Skip to main content

VIDEO. Spotul de Centenar al Guvernului a inflamat CNA-ul: "Am senzaţia că mă uit la Acces Direct"

 
VIDEO. Spotul de Centenar al Guvernului a inflamat CNA-ul: "Am senzaţia că mă uit la Acces Direct"

REACŢII. "Mi se pare caraghios!" "Vă dau cuvântul meu de onoare că dacă închideam ochii aveam senzaţia că mă uit la Acces Direct!" Sunt reacţii dure de la membrii CNA, după ce au văzut spotul Guvernului pentru Centenar.

Publicitate

Reacţii care l-au făcut pe unul dintre membrii să izbucnească: „Hai că m-am enervat. M-am săturat de toate c******ile, ca să vorbesc frumos. Peste două zile e Centenarul, iar noi stăm să ne scuipăm că ăla e prost că ăla-i cretin! Nu putem şi noi o zi, două, să tăceam dracu din gură?!

Unii au criticat vocea spotului (ca de WowBiz, Acces Direct sau Ochii din umbră). Sau folosirea lui Dracula, nu a lui Vlad Ţepeş. Alţii au punctat că "sunt penibile". Sau că se potrivesc, mai degrabă, pentru o agenţie de turism.

Detalii, în continuare:

Cu două zile înainte de 1 Decembrie, Guvernul îi cere Consiliului Naţional al Audiovizualului să trimită către televiziuni şi radiouri o recomandare pentru ca acestea să preia în regim de gratuitate patru spoturi de „Centenar”.

Forul audiovizual, după ce a vizionat spoturile, a votat să trimită recomandarea. Asta deşi unii l-au criticat în cuvinte

Clipurile nu au ajuns încă pe TV, însă sunt fragmente din „Film de prezentare”, care a fost postat pe pagina de YouTube a Guvernului României.

Cum a justificat reprezentantul Guvernului clipurile de Centenar:

„Ne dorim să transmitem acest mesaj de unitate naţională şi de conştientizare a valorilor şi simbolurilor naţionale. E vorba despre tradiţii ale poporului român, de români de succes, un mesaj pe care dorim să-l transmitem într-o manieră coerentă şi unită cu ocazia Centenarului Marii Uniri.””

Cum au criticat membrii CNA spotul

„Vă dau cuvântul meu de onoare că dacă închideam ochii aveam senzaţia că mă uit la Acces Direct”, a remarcat Radu Herjeu, membru CNA. (...) Apoi nu înţeleg de ce apare Dracula. Pentru cine e Dracula? Vlad Ţapeş nu e bun pentru români? Dracula îl promovezi pentru americanii needucaţi. Doi la mână, castelul ăla (Castelul Bran - n.r.) e făcut puţin înaintea celor 100 de ani, adică nu văd de ce e trecut la miracolele României ultimilor 100 de ani.”

Dorina Rusu, membru CNA:

„Oricum, totul mi se pare foarte caraghios, iar clipurile mi se par kitsch. După mine, dacă le daţi la televiziuni nu e nevoie de recomandarea CNA-ului, dacă televiziunile consideră că pot fi date, nimeni nu vă opreşte. Eu nu aş putea să votez pentru aşa ceva pentru că mi se par penibile.”

Nemulţumit de criticile colegilor, Gabriel Tufeanu, membru CNA, a izbucnit împotriva criticilor:

M-am săturat de toate căcaturile, ca să vorbesc frumos. Şi anume: peste două zile e Centenarul, iar noi stăm să ne scuipăm că ăla e prost că ăla-i cretin, că ăla-i nu ştiu ce. Băi, e Centenarul o singură dată. Nu putem şi noi o zi, două, să tăceam dracu din gură?! ”

Declaraţiile membrilor CNA, în continuare:

Secretar general adjunct Andreea Lambru (însoţită de Maria Nedelcu):

„Guvernul României a făcut o solicitare prin care vă roagă să sprijiniţi cu diseminarea informaţiilor a mesajelor curpinse în spoturile audio viodeo. Rugămintea este să fiţi de acord cu adoptarea unor mesaje în regim de interes public de către televiziunile şi radiourile naţionale şi locale pe parcursul lunii decembrie.

Ne dorim să transmitem acest mesaj de unitate naţională şi de conştientizare a valorilor şi simbolurilor naţionale. E vorba despre tradiţii ale poporului român, de români de succes, un mesaj pe care dorim să-l transmitem într-o manieră coerentă şi unită cu ocazia Centenarului Marii Uniri.”

Radu Herjeu, membru CNA:

„Vă dau cuvântul meu de onoare că dacă închideam ochii aveam senzaţia că mă uit la Acces Direct. Am senzaţia că persoana care a pus vocea este voice over ori de la Acces Direct ori a fost la Mădălin Ionescu, la Wowbiz. Nu ştiu pentru cine a citit. Cum să citeşti matrerialul ca şi cum prezinţi o crimă în Ferentari?

