Skip to main content

Primăria Capitalei a plătit integral Gala APTR. Cu cât? Adrian Ursu, premiat pentru o emisiune sponsorizată de …Primărie. Cristache, premiat şi el

 
Adrian Ursu. Foto: Florin Ghioca
Adrian Ursu. Foto: Florin Ghioca

O gală în care sunt premiaţi Carmen Avram, Adelin Petrişor, Câştigă România cu Virgil Ianţu şi Las Fierbinţi. Dar şi Adrian Ursu, Alessandra Stoicescu, Radu Tudor şi Ionuţ Cristache. Premii de 1.500 de lei pentru fiecare, toate suportate de Primăria Capitalei (ARCUB le va vira, direct, banii).

Publicitate

O gală sponsorizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB, la care câştigă, printre alţii, şi o emisiune la care sponsor este tot …Primăria.

O gală în care sunt premiate producţii ca În premieră sau Las Fierbinţi, dar şi Realitatea româneacă (a lui Octavian Hoandră) şi România 9, cu Ionuţ Cristache (un premiu care a stârnit rumoare în sală, scrie Libertatea).

O gală pentru care emisiunea România, te iubesc a refuzat premiul.

Despre ce este vorba?

A fost Gala Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România. Vă spunem totul despre evenimentul de la Teatrul Naţional din Bucureşti:

  • toate costurile galei APTR au fost suportate de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Sunt incluse aici: juriul, premianţii, închirierea sălii, artistul plastic care a realizat trofeul şi onorariul prezentatoarei – Monica Davidescu. Sumele nu au fost încă achitate.
  • 1.500 de lei va primi fiecare dintre câştigătorii galei. Printre aceştia: Ionuţ Cristache, Adelin Petrişor, Adrian Ursu şi Cristian Zgabercea (producătorul general al TVR, cu o condamnare in prima intanta de aproape cinci ani in dosarul Nicusor Constantinescu). Sumele vor fi virate direct către câştigători de către sponsor - Arcub
  • O emisiune sponsorizată de Primăria Capitalei a fost premiată la Gala sponsorizată de Primăria Capitalei: programul 365 de eroi ai României, realizat de Adrian Ursu la Antena 3. Organizatorii spun că nu este nicio legătură între premiu şi sponsorizare.
  • ARCUB este sponsor tradiţional al Galei APTR, spune Lucia Hossu-Longin
  • Ionuţ Cristache a fost premiat pentru emisiunea România 9. “Premiem programul, nu contractul. Noi nu vedem vreo apartenenţă la Cristache”, justifică organizatorul. Un premiu care a trezit reacţii în sală.
  • Emisiunea România, te iubesc, de pe Pro TV, a fost anunţată, înaintea Galei, că a câştigat unul dintre premii. L-a refuzat. Pro TV a luat însă un premiu, pentru Las Fierbinţi, ridicat de regizorul serialului, Dragoş Buliga (de la compania Frame Film.
  • A fost prima dată în istoria APTR când premiile au fost date în urma unor nominalizări. Până acum, se făcea pe baza înscrierilor. De aceea Pro TV a ajuns pe listă (postul a decis să se retragă acum mulţi ani de la premiile APTR).
  • România TV nu a avut nicio nominalizare. Nici măcar nu a fost luată în calcul. “Pentru că e un post cu probleme grave” (Lucia Hossu-Longin). Antena 3 a luat câteva premii.

Pe rând, fiecare punct:

Primăria Capitalei, sponsor oficial al Galei APTR

Toate costurile APTR au fost susţinute de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Mai exact:

-închirierea sălii de spectacole de la TNB (în jur de 2.500 de lei)
-cele 15 premii, fiecare în valoare de 1.500 de lei. Total: 22.500 de lei
-artistul plastic care a realizat trofeele
-onorariul prezentatoarei Monica Davidescu.

“Banii nu au fost încă plătiţi”, spune Lucia Hossu-Longin. Premiile vor fi virate direct către câştigători de către ARCUB.

