Skip to main content

INSIDE STORY. Digi 24, primul an fără prime de Crăciun. Pedeapsă pentru că “nu au fost cuminţi”?

 
Una dintre glumele care circulă între angajaţii Digi 24
Una dintre glumele care circulă între angajaţii Digi 24

INSIDE STORY.Este primul an în care nu am luat primă de Crăciun. Aşteptam acei bani, ne bazam pe ei”. Aşa începe poveste din acest an a multor angajaţi Digi 24 cu care Paginademedia.ro a discutat.

Publicitate

Povestea lor continuă aproape la fel: “dar nu asta e problema. Problema este că alţi angajaţi din companie au luat primă, iar nouă nu ni s-au dat niciunfel de explicaţii.”

De ce angajaţii Digi 24 şi Digi FM nu au primit primă de Crăciun, dar alţi jurnalişti din grup (de la Digisport, de exemplu) da?

Informaţiile de mai jos au fost culese de Paginademedia.ro de la surse din interiorul postului TV. Inside Story.

O situaţie care a produs nemulţumire în interiorul Digi 24. Iar una din explicaţiile care circulă în interiorul televiziunii vorbeşte nu doar despre o măsură financiară, ci de una legată de activitatea jurnalistică şi de modul în care ziariştii staţiei de ştiri şi-au făcut treaba în acest an. Un fel de "pedeapsă". "Nuiaua lui Mov Crăciun"

Cum adică?

Nimeni din conducerea televiziunii nu a vrut să comenteze această situaţie şi nu a lămurit până acum angajaţii asupra problemei aparute”, a declarat pentru Paginademedia.ro un angajat al staţiei.

Surse din interiorul staţiei voresc despre “discriminare între angajaţi”, câtă vreme doar Digi 24 şi Digi FM nu şi-au luat primele (în valoare de 1.000 de lei).

“Angajatii Digi24 nu au primit prima de Crăciun. Nici cei de la Digi FM. În schimb, femeile de serviciu, unii tehnicieni, angajatii de la design, cei de la pază, inclusiv băieţii de la barieră, recepţionerele şi o parte din personalul tehnic au beneficiat de prima de Crăciun”, spune un angajat.

Primele nu au ajuns nici la angajaţii Digi 24 din local.

Colegii nu au fost consultaţi şi nici anunţaţi în legătură cu o tăiere a primei. Fără să fim informaţi, suntem afectaţi”, scrie un angajat al postului într-un mail către colegi.

Asta “în timp ce toţi colegii din cadrul RCS şi Digisport au avut banii puşi pe card până pe 24 decembrie. Reporteri, cameramani, tehnicieni, nu au primit nimic, nici cei 850 de lei şi nici tichetele cadou.”

Pedeapsă pentru că nu au fost cuminţi?

În linii mari, aşa sună una dintre explicaţiile care circulă în interiorul postului de televiziune.

Prima de Crăciun, de fapt lipsa primei de Crăciun ar fi – spun surse din interiorul postului – consecinţa modului în care jurnaliştii Digi 24 şi-au făcut meseria în ultimul an.

Zvonul circulă în interior în mai multe variante. “Este (şi) pentru că au criticat prea mult puterea”, spun unii. Sau pentru că “nu au fost echidistanţi”, zic alţii.

Alţii resping această variantă. "Nu cred. Ar fi prea de tot", spun ei.

Zvonuri care circulă în interiorul Digi în lipsa unor explicaţii de la şefi. Nu li s-a spus, oficial, nici că “sunt dificultăţi financiare”, nici că “ratingul a fost prea mic”, nici că “lipsa de echidistanţă” ar fi de vină.

"Nimeni din conducerea televiziunii nu a vrut să comenteze această situaţie şi nu a lămurit până acum angajaţii asupra problemei apărute", spune un angajat.

Măsura vine într-un moment de schimbări la Digi 24. În urmă cu câteva luni, a fost anunţată o nouă conducere, cu un om important adus din Pro TV pentru a conduce staţia: Robert Găinescu.

Cosmin Prelipceanu, realizator al talk-show-ului principal a de seară al Digi 24, a rămas în board, dar nu mai şeful redacţiei. Mai nou, producătoarei lui Prelipceanu - Bianca Oanea - nu i-a mai fost prelungit contractul cu Digi 24.

La un Crăciun fără prime, angajaţii Digi 24 fac haz de necaz. Îşi trimit unii altora meme-uri de sezon.

Vezi glumele care circulă între angajaţii Digi 24, aici

Paginademedia.ro a trimis câteva întrebări către oficialii Digi 24.

"1. Care au fost motivele pentru care angajaţii Digi 24 şi cei de la Digi FM nu au luat prima de Crăciun (pentru prima dată în ultimii ani)?

2. Din informaţiile Paginademedia.ro, alţi angajaţi din grup, de la alte departamente (DigiSport, UTV, recepţie etc) au primit primele. Care au fost criteriile de care s-a ţinut cont în cazul Digi 24 şi Digi FM, departamente care nu au luat prima?

3. Ce legătură există între performanţa jurnalistică a Digi 24 şi faptul că nu au primit prima?

4. Cum comentaţi informaţia potrivit căreia redacţia Digi 24 nu a luat prima de Crăciun din cauza atitudinii pe care jurnaliştii o au faţă de puterea politică (informaţie care circulă în interior)?"

Răspunsul a fost scurt:

"În ceea ce priveste informatiile de mai jos, compania noastra nu intentioneaza sa comenteze. Va multumim anticipat pentru intelegerea si respectarea deciziei noastre.

Va dorim, atat echipei, cat si cititorilor vostri, sarbatori linistite si un an nou bun!"

Citeşte şi: FOTO. Angajaţii Digi 24, haz de necaz. Meme-uri despre prima de Crăciun. Despre lipsa primei

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    geo, pai si pro tv e plin de crime si violenta , si la stiri si la filme
  • Omar Omar
    @Geo, sper din inimă că ești șofer la Digi, și nu jurnalist. Altfel, după cum scrii, ai greșit postul. Trebuia să fii la RTV. In rest, ai dreptate vis a vis de competențele șefilor Digi 24, dar treabă e la fel in toate redactiile de televiziune. Singurul criteriu de angajare este nepotismul. Așa am ajuns unde suntem.
  • JFK JFK
    Vad multi frustrati pe aici,care se baga in seama,in loc a-si vada de racituri!!!
  • Geo Geo
    Pentru cei care comentează și văd lucrurile din afara va spun următoarele: 1. Ideea postului este una ff buna 2. Reitingul este mic pt că este un segment mic de oameni educați în Romania, ,,clientii,, televiziunilor vor să vadă sânge,crime ,violuri, senzațional,minciuni ieftine gen RTV sau Antena 1, cu alte cuvinte oamenii sunt ușor de manipulat cu mizerii ieftine. Oamenii mai ,,scoși în lume,, cern puțin informația ! 3. Conducerea postului Digi 24 este ruptă de realitate, nu cunosc lucrurile de jos, (cum ajunge o știre sa fie filmata până a fi difuzată) , oamenii nu au făcut teren. Conducerea este ffff slabă, Prelipceanu nu face decât o emisiune plictisitoare și consumă destul de multe resurse pt emisiune, dar are susținerea RDS ului, și de aceea a reușit să elimine jurnalul de 19.00. 4. Pt a creste in ,,reiting,, ar trebui schimbați EOD iști /(80%)și o parte din șefi care nu pricep cum se face o știre, au numai noțiuni teoretice....practica....pauza. PS. Șefilor(cei vechi) nu mai țineți de scaune că nici salariile nu o sa le mai primiti lăsați oameni competenți in locul vostru și nu va mai săpați colegi(Radu Ioniță)
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    O nouă ecranizare a clasicei poveşti "How the Grinch Stole Christmas", cu Zoli Teszari în rolul principal.