Apoi nu înţeleg de ce apare Dracula. Pentru cine e Dracula? Vlad Ţapeş nu e bun pentru români? Dracula îl promovezi pentru americanii needucaţi. Doi la mână, castelul ăla e făcut puţin înaintea celor 100 de ani, adică nu văd de ce e trecut la miracolele României ultimilor 100 de ani. De ce e în engleză? Pentru cine sunt clipurile acestea?

Dacă sunt clipuri de promovare turistică, excelent. Mie mi se pare o idee bună, dar pusă în practică foarte prost. Eu nu mă mândresc că sunt român pentru că avem holde aurii sau pentru că avem munţi. Nici eu, nici România nici nimeni nu avem un merit că avem holde aurii şi păduri. Eu sincer nu am înţeles care a fost obiectul acestui spot. Eu am crezut, înainte să le vedem, că vreţi să arătaţi ce au făcut românii în aceşti 100 de ani, ca noi să avem ce celebra. Celebrez castelul lui Dracula, care nu e al luI Dracula, e al unor privaţi. ”

Reprezentantul Guvernului:

„Raportat la faptul că spotul este şi în engleză, în varianta iniţială am dorit să-l difuzăm şi pe două canale de televiziune internaţionale dar din păcate nu s-a putut face achiziţia de timpi de antenă. El va fi trimis către toate reprezentanţele Românieid e afară, ambasade, consulate, pentru a putea fi difuzat şi acolo de Ziua Naţională.

Raportat la faptul că nu sunt doar evenimente din ultimii 100 de ani, cum am spus şi în prezentare, e vorba despre prezentarea valorilor naţionale ale României.

Ca şi dumneavoastră şi eu sunt ferm convinsă că sunt o mulţime de oameni care nu ştiu de albastru de Voroneţ sau de alte obiective prezentate în filmuleţe. Dorim să le dăm pe toate canalele de televiziune ca să le prezentăm totuşi pentru întreaga populaţie cât mai multe din obiectivele pe care le are România, chiar dacă ele nu sunt doar din ultima sută de ani, sunt totuşi simboluri ale ţării noastre şi reprezintă istoria ţării noastre.”

Gabriel Tufeanu, membru CNA:

„Hai că m-am enervat. M-am enervat de aseară. M-am săturat de toate căcaturile, ca să vorbesc frumos. Şi anume: peste două zile e Centenarul, iar noi stăm să ne scuipăm că ăla e prost că ăla-i cretin, că ăla-i nu ştiu ce. Băi, e Centenarul o singură dată.
Nu putem şi noi o zi, două, să tăceam dracu din gură?! ŞI să arătăm ceva frumos din România. Orice! Dar de ce e aia şi nu e ailaltă?! Gata!

E Centenarul poimâine, ne înjurăm săptămâna viitoare. Au făcut oamenii îştia o chestiune. Poate nu-i perfectă, măi dar au zis La mulţi ani. Singura obiecţie pe care o am este că poate că „La mulţi ani”-ul ăla trebuia scris mai amre, că nu înţeleg românii că sunt cretini că este o dată Centenarul.

Exact ce zic îmi asum. Este Centenarul, Dorina, ţi se pare haios? Cel care te-a trimis aici făcea scandal aseară, că tu eşti prost... E Centenarul, vorbim de Centenar, ce treabă are sula cu prefectura?

Vorbim despre faptul că se transmite un msesaj, La mulţi ani. Poate că voi trebuia să scrieţi doar atât: La mulţi ani, bă, ca să înţeleagă toţi, că aşa nu e bine nicium. Hai să tăcem o zi din gură, dacă reuşim, cu toţii, toată ţara asta şi să încercăm să găsim un lucru bun.

Şi America e a americanilor? E a indienilor, dacă e să o luăm aşa şi mai e şi descoperită de Cristofor Columb şi când au 4 iunie sau 4 iulie e o zi senzaţională şi bravo lor. Noi avem o dată Centenarul. Gândiţi-vă ce era dacă era Centenarul la americani, se oprea circulaţia şi în America de Nord şi de Sud. Noi ne scuipăm...Mulţumesc.”

Florin Gabrea, membru CNA:

„Întrucât e cvorumul acela minim, de aceea nu plec, dar în mod normal la tot acest discurs pedagocic care nu-şi are rost. În al doilea rând, domnul Tufeanu, dacă faci pe lumea toată cretină, gândeşte-te bine. Pe mine să nu îndrăzneşti, într-un spaţiu public, să mă faci cretin. Ce e aici, eşti la Parlament, la Guvern? S-a depăşi orice fel de măsură. ”

Dorina Rusu, membru CNA:

„Frumoasă comunicare de Centenar a avut domnul Tufeanu. Dacă o luăm de la primul cuvânt la ultimul a fost ceva extraordinar. Referitor la clipurile astea, nu împotriva ideii am ceva, dar mi se pare caraghios că vine Guvernul cu două zile înainte de 1 Decembrie cu nişte clipuri de Centenar.