“ARCUB e sponsor tradiţional al Galei, indiferent de primarii care au fost”, spune Lucia Hosu-Longin. Este însă prima gală la care Primăria suportă toate costurile (la ediţia trecută erau şi sponsori din zona comercială).

Adrian Ursu, premiat pentru o emisiune sponsorizată de Primărie

La Gala susţinută de Primăria Capitalei a câştigat şi o emisiunea sponsorizată de …Primăria Capitalei. Realizator: Adrian Ursu.

Realizatorul de la Antena 3 a luat premiu pentru emisiunea „365 de eroi ai României'. Un program realizat în cadrul proiectului „Bucureşti Centenar' al Primăriei Bucureştiului.

Ce legătură este între premiul lui Ursu şi faptul că sponsorul Galei a fost Primăria Capitalei?

“Nicio legătură”, răspunde Lucia Hossu-Longin. “Dintre programele de centenar, juriul a considerat că este unul dintre cele mai reuşite”, a explicat directorul Galei APTR.

Câştigătorii. Câteva nume: Adelin Petrişor, Cosmin Prelipceanu, Ionuţ Cristache, Cristi Zgabercea

Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România – APTR, a acordat 15 premii. Cele mai multe, pentru programe din TVR (nouă premii). Anul acesta au intrat printre premianţi şi nume de la Antena 3 (patru), Digi 24 (una) şi Pro TV (una).

De ce?

A fost prima data când s-au făcut nominalizări, şi nu înscrieri, ca la ediţiile trecute. Astfel, printre premienţi şi-au făcut loc şi Cosmin Prelipceanu (Digi 24) şi Pro TV (cu Las Fierbinţi).

Lucia Hossu-Longin, directorul Galei APTR, explică pentru Paginademedia.ro:

“Preşedintele APTR, Dan Necşulea, a selectat 50 de producţii, din care juriul a selectat cele 15 premii. De pe mai multe posturi. De pe România TV nu a fost nicio selecţie. Este un post cu probleme grave”.

De la postul concurent - Antena 3 - au fost anul acesta patru premii. Iar Digi 24 a luat un premiu.

Premiul luat de Ionuţ Cristache pentru România 9 a stârnit reacţii în sală.

Lucia Hossu-Longin:

“Noi premiem programul, nu contractul. Oricum, noi stabilisem deja premiul când au apărut în presă acele date. Este o emisiune cu un aer mai hotărât, mai tineresc.

Nu se vede la emisiunea lui vreo apartenenţă.”

România, te iubesc a refuzat premiul

Pro TV – care de ani buni nu mai participa la concurs, pentru că nu-l mai considera relevant - a şi refuzat un premiu. Acum nu a mai fost cu înscrieri, aşa că a ajuns pe listă, după nominalizări.

“Înaintea Galei”, povesteşte Lucia Hossu-Longin, “echipa România, te iubesc a fost anunţată că va primi un premiu”. “Era şi diploma pregătită”, continuă directoarea Galei. “Apoi ne-au spus că se retrag”, a spus Longin.

Juriul:

  • academicianul Nicolae Breban, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, prof. univ. Sorin Ilieşiu, director de imagine, scriitorul Mihai Ispirescu, regizorul Dan Necşulea (preşedinte APTR) şi regizorul Dan Piţa.

Premiile, via Libertatea:

  • Dite Dinesz a primit premiu pentru „Izolaţi în România' (TVR Timişoara)
  • Adelin Petrişor (TVR1) pentru reportajele realizate din teatrele de operaţii
  • Virgil Ianţu şi Diana Pascal (TVR 2) pentru emisiunea-concurs „Câştigă România'
  • Alina Grigore (TVR Internaţional) pentru „Olimpiada eroilor'
  • Adrian Cioroianu (TVR2 şi TVR Internaţional) pentru „100 de poveşti despre Marea Unire'.
  • Ionuţ Cristache – „România 9'
  • Cristian Zgabercea şi generalul Gelaledin Nezir au primit premii pentru transmisia „Funeraliilor Regelui Mihai I al României' la TVR, primul în calitate de producător, al doilea drept coordonator al ceremoniei.
  • Carmen Avram – În premieră (Antena 3)
  • Radu Tudor – Punctul de întâlnire
  • Alessandra Stoicescu – 100 de minute
  • Adrian Ursu - „365 de eroi ai României', un program realizat în cadrul proiectului „Bucureşti Centenar' al Primăriei Bucureştiului
  • Digi 24 - pentru „O suferinţă care încă arde', transmisiunea specială de la Clubul Colectiv, premiul fiind acordat lui Cosmin Prelipceanu
  • Octavian Hoandră – Realitatea Românească (Realitatea TV)
  • Las Fierbinţi (Pro TV) – premiu ridicat de regizorul Dragoş Buliga

