Skip to main content

VIDEO. "Regretul meu este că nu am ajuns în spațiu. Patronii au râs de mine" - Adelin Petrișor

 
VIDEO. "Regretul meu este că nu am ajuns în spațiu. Patronii au râs de mine" - Adelin Petrișor

VIDEO. "Îmi pare rău, pentru că este eșecul meu. Nu am reușit. Nu am reușit decât să-i fac pe patroni să râdă de mine", povestește Adelin Petrișor.

Despre ce este vorba? "Am vrut să merg în spațiu, dar nu a reușit", continuă. Nu a fost doar o dorință, ci un proiect concret. Pus pe hârtie.

Adelin Petrișor, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

"Am vrut să ajung în spațiu. Nu aș fi fost eu primul jurnalist, există un japonez. O televiziune japoneză a trimis înaintea guvernului un jurnalist în spațiu, cu rușii, și a făcut de râs guvernul japonez, care ulterior a trimis cu americanii un astronaut.

Multă vreme, și la Antene și la Vântu am avut proiectul. O să ziceți că sunt nebun, costa 40 de milioane de euro, dar am zis așa:

De ce avem nevoie în țara asta? Avem oameni deștepți. Nu îi vedem în funcții, dar avem. Avem oameni deștepți, avem potențial genetic, avem profesori. Noi nu ne cunoaștem potențialul, avem nevoie de inspirație. Și atunci am vorbit cu cei de la Antene și Realitatea, care mi-au zis că sunt nebun, am zis „Fraților, hai să găsim sponsori pentru 40 de milioane de dolari și să facem niște transmisiuni de pe stația spațială internațională."

Reacția patronilor?

"Am vorbit și cu Vântu la un moment dat și mi-a spus că sunt nebun. Mihnea era șef la Realitatea TV. Când i-am dat proiectul și i-am spus cât costă, l-a luat tremuratul și mi-a zis că sunt de două ori banii din publicitate pe un an.

Ei erau realiști, eu sunt un artist. Eu sunt ziarist, nu trebuie să număr bani.

Jurnalistul s-a documentat. A avut și un răspuns de la Facebook, rețea care l-ar fi susținut.

Adelin Petrișor:

"M-am uitat să văd cât costă să fii turist spațial. Au zburat patroni de la Cirque du Soleil, au zburat mai mulți. Mi-am făcut temele, am văzut cât costă, inclusiv le-am scris fondatorilor Google, încercând să găsesc și bani. Ne-au răspuns. Nu ei, dar ne-a răspuns PR-ul de la Google.

La Facebook știu sigur că am primit răspuns că mă ajută. Au înțeles că asta e ideea, ideea e să le arăți oamenilor câte se pot face. Cei de la Facebook mi-au spus că mă ajută cu trafic, pentru că bani nu puteau să-mi dea, dar mă ajută să-mi dea trafic, să facem conferințe cu jumătate de glob, să intrăm în direct cu tinerii de la aeronautică și să vorbim și să povestim și să arătăm ceea ce înseamnă să trăiești în imponderabilitate, ce înseamnă să bei apă... pentru că lumea avea nevoie de inspirație. Și ideea era următoarea: Dacă niște triști de la o televiziune pot face asta, câte poate face o țară cu 20 de milioane de oameni?

M-am gândit că țara are nevoie de lucruri care să inspire. Faptul că o televiziune putea să facă o transmisiune de pe stația spațială internațională îți arăta câte putea să facă țara însăși. O televiziune mică, oricât de mare e în România, e mică raportată la proiect. Ăsta e regretul meu.

Deocamdată, proiectul ăsta e un eșec și cred că va mai fi pentru că sunt realist."

VIDEO. Adelin Petrișor: "Regretul meu este că nu am ajuns în spațiu"

VEZI interviul integral cu Adelin Petrișor, AICI 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Toate corespondentele lui Adelin Petrisor sunt pline de platitudini sau de info pe care le afli de pe agentiile de presa. Un singur lucru face excelent, e vb despre parada de 1 decembrie unde oricum are informatiile venite de-a gata.

Trimite un comentariu