la televiziuni nu e nevoie de recomandarea CNA-ului, dacă televiziunile consideră că pot fi date, nimeni nu vă oprește. Eu nu aș putea să votez pentru așa ceva pentru că mi se par penibile.”

Radu Herjeu:

„Nu știu cum reușesc unii membri CNA că atnci când vor să sprijine pe cei din fața lor le aduc un deserviciu mult mai mare. Domnul Dtufeanu v-a fpcut un deserviciu amestecând lucrurile absolut aiurea. Noi nu disuctăm nici despre națiunea română care în an Centenar ar trebui să-și dea mâna și să fie unită, noi discutăm despre niște clipuri. Eu le-am tratat ca om de comunicare.

(...) Am fost doar curios și am vrut să înțeleg cui i se adresează și de ce. Clipurilea astea trebuiau date de la 1 decembrie anul trecut, până la 1 decembri anul acesta, pentru că Centenarul se termină poimâine. Să discutăm pe 26 noiembrie 2018 despre Centenar va fi ușor...mă rog. Eu, cu două zile înainte dacă votez împotrivă, nu-i așa, se înțelege că votez împotriva unirii românilor și dorinței de a fi împreună. Norocul meu că domnul Tufeanu nu poate să-mi spună mie că am ceva cu Guvernul sau cu inițiativa dumneavoastră din motive politice.

Am privit aceste clipuri strict ca un om de comunicare și mie mi s-a părut un lucru amestecat în care ați vrut să fie de toate și al cărui mesaj a fost „One hundred years of Romania”.

Cu toată dorința mea de a fi român, eu nu pot să votez așa ceva. Mie mi se pare că făcut pe genunchi. Eu nu înțeleg. Decât să fim uniți și fericiți și să ne prefacem că nu avem nicio problemă, mi-aș fi dorit ca în Centenar să ne spunem: „hai să facem și noi lucrurile așa cum trebuie!” De la Președinte, care nu le face, până la ultimul român din țara asta. Atât mi-aș fi dorit!

Acum sunt pus în situația de a nu vota, pentru că nu mi se par niște clipuri bune, nu mi se par cu target și cu mesaj clare, niște lucruri de recomandat în interes public și, pe de altă parte, de a fi pus la zid că sunt dușmanul Guvernului și al Parlamentului, al României întregi și al Centenarului.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • s-au mai gasit vreo doua milioane de euro pentru clip de promovare si s-a mai gasit o firmulita sa cumpere timp de difuzare de cinci sute de mii. bine ca au reusit cei de la antena sa faca un film de prezentare pe repede inainte, inainte de 1 decembrie.
  • asa ceva ie prea de tot , un videoclip fals aiurea facut de prosti mincinosi si nebuni , tara asta ie ca si moarta , miroase a gen communism etc , trebuie sa fie o solutie si sa fie dati afara de la putere cumva urgent dragnea dancila etc toti corupti hoti mafioti nesimtiti mincinosi care au distrus si distrug incontinoare tara asta Romania fara nepasare de nimic , mai rau ca in iad , pacat , daca nu se face nimic si se iese candva din democratie care include uniunea europiana si nato etc , enorm de multi oameni tetateni destepti cu cap etc vor pleca din Romania si vor ramane doar prosti *** corupti hoti etc in tara asta .
  • Pe scurt.. Romania este mandra de evolutia sa? Adica? Treci de la comunism la comunism si esti mandru? ROMANIA, O TARA FARA VIITOR.

    "Romania continua sa se dezvolte", prin ce se dezvolta? Prin Catedrala Prostimii Neamului? Ca eu n-am vazut drumuri noi, SPITALE MODERNE, LEGI IN APARAREA CETATENILOR, NU A PARLAMENTARILOR, etc.

    "Romania, tara stabila si sigura", sigura? Daca se produce un cutremur, mii de oameni vor fi afectati.

    Acest videoclip este o mare minciuna. Mai ales in zona padurilor, unde copacii au fost taiati fara mila, mii de copaci.

Trimite un comentariu