Skip to main content

INSIDE STORY. Digi 24, primul an fără prime de Crăciun. Pedeapsă pentru că “nu au fost cuminți”?

 
INSIDE STORY. Digi 24, primul an fără prime de Crăciun. Pedeapsă pentru că “nu au fost cuminți”?
Una dintre glumele care circulă între angajații Digi 24

INSIDE STORY.Este primul an în care nu am luat primă de Crăciun. Așteptam acei bani, ne bazam pe ei”. Așa începe poveste din acest an a multor angajați Digi 24 cu care Paginademedia.ro a discutat.

Publicitate

Povestea lor continuă aproape la fel: “dar nu asta e problema. Problema este că alți angajați din companie au luat primă, iar nouă nu ni s-au dat niciunfel de explicații.”

De ce angajații Digi 24 și Digi FM nu au primit primă de Crăciun, dar alți jurnaliști din grup (de la Digisport, de exemplu) da?

Informațiile de mai jos au fost culese de Paginademedia.ro de la surse din interiorul postului TV. Inside Story.

O situație care a produs nemulțumire în interiorul Digi 24. Iar una din explicațiile care circulă în interiorul televiziunii vorbește nu doar despre o măsură financiară, ci de una legată de activitatea jurnalistică și de modul în care ziariștii stației de știri și-au făcut treaba în acest an. Un fel de "pedeapsă". "Nuiaua lui Mov Crăciun"

Cum adică?

Nimeni din conducerea televiziunii nu a vrut să comenteze această situație și nu a lămurit până acum angajații asupra problemei aparute”, a declarat pentru Paginademedia.ro un angajat al stației.

Surse din interiorul stației voresc despre “discriminare între angajați”, câtă vreme doar Digi 24 și Digi FM nu și-au luat primele (în valoare de 1.000 de lei).

“Angajatii Digi24 nu au primit prima de Crăciun. Nici cei de la Digi FM. În schimb, femeile de serviciu, unii tehnicieni, angajatii de la design, cei de la pază, inclusiv băieții de la barieră, recepționerele și o parte din personalul tehnic au beneficiat de prima de Crăciun”, spune un angajat.

Primele nu au ajuns nici la angajații Digi 24 din local.

Colegii nu au fost consultați și nici anunțați în legătură cu o tăiere a primei. Fără să fim informați, suntem afectați”, scrie un angajat al postului într-un mail către colegi.

Asta “în timp ce toți colegii din cadrul RCS și Digisport au avut banii puși pe card până pe 24 decembrie. Reporteri, cameramani, tehnicieni, nu au primit nimic, nici cei 850 de lei și nici tichetele cadou.”

Pedeapsă pentru că nu au fost cuminți?

În linii mari, așa sună una dintre explicațiile care circulă în interiorul postului de televiziune.

Prima de Crăciun, de fapt lipsa primei de Crăciun ar fi – spun surse din interiorul postului – consecința modului în care jurnaliștii Digi 24 și-au făcut meseria în ultimul an.

Zvonul circulă în interior în mai multe variante. “Este (și) pentru că au criticat prea mult puterea”, spun unii. Sau pentru că “nu au fost echidistanți”, zic alții.

Alții resping această variantă. "Nu cred. Ar fi prea de tot", spun ei.

Zvonuri care circulă în interiorul Digi în lipsa unor explicații de la șefi. Nu li s-a spus, oficial, nici că “sunt dificultăți financiare”, nici că “ratingul a fost prea mic”, nici că “lipsa de echidistanță” ar fi de vină.

"Nimeni din conducerea televiziunii nu a vrut să comenteze această situație și nu a lămurit până acum angajații asupra problemei apărute", spune un angajat.

Măsura vine într-un moment de schimbări la Digi 24. În urmă cu câteva luni, a fost anunțată o nouă conducere, cu un om important adus din Pro TV pentru a conduce stația: Robert Găinescu.

Cosmin Prelipceanu, realizator al talk-show-ului principal a de seară al Digi 24, a rămas în board, dar nu mai șeful redacției. Mai nou, producătoarei lui Prelipceanu - Bianca Oanea - nu i-a mai fost prelungit contractul cu Digi 24.

La un Crăciun fără prime, angajații Digi 24 fac haz de necaz. Își trimit unii altora meme-uri de sezon.

Vezi glumele care circulă între angajații Digi 24, aici

Paginademedia.ro a trimis câteva întrebări către oficialii Digi 24.

"1. Care au fost motivele pentru care angajații Digi 24 și cei de la Digi FM nu au luat prima de Crăciun (pentru prima dată în ultimii ani)?

2. Din informațiile Paginademedia.ro, alți angajați din grup, de la alte departamente (DigiSport, UTV, recepție etc) au primit primele. Care au fost criteriile de care s-a ținut cont în cazul Digi 24 și Digi FM, departamente care nu au luat prima?

3. Ce legătură există între performanța jurnalistică a Digi 24 și faptul că nu au primit prima?

4. Cum comentați informația potrivit căreia redacția Digi 24 nu a luat prima de Crăciun din cauza atitudinii pe care jurnaliștii o au față de puterea politică (informație care circulă în interior)?"

Răspunsul a fost scurt:

"În ceea ce priveste informatiile de mai jos, compania noastra nu intentioneaza sa comenteze. Va multumim anticipat pentru intelegerea si respectarea deciziei noastre.

Va dorim, atat echipei, cat si cititorilor vostri, sarbatori linistite si un an nou bun!"

Citește și: FOTO. Angajații Digi 24, haz de necaz. Meme-uri despre prima de Crăciun. Despre lipsa primei
 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • CRED CA FIECARE POST ,CONDUCEREA MAI BINE ZIS IMPUNE POLITICA POSTULUI,EL PLATESTE,EL COMANDA,NU-TI CONVINE TE MUTI LA ALT POST UNDE SA-TI EXPRIMI SENTIMENTELE MAI BINE.DOAR PROST SA FII SI DACA TE INTREABA CINEVA PE DRUM CUTARE POST CU CINE ESTE,SA NU STII.E CLAR DIGI,REALITATEA B1 SUNT CU OPOZITIA SI ANTENA 3,RTV CU PUTEREANU-I MARE LUCRU,ECHIDISTANT NU EXISTA CEL PUTIN IN ROMANIA.DACA SEFUL LOR LE-A DAT DIRECTIA DE URMAT,SI EI NU S-AU CONFORMAT ,ASTA-I URMAREA,DAR DACA SEFUL LE-A ZIS SA FIE CU OPOZITIA SI NU LE DA BANI INSEAMNA CA E MAGAR.

Trimite un comentariu