Skip to main content

Sezonul doi al serialului Marte, cu Anamaria Marinca în distribuție, de astăzi la National Geographic

 
Sezonul doi al serialului Marte, cu Anamaria Marinca în distribuție, de astăzi la National Geographic

National Geographic va difuza sezonul doi din serialul Marte începând de astăzi, 13 noiembrie, de la ora 22:00. Unul dintre personajele serialului este românca Anamaria Marinca, care joacă rolul unui exobiologist și geologist, Marta Kamen.

Din producție mai fac parte Alberto Ammann (Narcos), Clementine Poidatz (Marie Antoinette, Housewife), Evan Hall (Orange is the New Black) sau Jihae (Mortal Engines).

Publicitate

Citește un interviu cu Anamaria Marinca despre rolul din primul sezon al seriei Marte, pe PaginadeSeriale

Despre serialul Marte

Marte continuă povestea la cinci ani după finalizarea primului sezon, când prima misiune reușită a dus echipajul original al organizației fictive International Mars Science Foundation (IMSF) spre Marte, în ciuda câtorva dificultăți în a atinge în siguranță suprafața marțiană pentru a crea prima așezare. Este acum anul 2042, iar IMSF a creat o colonie completă, Olympus Town. Însă, organizația nu poate finanța expediția Marte exclusiv din resurse proprii. Astfel că ușile oportunității se deschid larg pentru sectorul privat, iar tensiunile se ivesc între cercetătorii misiunii inițiale și minerii trimiși de Lukrum Industries, o corporație cu scop lucrativ, care generează o serie de noi provocări pentru toți cei de pe Planeta Roșie.

În sezonul al doilea din Marte, povestea investighează granițele dintre știință și industrie într-o regiune izolată și neprimitoare. De-a lungul istoriei, a existat un conflict constant între motivele și interesele materiale ale omului pe de-o parte și dorința de explorare de cealaltă.

În secvențele de documentar, scenele din zilele noastre realizează paralele cu viitoare evenimente de pe Marte prin examinarea câtorva dintre fenomenele îngrijorătoare cu care se confruntă ultima frontieră a Pământului, zona arctică. Sunt incluse aici o serie de evenimente ce compromit, în prezent, viața pe Terra și care ne-ar putea amenința existența și în viitor, ca specie interplanetară: forările, topirea ghețarilor, creșterea nivelului oceanului și epidemiile ce ar putea răbufni odată cu topirea permafrostului.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

  • Sa mori tu!? Mai invata baiete! Se poate sa fie fals doar pentru ca e posibil ca virusii de acolo sa fie construiti altfel. Cu toate ca viata are cam aceleasi atribute oriunde ar aparea. Dar virusi de mai mult de 10000 de ani din permafrost au aparut recent in Siberia omorand mii de reni. Cauta!
  • Nu va izbucni nicio epidemie dupa topirea permafrostului. E un serial exagerat, o rusine pentru National Geografic, ce vrea sa se transforme intr-un "Cancan" stiintific, profitind de faptul ca populatia crede ce apare acolo datorita reputatiei numelui construite, cu sange inclusiv, in timp! Un virus, de exemplu, poate infecta corpul uman, numai daca a trait liber cam in toata perioada umanitatii. Daca a stat sub gheata 10000 de ani, NU mai poate face acest lucru, datorita evolutiei umane in timp. E ca si cum ai merge cu stecherul european si ai vrea sa il agi intr-o priza din SUA, NU va functiona! Un virus vechi de 100 de ani, are sanse de reusita, unul vechi e 10 mii de ani, NU, iar permafrostul nu e acolo de ieri!

Trimite un comentariu