Skip to main content

VIDEO. PREMIERĂ. Adrian Sârbu și Ion Cristoiu, față în față într-un interviu video. Sârbu, pe post de intervievator. Cu ce ocazie?

 
VIDEO. PREMIERĂ. Adrian Sârbu și Ion Cristoiu, față în față într-un interviu video. Sârbu, pe post de intervievator. Cu ce ocazie?

VIDEO Gândul. Ion Cristoiu a stat față în față cu Adrian Sârbu într-un interviu video făcut de publicația Gândul. Este pentru prima dată când jurnalistul EVZ și proprietarul Mediafax apar împreună într-un material video. Cu ce ocazie?

Publicitate

Este și prima dată când Adrian Sârbu este pus în postura de intervievator.

De fapt, este printre puținele interviuri video în care apare Adrian Sârbu. Fondatorul grupului Pro a mai acordat un interviu video în urmă cu 20 de ani, în 1998. Un interviu descoperit de un fost producător al știrilor Pro TV, publicat de Paginademedia.ro în 2015.

Cu ce ocazie l-a avut invitat Sârbu pe Cristoiu?

Interviul celor de la Gandul vine în contextul în care Ion Cristoiu împlinește 70 de ani. Au discutat despre presă şi despre cum a schimbat online-ul modul de a face jurnalism.

„S-a redus tot mai mult textul, twitter e deja Balzac, presa se va reduce să vorbim prin semne, e o goană, o tendinţă la a simplifica viaţa, textul, de a nu mai gândi”, spune Cristoiu.

Adrian Sârbu: Pe cine dintre elevii tăi îl apreciezi cel mai mult?

Ion Cristoiu: 

O să râdeţi. Din punct de vedere profesional, pe Cornel Nistorescu. Cornel Nistorescu este chiar elevul meu, în sensul că eu l-am descoperit când era la Cluj, eu eram la “Viaţa Studenţească. 

L-am pus şef de secţie a reuşit să-mi facă pulbere toată secţia şi să vină ăia cu o petiţie să-l dau afară şi s-a dus la “Flacăra”. După aceea am făcut împreună “Expres magazin” şi apoi ne-am despărţit, pentru că el - când a ajuns în locul meu - prima lui grijă a fost să-mi dărâme soclul de la Evenimentul Zilei. Dar este chiar un bun profesionist.

Adrian Sârbu îl descrie pe Cristoiu: „Întotdeauna pentru mine Ion Cristoiu o să fie acel chinez cu punga în mână din faţa tancurilor.”

 

VIDEO. Interviul Adrian Sârbu - Ion Cristoiu

 

 

 

CITEȘTE ȘI: VIDEO Inedit. Adrian Sârbu, într-un interviu vechi, descoperit de un fost angajat Pro TV

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu