Skip to main content

Se poate şi invers: americanii fac o emisiune după români. Formatul Câştigă România va fi adaptat în SUA de Whoopi Goldberg

 
Colaj Paginademedia. Foto Woopi Goldberg: HEPTA
Colaj Paginademedia. Foto Woopi Goldberg: HEPTA

Americanii vor produce o emisiune după un format românesc 100%. Emisiunea „Câştigă România” a fost "exportată" cu numele „Win your country”.

Publicitate

Creat de compania Zucchero Media în România (cu Virgil Ianţu prezentator, pe TVR), formatul „Win your country” a fost achiziţionat în Statele Unite de un consorţiu format din compania de producţie a actriţei Whoopi Goldberg - One Hoe -, şi 44 Blue Production, anunţă publicaţia Realscreen.

Emisiunea a fost achiziţionată de la Small World IFT, care vinde formatul la nivel internaţional.

Varianta americană a „Win your country” este în curs de dezvoltare, însă nu a fost anunţat încă televiziunea care îl va difuza. Whoopi Goldberg şi Tom Leonardis sunt producătorii executivi din partea One Hoe, şi Stephanie Noonan Drachkovitch şi Dan Snook din partea 44 Blue.

Whoopi Goldberg: „Ne place componenta civică acestui show şi faptul că se concentrează pe ideea de unitate şi identitate”.

„Le oferă concurenţilor şi audienţei şansa de a se mândri cu locurile natale şi de a se distra, dar şi cu puţină competiţie la pachet. Credem că Win Your country! va prinde la audienţa din SUA”, a mai adăugat ea.

Emisiunea, un quiz show cu concurenţi care trebuie să răspundă la întrebări de bază despre ţara lor, mai este în curs de dezvoltare în Canada şi a fost „rezervat” şi în Franţa, mai menţionează sursa citată.

Amintim că emisiunea este deja la al patrulea sezon, la TVR 2, cu Zucchero producător şi Virgil Ianţu, prezentator.

Compania de producţie Zucchero mai produce, în România, show-urile Visuri la cheie (Pro TV), Vrei să fii milionar şi Roata norocului (Kanal D) şi Vedeta populară (TVR).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alina M. Alina M.
    Ar trebui mai intai sa-l exporte pe Iantu. Scapam si noi de un prezentator slab cu glume proaste.
  • Livia Pila Livia Pila
    @ Cristian Popescu: si de cand are nevoie ‘telectualule TVR sau ProTV sa cumpere formate de la o casa de productie no name? TVR si ProTV sunt importatoare de formate de succes straine sau creatoare de formate de succes. Si in plus e un conflict intre producerea unei emisiuni pe firma externa care este platita pentru montaj, filmare etc si implicarea unor angajati ai televiziunii respective in aceste procese. Adica esti platit de televiziune sa filmezi/ montezi in interiorul televiziunii pentru o firma externa care taxeaza televiziunea si pentru aceste lucruri. Mai gandim si noi sau ne facem ca lucram precum Dinescu cu 15000 de euro in buzunar doar de la o emisiune?
  • Qwerty Qwerty
    Senzațională emisiune. Nu se uita nimeni la ea. Audienta 0' 3. Eu știam că în tv succesul se calculează după rating, dar poate exagerez eu...oricum daca e la TVR să curgă banu, că nu verifică nimeni..doar ne -am luat tara înapoi de la statul paralel...
  • Cristian Popescu Cristian Popescu
    Felicitări casei de producție Zucchero!
    Toate emisiunile produse de ei sunt emisiuni de succes!

    Se pare că formatul internațional va fi doar bazat pe formatul din România, însă chiar și așa, felicitări celor care au avut ideea să investească într-un format nou, chiar dacă și acesta la rându-i se inspiră din emisiunea „Vrei să fii milionar” și jocul online „ConQuizTador”.

    @Livia Pilă
    Beneficiarul emisiunii este TVR, cum să plătești chirii beneficiarului?
    Una este formatul și alta este modalitatea prin care formatul este implementat.
    Producția aparține atât companiei Zucchero cât și TVR, formatul aparține companiei Zucchero!
  • Aly Aly
    Asa da. Si eu m-as pricepe la formate d'astea sa inventez le voi inventa numai asa sa le copieze ei ca sa transform oamenii in papusi
  • Răzvan Putină Răzvan Putină
    Virgile Virgine,hai pe antena1. imi ie dor de tini.
  • Vasile Ion Vasile Ion
    Astia de la Zucherro se apar creatori de formate cu si Patraru sustinea ca e inventatorul Late Night Show-ului si ca toata lumea il copiaza pe el. Apropo, la Prima TV Patraru “tripleaza” audienta postului de pe locul 3-4. Mai rasfirati baieti, mai rasfirati.
  • Livia Pila Livia Pila
    Ce iluzii mai vand si astia de la Zucherro! Produc emisiuni copiate din occident pe infrastructura televiziunilor unde le difuzeaza, fara sa plateasca inchirierea, cu deplinul ajutor al oamenilor din interior care beneficiaza de avantaje financiare desi aceatia sunt platiti de televiziunile respective, si mai apoi apar drept creatori de formate. Mai usor baieti cu minciuna, mai usor.

Trimite un comentariu

sus