Oricum, totul mi se pare foarte caraghios, iar clipurile mi se par kitsch. După mine, dacă le daţi la televiziuni nu e nevoie de recomandarea CNA-ului, dacă televiziunile consideră că pot fi date, nimeni nu vă opreşte. Eu nu aş putea să votez pentru aşa ceva pentru că mi se par penibile.”

Radu Herjeu:

„Nu ştiu cum reuşesc unii membri CNA că atnci când vor să sprijine pe cei din faţa lor le aduc un deserviciu mult mai mare. Domnul Dtufeanu v-a fpcut un deserviciu amestecând lucrurile absolut aiurea. Noi nu disuctăm nici despre naţiunea română care în an Centenar ar trebui să-şi dea mâna şi să fie unită, noi discutăm despre nişte clipuri. Eu le-am tratat ca om de comunicare.

(...) Am fost doar curios şi am vrut să înţeleg cui i se adresează şi de ce. Clipurilea astea trebuiau date de la 1 decembrie anul trecut, până la 1 decembri anul acesta, pentru că Centenarul se termină poimâine. Să discutăm pe 26 noiembrie 2018 despre Centenar va fi uşor...mă rog. Eu, cu două zile înainte dacă votez împotrivă, nu-i aşa, se înţelege că votez împotriva unirii românilor şi dorinţei de a fi împreună. Norocul meu că domnul Tufeanu nu poate să-mi spună mie că am ceva cu Guvernul sau cu iniţiativa dumneavoastră din motive politice.

Am privit aceste clipuri strict ca un om de comunicare şi mie mi s-a părut un lucru amestecat în care aţi vrut să fie de toate şi al cărui mesaj a fost „One hundred years of Romania”.

Cu toată dorinţa mea de a fi român, eu nu pot să votez aşa ceva. Mie mi se pare că făcut pe genunchi. Eu nu înţeleg. Decât să fim uniţi şi fericiţi şi să ne prefacem că nu avem nicio problemă, mi-aş fi dorit ca în Centenar să ne spunem: „hai să facem şi noi lucrurile aşa cum trebuie!” De la Preşedinte, care nu le face, până la ultimul român din ţara asta. Atât mi-aş fi dorit!

Acum sunt pus în situaţia de a nu vota, pentru că nu mi se par nişte clipuri bune, nu mi se par cu target şi cu mesaj clare, nişte lucruri de recomandat în interes public şi, pe de altă parte, de a fi pus la zid că sunt duşmanul Guvernului şi al Parlamentului, al României întregi şi al Centenarului.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ilarion ilarion
    s-au mai gasit vreo doua milioane de euro pentru clip de promovare si s-a mai gasit o firmulita sa cumpere timp de difuzare de cinci sute de mii. bine ca au reusit cei de la antena sa faca un film de prezentare pe repede inainte, inainte de 1 decembrie.
  • Rob Rob
    Cat a costat si cine l-a facut? Astea erau informatiile relevante.
  • Anonim Anonim
    asa ceva ie prea de tot , un videoclip fals aiurea facut de prosti mincinosi si nebuni , tara asta ie ca si moarta , miroase a gen communism etc , trebuie sa fie o solutie si sa fie dati afara de la putere cumva urgent dragnea dancila etc toti corupti hoti mafioti nesimtiti mincinosi care au distrus si distrug incontinoare tara asta Romania fara nepasare de nimic , mai rau ca in iad , pacat , daca nu se face nimic si se iese candva din democratie care include uniunea europiana si nato etc , enorm de multi oameni tetateni destepti cu cap etc vor pleca din Romania si vor ramane doar prosti *** corupti hoti etc in tara asta .
  • Alin Alin
    Da
  • Iuli Iuli
    Pe scurt.. Romania este mandra de evolutia sa? Adica? Treci de la comunism la comunism si esti mandru? ROMANIA, O TARA FARA VIITOR.

    "Romania continua sa se dezvolte", prin ce se dezvolta? Prin Catedrala Prostimii Neamului? Ca eu n-am vazut drumuri noi, SPITALE MODERNE, LEGI IN APARAREA CETATENILOR, NU A PARLAMENTARILOR, etc.

    "Romania, tara stabila si sigura", sigura? Daca se produce un cutremur, mii de oameni vor fi afectati.

    Acest videoclip este o mare minciuna. Mai ales in zona padurilor, unde copacii au fost taiati fara mila, mii de copaci.
  • Piscot Piscot
    Ala de injura ca birjarul a fost operator de nunti si botezuri la sate?

Trimite un comentariu

sus