Skip to main content

Sezonul doi al serialului Marte, cu Anamaria Marinca în distribuţie, de astăzi la National Geographic

 
Sezonul doi al serialului Marte, cu Anamaria Marinca în distribuţie, de astăzi la National Geographic

National Geographic va difuza sezonul doi din serialul Marte începând de astăzi, 13 noiembrie, de la ora 22:00. Unul dintre personajele serialului este românca Anamaria Marinca, care joacă rolul unui exobiologist şi geologist, Marta Kamen.

Publicitate

Din producţie mai fac parte Alberto Ammann (Narcos), Clementine Poidatz (Marie Antoinette, Housewife), Evan Hall (Orange is the New Black) sau Jihae (Mortal Engines).

Citeşte un interviu cu Anamaria Marinca despre rolul din primul sezon al seriei Marte, pe PaginadeSeriale

Despre serialul Marte

Marte continuă povestea la cinci ani după finalizarea primului sezon, când prima misiune reuşită a dus echipajul original al organizaţiei fictive International Mars Science Foundation (IMSF) spre Marte, în ciuda câtorva dificultăţi în a atinge în siguranţă suprafaţa marţiană pentru a crea prima aşezare. Este acum anul 2042, iar IMSF a creat o colonie completă, Olympus Town. Însă, organizaţia nu poate finanţa expediţia Marte exclusiv din resurse proprii. Astfel că uşile oportunităţii se deschid larg pentru sectorul privat, iar tensiunile se ivesc între cercetătorii misiunii iniţiale şi minerii trimişi de Lukrum Industries, o corporaţie cu scop lucrativ, care generează o serie de noi provocări pentru toţi cei de pe Planeta Roşie.

În sezonul al doilea din Marte, povestea investighează graniţele dintre ştiinţă şi industrie într-o regiune izolată şi neprimitoare. De-a lungul istoriei, a existat un conflict constant între motivele şi interesele materiale ale omului pe de-o parte şi dorinţa de explorare de cealaltă.

În secvenţele de documentar, scenele din zilele noastre realizează paralele cu viitoare evenimente de pe Marte prin examinarea câtorva dintre fenomenele îngrijorătoare cu care se confruntă ultima frontieră a Pământului, zona arctică. Sunt incluse aici o serie de evenimente ce compromit, în prezent, viaţa pe Terra şi care ne-ar putea ameninţa existenţa şi în viitor, ca specie interplanetară: forările, topirea gheţarilor, creşterea nivelului oceanului şi epidemiile ce ar putea răbufni odată cu topirea permafrostului.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • drumetu drumetu
    Sa mori tu!? Mai invata baiete! Se poate sa fie fals doar pentru ca e posibil ca virusii de acolo sa fie construiti altfel. Cu toate ca viata are cam aceleasi atribute oriunde ar aparea. Dar virusi de mai mult de 10000 de ani din permafrost au aparut recent in Siberia omorand mii de reni. Cauta!
  • R2D2 R2D2
    exobiologist și geologist???
  • Cesarean Cesarean
    Nu va izbucni nicio epidemie dupa topirea permafrostului. E un serial exagerat, o rusine pentru National Geografic, ce vrea sa se transforme intr-un "Cancan" stiintific, profitind de faptul ca populatia crede ce apare acolo datorita reputatiei numelui construite, cu sange inclusiv, in timp! Un virus, de exemplu, poate infecta corpul uman, numai daca a trait liber cam in toata perioada umanitatii. Daca a stat sub gheata 10000 de ani, NU mai poate face acest lucru, datorita evolutiei umane in timp. E ca si cum ai merge cu stecherul european si ai vrea sa il agi intr-o priza din SUA, NU va functiona! Un virus vechi de 100 de ani, are sanse de reusita, unul vechi e 10 mii de ani, NU, iar permafrostul nu e acolo de ieri!

Trimite un comentariu

sus