GALERIE FOTO. Gala APTR, în imagini. Foto: Florin Ghioca

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doru cireasa doru cireasa
    Lucia Hossu vrea sa arate ca inca ar mai fi un reper profesional si moral. Nu a fost niciodată. Acum cade masca. Ma bucur. Să nu creadă ca ne-a păcalit pe toți, că a cumparat pe toată lumea. Asa și-a pus si fiul sef, pe bietul Emilut, care a fost si este și el total lipsit de relevantă profesională.
  • Livia Pila Livia Pila
    Sigur ca nu ar fi ok. Dar e afacerea lor privata pe care o înfățișează drept o competiție de anvergura națională. Lucia Hossu e experta în păcăleli. De pe vremea cind era secretara PCR la Scinteua tineretului.
  • johhny bravo johhny bravo
    Lucia Hossu si Dan Necsulea sunt soti? Pe bune? Si e ok sa fie in acelasi juriu ca si "profesionali" obiectivi?
    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lucia_Hossu-Longin
  • calu lu fat-frumos calu lu fat-frumos
    Puneti prea mult suflet in galele astea. Stim bine cum se dau premiile si stim si mai bine ce emisiuni fac astia si cat ne uitam la ele ca stim ce inseamna ele si ce vor. Si mai stim si valoarea costumelor si pretiosilor care apar zi de zi de zi ca sa ne spuna nimic sau ca sa-si apere gashca si sa dea in dusmani.
    "cu Ionuț Cristache (un premiu care a stârnit rumoare în sală)" :))) bre faptul ca un Cristake are emisiune la TVR a starnit rumoare in tara nu numai la premiu.
    Dar vai! Denisa a lu Rifai nimic? Adica fata se lupta acolo si icneste si face botic degeaba? Cata rautate si invidie! Oameni rai peste tot.
    Asa, ca-l uitasem pe sensei...ala n-a luat nimic? N-au mai ramas premii pentru luptatoru pentru dreptate si justitie? Nu-i face fratele lui, Gadea, o gala separata? :)))) Macar ca face aceeasi emisiune de 30 de ani dreacu. O sa-l vedem la 70 de ani cu aceleasi poante si aceeasi caterinca ca acum.
  • Dan Petrescu Dan Petrescu
    Nu exista nicio Iulia Hossu. E vorba despre Lucia Hossu Longin. Care demult si-a vindut cinstea pe rușine. A devenit activista PSD.
  • Livia Pila Livia Pila
    Zău, Luci Hossu? Pe bune, Hoszu neni? Chiar ne iei de prosti în privința lui Cristache? Chiar nu vezi ca face politica PSD?
  • F F
    Cam peste tot în lume la premiile serioase trebuie sa te înscrii. Este un semn ca ești interesat de premiile acelea și acorzi putina credibilitate asociației sau organizației care da premiile. România te iubesc a făcut bine ca a subliniat aspectul ăsta și a refuzat un astfel de premiu. Cat despre Las Fierbinti, nu m-ar mira sa aibă legătură cu finanțarea aia acceptarea acestui premiu. Probabil da bine sa ai un premiu pompos, chiar dacă valoarea este zero.

