Skip to main content

TVR, către presă: Spuneţi-ne sursa. Vrea să afle cum au ajuns în presă banii cheltuiţi cu vedetele şi prezentatorii

 
TVR, către presă: Spuneţi-ne sursa. Vrea să afle cum au ajuns în presă banii cheltuiţi cu vedetele şi prezentatorii

FĂRĂ PRECEDENT. Televiziunea Română a trimis în această după-amiază presei o „Notificare publică” în care anunţă că va „notifica publicaţiile care au diseminat informaţii confidenţiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv”.

Publicitate

„Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgenţă, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi”, mai arată notificarea TVR trimisă către presă.

Contactat de Paginademedia.ro, Ştefan Pană, reporter Libertatea, cel care a semnat seria de dezvăluiri din ziar, a declarat:

„Aşa cum jurnaliştii ar trebui să ştie foarte bine, sursele nu se fac publice niciodată, iar dezvăluirile ziarului Libertatea vor continua."

Amintim că în ultimele săptămâni, ziarul Libertatea a publicat o serie de articole în care dezvăluia, printre altele, veniturile lui Ionuţ Cristache, realizatorul Romania 9, care ar primi de la postul public un salariu de 26.377 lei (aproximativ 5.650 de euro).

Ulterior şi parlamentarul USR Iulian Bulai a făcut publice o serie de plăţi ale TVR către invitaţii permanenţi ai emisiunii Romania 9. Bulai a notat că realizatorul Ionuţ Cristache ar fi primit în perioada ianuarie - octombrie - 2018 suma de 78.298 de euro, Ion Cristoiu (9.570 de euro), Marius Pieleanu (8.097 de euro), Radu Soviani (5.586 de euro), Mircea Dinescu (15.149 de euro) şi Cristian Gheorghe (8.774 de euro).

Cu câteva zile în urmă, tot Libertatea dezvăluia că TVR ar fi plătit un milion de euro pentru artiştii care au concertat pe scena din Braşov.

Notificare publică de la TVR, în continuare:

•Privind difuzarea informaţiilor cu caracter confidenţial din contractele comerciale încheiate de SRTv

În ultima perioadă, în spaţiul public au fost diseminate o serie de informaţii cu caracter confidenţial privind aspecte comerciale din contracte sau convenţii încheiate de SRTv cu partenerii săi.

Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgenţă, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi.

De asemenea, reprezentanţii Televiziunii Române vor notifica publicaţiile care au diseminat informaţii confidenţiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv.

Totodată, SRTv va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Mai vor si sursa? TVR-UL AR TREBUI INCHIS! CU BANII CE SE ARUNCA IN BUZUNARELE TVR SE PUTEAU FACE MULTE ALTE CHESTII.
    Nu duce nimeni lipsa de emisiunile lor fara rating, batute de Minimax/Disney/Cartoon.
  • gicuti gicuti
    cind pina si secretarele devin avocati... oare cite zeci de ani poti sa iti ascunzi incompetenta si slugarnicia in spatele unor "informatii confidentiale"? de cind este aruncatul de bani publici "informatii confidentiale"? fa-ti mata televiziune cu cine ai invatat si vorbeste acolo de "informatii confidentiale"
  • Razvan Rasputina Razvan Rasputina
    2na, cati dintre banuti se intorc la tine?
  • Razvan Putina Razvan Putina
    Cate sarmale poate cumpara Cristache de banii aia ?
  • vlad vlad
    Păi daca pagina de media e Pro.. Si daca fasaie unul in pro tv, a 2 zi e pe pagina de media
  • Livia Pila Livia Pila
    Tupeul acestei Gradea este fără margini. Și al ei, și al madamei Vornicu, și al lui Cristache. DNA sa vina sa ii ia!
  • Radu Radu
    daca este Televiziune Publica , bani nu sunt tot publici !? off dang dang
  • Razvan Putina Razvan Putina
    postati fratili m-iu audientelele. nu pot s-a traiesc fara ele... v-ai de viata mea.
  • Razvan Putina Razvan Putina
    Care i-mi foloseste numele ba prostule?
  • bing bing
    de obicei se spune ca "sursele" mananca ***, dar de aceasta data au avut dreptate
    Ionuț Cristache mananca banii publici pe paine, cu margarina si dulceata
  • Razvan Putina Razvan Putina
    Antena100 ce-a m-ai de valoare valoare televiziune ever. Fortza ZU!
  • Razvan Putina Razvan Putina
    Aseara Fructul Oprit a fost lider pe toate targeturile! Voi cand aveti de gand sa postați audientele!? Sa vada protevistii ca Antena 1 a bifat a 3 zi consecutiv cand e lider acolo unde conteaza,adica pe comercial!

Trimite un comentariu

sus