Skip to main content

O piesă semnată de jurnalistul Petre Barbu, spectacol radiofonic la Radio Romania Cultural

 
O piesă semnată de jurnalistul Petre Barbu, spectacol radiofonic la Radio Romania Cultural

O piesă de teatru semnată de scriitorul şi jurnalistul de media Petre Barbu va avea premiera pe radio.

Publicitate

Este vorba de „Masa puterilor noastre”, text cu care jurnalistul Petre Barbu a câştigat Premiul pentru „Cea mai bună piesă românească” a anului 2016, la concursul UNITER.

Piesa va fi pusă în scenă de Teatrul Naţional Radiofonic.

Spectacolul va fi difuzat joi, 20 decembrie 2018, ora 19:00, la Radio România Cultural şi sâmbătă, 22 decembrie 2018, ora 13:30, la Radio România Internaţional.

Adaptarea radiofonică şi regia artistică poartă semnătura Cezarinei Udrescu.

Despre „Masa puterilor noastre”

Este o dramă de familie inspirată din actualitatea românească; cei doi, Irina (farmacistă) şi Tudor (despre care aflăm, din prima scenă, că a fost concediat, fără ajutor de şomaj pentru că acceptase să fie plătit „la negru”, dat la o parte în ciuda activităţii profesionale ireproşabile, având dezavantajul celor 50 de ani...), ei se confruntă cu perspectiva sărăciei, în capitalismul sălbatic românesc, iar certurile devin tot mai incontrolabile, pe măsura insatisfacţiilor şi a resentimentelor adunate.

Mai grav, Măriuca, fiica lor, se simte abandonată pentru că părinţii pun pe primul plan succesele ei şcolare şi, la fel ca majoritatea copiilor, este sufocată de cerinţele la clasă şi de volumul temelor (sistemul românesc de educaţie...!).

Spectrul ratării sociale şi în familie, pierderea iubirii pe care fiecare o aşteaptă, dar o arată tot mai stingherit, mai greu, este tot mai prezent, conflictele tot mai violente. Tensiunea creşte atunci când fetiţa dispare şi lasă un bilet în care anunţă că se sinucide pentru că nu mai poate trăi fără iubirea şi înţelegerea de care are nevoie.

Părinţii, împreună cu jucăriile însufleţite, o găsesc pe Măriuca, ascunsă pe YouTube(!), şi o conving să revină acasă.

„Să mă joc... Doamne, Dumnezeule, ajută-mă să mă joc! Ajută-mă! Ajută-mă, bunule Dumnezeu! (Făpturile încep să plângă.)”.

În distribuţie: Ioana Flora, Vasile Toma, Ana–Maria Bălescu, Marcello Cobzariu, Daniel Badale, Raluca Jugănaru, Alin Potop.

Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia de montaj: Dana Lupu, Monica Wilhelm, Florin Bădic, Robert Vasiliţă. Regia muzicală: Stelică Muscalu. Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu. Coordonator de proiect şi redactor: Crenguţa Manea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • A fost odata A fost odata
    Sa difuzeze in continuare piesele alea vechi din anii 50-80, singurele care au valoare. Nu zic ca piesa asta ar fi proasta, ci ca nu are cine s-o joace. Teatrul radiofonic a decazut ingrozitor dupa revolutie atat ca nivel al actorilor, dar si tehnic. De exemplu, pentru cunoscatori, in anii 60-70 se inregistra cu microfoane Neumann/Gefell iar acum au trecut la firme de mana a doua ca akg, microfoane lavaliera sau, mai rau, dinamice (in studio!) semn ca avem de-a face cu ingineri de sunet ageamii si probabil tehnica buna a plecat cineva acasa cu ea dupa revolutie. RIP teatrul radiofonic.
  • detasat Lider detasat Lider
    Iesi ba afara si socializeaza! Lasa audientele disperatule! Mori daca nu le vezi?
  • Lider detasat Lider detasat
    Daca nu te intereseaza, ce *** cauti aici, prostule! Mata !!! Iesi afara,minte redusa!
  • Lider Fals Lider Fals
    *** nu intereseaza pe nimeni audientele! Iesi afara,socializeaza prostule! Lasa audientele!
  • Lider detasat Lider detasat
    Ba sunteți prosti, cand Antena 1 e lider pe toate targeturile nu postați audiențele, cand e Pro postati ! Sa va fie rusine! Sunteti platiti de astia de la Pro!
  • Gabi Gabi
    Postați ***' audiențele de aseara!!

Trimite un comentariu

sus