    Apropo, comentariul anterior este lasat de alt f. :)) Sunt multe persone pe aici cu probleme de personalitate sau este cel puțin una cu grave probleme de personalitate.
  • johhny bravo johhny bravo
    Mile, Livia, cine este Iulia Hossu de care vorbiti? Ca nu vad numele ei in stire.
  • Mile Mile
    O gala care a decernat premii hotarate cu cateva zile inainte in barul TVR de care Iulia Hossu Longin, fiul acesteia si Luana Sandulescu. RUSINE de 100 de ori!!!
  • Livia Pila Livia Pila
    Cea mai rusinoasa gala dintre toate. Cat de bolnav trebuie sa fii sa dai premii criptocomunistilor iar tu sa faci memorialul durerii? Iulia Hossu - un im bolnav! Si-a batut jos intotdeauna de cei care si-au pastrat demnitatea in comunism chiar si cu pretul vietii, contrat fata de ce face aceasta nulitate acum doar pentru cativa banuti.
  • Andrei Sită Andrei Sită
    @Paco, din ce oraș ești ? Eu nu l-am mai auzit pe Radu la ProFM pe 90,1 Constanța. De o săptămână și jumătate e Alina Barbu în loc.
  • Mihai Mihai
    PRO TV - PREMIAT DE PSD??? A luat premiul pentru Las Fierbinti, serial pentru care s-ar putea sa primeasca 1 milion de EUR tot de la PSD. Acelsi PRO TV care avea datoriile sterse de Adrian Nastase de la PSD cand era premier.
  • Briela Briela
    Lucy, te apuca greata de Protv? Pe noi ne apuca greata cand vedem ca marele juriu (de la care aveam oarecare asteptari) a putut sa dea premii unor lingai. Cinste lui Alex pentru verticalitatea de care a dat dovada!
  • Paco Paco
    De pe lista asta împănată cu mari valori ale neamului lipsește Radu Andrei Tudor. Personaj fad, dar cu spate puternic în TVR, rămâne același atârnător de top pe la ProFM, unde bagă jurnalele regionale când se crapă de ziuă.
  • Nero Nero
    Gala APTR a atins culmea penibilului cu ocazia a 100 de ani de la Marea Unire. Singurele producții decente sunt cele ale lui Adrian Cioroianu, Carmen Avram și România Te Iubesc.
    - 99% din transmisiile lui Adelin Petrisor sunt PR pentru Armata, chiar fara numar, dupa cum si recunostea pe scena. Ca sa para deontolog, cel mai mare campion al citirii prin bete al comunicatelor si conferintelor de presa mai inteapa generalii cu chestii minore, si acelea de fapt tot ghiulele ridicate la fileu pt unii in detrimentul altora!
    - Alina Grigore e din acelasi aluat. O stirista profund mediocra s-a transformat intr-o documentarista abonata la deplasari de bine, in care atarna de bietii mercenari-eroi raniti in razboaie pe la niste concursuri care nu intereseaza pe nimeni. Daca cineva poate arata o transmisie valoroasa a acestei inchipuite inseamna ca nu ne pricepem la tv.
    - Dite Dinesz, in afara de carat fara noima ajutoare prin munti, nu prea mai face nimic altceva. O excelenta metoda de a ascunde lipsa de idei si prezenta activa intr-o redactie.
    - Octavian Hoandra e un fel de Lavinia Sandru fara sosete. Neîngrijit și nepregătit, are rating-uri năucitor de aproape de zero. Un neg pe obrazul gros al presei mogulizate.
    - Radu Tudor, Adrian Ursu și Alessandra Stoicescu nu fac presă, ci plecaciuni ori înfierări. Au ajuns atât de fără conștiință că nici măcar nu mai așteaptă comenzi, simt și acționează din fler, instinct, slugarnicie.
    - Cr Zgabercea e legat ombilical de Liviu Dragnea. Prăduitor dovedit, e jignirea maximă să-și asume o muncă a sute de profesioniști pentru care nu a trudit nicio secundă.
    - Nezir Gelaledin a fost toată viața sclavul lui Gabriel Oprea. E dovada vie a oportunismului și slugarniciei, s-a scos cu o pensie de 7.000 de euro si cu doua stele de general nefiind in stare sa scrie singur un comunicat de presa. Cine nu crede, sa-i dea o foaie alba.

Trimite un comentariu

sus