    Nici nu vreau să ştiu câţi bani pierde cu postul ăsta nenea Zoli, cu mult stoicism şi cu încă şi mai mult securism. Au o armată de reporteri, reporteraşi, prezentatori şi băgători de seamă, cred că au organigrama CNN-ului 1:1, doar că audienţele rămân veşnic subunitare. Mai că aş zice că nu se uită la Digi24 decât angajaţii şi rudele lor. Televiziune cu circuit închis, practic.
  • Bibi Bibi
    Domnul Ionita s-ar putea sa se bucure de ultimele sarbatori la digi. Producator la Cinematepeca? Hm, oare de ce? Si-a asigurat un locsor in caz de ceva? Un zero supravietuitor precum gandacul de bucatarie. Altfel, un mare sapator de colegi cu functii. A se lua aminte. Ma intreb cati vor veni mahmuri la munca daca personajul dispare. La multi ani!
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Lasa ca la anu' vor face securisme mai cu talent si le da prima dubla. Drepti!!!
  • Sile Sile
    Rating mic, prima la stânga... gigi 24 e un post creat artificial, care nu se sustine din rating si publicitate si va dispărea in neant ca măgarul in ceață.
  • Aurel Aurel
    Dl Radu Ioniță are zilele numărate la Digi, nu a luat prima, nu i se.au aprobat referate, mai pe șleau trage și el cat se poate, a gafat de câteva ori și acum tine bine de scaun sa nu fie dat afară. Are un salariu destul de mare pentru cât muncește pt Digi
  • Anonimat Anonimat
    Dupa atatia ani la Digi24 am ajuns la o concluzie. Isi bat simplu joc de angajati. Multe jigniri asupra angajatilor, beneficii zero la asigurarea medicala, bonusuri pentru munca prestata 0, oameni care lucreaza pe noapte fara bani. Nu au fost in stare in 7 ani sa mareasca salariu. In momentul asta RCS merita o palma din partea angajatilor. Ca sa nu zic ca dau mail cu profit de 1 mld de euro, top 5 cea mai tare companie din Romania. HAI ***! Pentru unii muma, iar pentru altii ciuma!
  • Robert Claudiu Robert Claudiu
    Adi - perfect adevarat ca nu a deschis nimeni de la Digi24 gura atunci cand cei de la sport nu au primit. Ei insisi de ce nu s-au vaitat", asa cum o fac acum, colegii lor de la digi24?
    Referitor la primele de 1000 lei apoi, dupa cativa ani, 850+ bonuri 150 Magda - perfect adevarat.
    Ca sa cunoasca problema. Haideti sa va mai spun inside story legat de prime.
    Cati dintre voi cunosc faptul ca, de alegeri, toata lumea din redactia digi24 a primit prima, mai putin soferii (asistentii) care au muncit cot la cot cu ceilalti (cameramani, reporteri, editori, editori de montaj, redactori... etc)? Atunci care sa fi fost problema? Consider ca a fost si meritul lor pentru a avea publicul ce vedea la televizor dar au fost tratati ca niste 0-uri. Au fost descalificati ca si resursa umana, redusi.
    Au ramas doar povesti pe la colturi, povesti la tigara. Resemnare si teama... cam in halul asta functioneaza companiile.
  • unu unu
    Da' ionita a luat prima? Si daca da cat a luat anu asta?
  • Magda Magda
    Dl. Adi, prime s.au dat în fiecare an în primii ani 1000 lei și după 850+ bonuri valorice 150 Ron. Daca nu ești informat sau lucrezi in alta parte nu comenta in necunoștință de cauza. Problema este de gest nu de bani că nu s.au dat. Bani au dat doar la o parte din oameni. RDS.ul a făcut discriminare prin gestul asta și nici macar nu au anunțat de ce nu dau banii.
  • Adi Adi
    Multe din datele publicate aici sunt exagerate sau chiar false.
    1.Niciodata nu s-a dat la Digi prima de 1000 de lei de sărbători! Nici macar aia de 850 cum scrieti voi.
    2.Prima nu s-a dat în ultimii ani deloc la Digi sport.Zero.Dar se dădea la Digi24. Nu i-am auzit atunci sa se plângă pentru colegii lor.
    3.Ati verificat la Antena 3 sau Realitatea sa vedeti ce prime s-au dat în ultimii ani?
  • bing bing
    pai dupa cum se aude cei de la DIGI vor sa cumpere PRIMA TV 2019
    asa ca trebuie sa stea cu buzunarul stramt

Trimite un comentariu

sus