Skip to main content

Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat în legătură cu mai multe ediții Sinteza zilei: „O campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice”

 
Dorina Rusu, membru CNA, s-a autosesizat în legătură cu mai multe ediții Sinteza zilei: „O campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice”
Dorina Rusu - Sursa foto: EVZ

Dorin Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a anunțat că s-a autosesizat în legătură cu mai multe ediții ale emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3 „în care s-au făcut acuzații grave și nedovedite despre de așa-zisa retrocedare frauduloasă a imobilelor din Sibiu către Forumul Democrat German”. 

Publicitate

„Nu au fost solicitate puncte de vedere de la FDGR, nici de la președintele Iohannis, iar acuzațiile nu au fost dovedite în niciun fel”, a precizat Dorina Rusu într-un comunicat trimis către presă, în care aceasta mai adaugă că afirmațiile „fac parte dintr-o campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice.”

„În dorința de a-l ataca pe președintele Klaus Iohannis, care era primar al Sibiului în perioada când s-au făcut retrocedările, postul Antena 3 încalcă articole din legislația audiovizualului pentru care alte posturi de televiziune au fost amendate în trecut”, notează membrul CNA.  

Dorina Rusu amintește că în 2017, B1 TV a fost amendat cu 50.000 de lei pentru trei emisiuni, printre care și o ediție Dosar de politician, prezentată de Silviu Manastire (pe larg despre subiect AICI). 

Comunicatul integral al Dorinei Rusu, în continuare: 

M-am autosesizat în legătură cu mai multe emisiuni Sinteza zilei de la postul de televiziune Antena 3, în care s-au făcut acuzații grave și nedovedite despre de așa-zisa retrocedare frauduloasă a imobilelor din Sibiu către Forumul Democrat German.

Printre altele, FDGR a fost acuzat că a preluat imobilele de la Grupul Etnic German, o organizație nazistă. În dorința de a-l ataca pe președintele Klaus Iohannis, care era primar al Sibiului în perioada când s-au făcut retrocedările, postul Antena 3 încalcă articole din legislația audiovizualului pentru care alte posturi de televiziune au fost amendate în trecut.

Nu au fost solicitate puncte de vedere de la FDGR, nici de la președintele Iohannis, iar acuzațiile nu au fost dovedite în niciun fel. În plus, modul în care sunt prezentate informațiile este unul defăimător și generalizator la adresa etnicilor germani din România.

Așa cum reprezentanții Forumul Democrat al Germanilor au afirmat mereu, Forumul este o organizație democratică, are un statut aprobat de o instanță din România, este asociație de utilitate publică, partener de dialog al tuturor guvernelor României și ale Germaniei.

FDGR nu este continuatorul Grupului Etnic German, organizație nazistă, creată în timpul statului național legionar, la cererea Germaniei naziste.

Imobilele revendicate de FDGR nu au fost achiziționate de Grupul Etnic German, ci au aparținut, înainte de înființarea GEG, unor persoane juridice de drept privat ale cetățenilor români de etnie germană. GEG a fost proprietarul lor doar pe perioada scurtă a existenței sale.

În conformitate cu datele de la ANRP, această autoritate a restituit către minoritatea germană doar opt imobile, pentru alte trei fiind propuse pentru acordare despăgubiri. Instanța a decis că FDGR are calitatea de succesor în drepturi al GEG. E vorba numai despre ascendența în materia dreptului de proprietate și nu despre o filiație de natură ideologică. Nu există vreo legătură între calitatea lui Klaus Iohannis de fost primar al Sibiului și de fost președinte al FDGR și retrocedarea acestor imobile. Toate acestea le-ar fi putut afla Antena 3 dacă ar fi solicitat un punct de vedere de la FDGR și de la Președinție.

Aceste afirmații fac parte dintr-o campanie de manipulare grosolană cu evidente substraturi politice.

Am ținut să fac aceste precizări pentru că, așa cum am spus, CNA a mai avut în trecut în discuție emisiuni pe aceeași temă. În iunie 2017, CNA a amendat cu 50.000 postul B1 TV pentru afirmații mincinoase legate de retocedarea imobilelor către FDGR.

De asemeni, m-am autosesizat încă de săptămâna trecută în legătură campania de dezinformare pe care Antena 3, în special emisiunea Sinteza zilei, o poartă în legătură cu subiectul revocării procurorului general Augustin Lazăr și cu așa-zisele dosare ale președintelui Iohannis.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Observ ca sunt si persoane care au curajul de a se opune haitei de manipulatori mercenari de la A3. Cu riscul de a cadea victima sigura a lor. Sa nu uitam ca au puterea de a impune celor de la putere orice le trece prin minte.
  • Omul de rând nu mai pune botul la cei ce se lupta în politică pentru binele ... propriu. Lozinci gen "noi suntem buni iar ăia sunt răi" nu mai țin, câtă vreme s-a dovedit că toți sunt o apă și un pământ.
  • Se ascut săbiile pentru ca urmează niste bătălii crîncene pentru supremație. Problema e ca in an centenar, lupta se va da peste cadavrul țării iar noi, cetățenii de rând, vom fi victime colaterale.
  • So....nu s a autosesizat ca membru neutru cna, ci pare ca s a autosesizat ca avocat al uneia dintre parti.

Trimite un comentariu