Skip to main content

DERAPAJ din arhivă. Cum au fost înfieraţi la Antena 3 Patapievici şi Mihăieş pentru un metru de Pământ la Roşia Montană

 
DERAPAJ din arhivă. Cum au fost înfieraţi la Antena 3 Patapievici şi Mihăieş pentru un metru de Pământ la Roşia Montană

10 ani de Paginademedia. Lecţia de manipulare. Protagonişti: Antena 3, Horia Roman Patapievici, Mihai Gâdea, Mircea Badea şi Victor Ponta.

Publicitate

Un derapaj de acum câţiva ani, semnalat de Paginademedia.ro la vremea respectivă. Îl reluăm în seria aniversară de articole 10 ani de Paginademedia.

Horia Roman Patapievici si Mircea Mihaies, mari investitori imobiliari la Rosia Montana? Asa i-a prezentat Antena 3. E drept, cei doi aveau pământ la Roşia Montană, dar era vorba de ...un metru pătrat, cumpărat simbolic de cei doi. Antena 3 a omis însă să spună care este suprafaţa deţinută de cei doi intelectuali "rechini imobiliari."

Postul Antena 3 a prezentat documente „în premieră” ce arătau că Horia Roman Patapievici, fost şef la ICR, şi Mihai Mihăieş, fost vicepreşedinte ICR, deţin pământ la Roşia Montană. Gâdea a evitat să mai spună şi suprafaţa, răsfoind în faţa camerei nişte pagini ce arătau o listă cu oamenii care au cumpărat terenuri la Roşia Montană.

„Am avut nişte informaţii cu privire la cei care au cumpărat terenuri în Roşia Montană pentru că era vorba despre modul în care compania, în condiţiile în care proiectul de lege ar trece, ar putea să exploateze sau nu. Avem extras din cartea funciară şi aici sunt trecute persoane: Boia Constantin, Boia Nicolae (...), Mă interesează următorul lucru, la poziţia a 12-a apare Patapievici Roman Horia. Deci domnul Patapievici”, a spus Mihai Gâdea în emisiune.

„E un bun investitor imobiliar”, a remarcat şi premierul Victor Ponta, care se afla în platou.

„Faptul că băsiştii Patapievici şi Mircea Mihăieş şi-au luat proprietăţi la Roşia Montană ca să fie despăgubiţi când or fi expropriaţi mi se pare superb", a comentat şi Mircea Badea, care a intrat în direct.

Lucrurile s-au lămurit a doua zi, după un punct de vedere trimis presei de fostul şef al ICR. Patapievici şi Mihăieş au cumpărat, încă din 2006, la modul simbolic, 1 (un) metru pătrat de teren, în semn de solidaritate cu cei care se luptau contra exploatărilor de la Roşia Montană.

Din dreptul la replică semnat de Horia Roman Patapievici şi Mihai Mihăieş:

  • „În anul 2006, impresionaţi de rezistenţa eroică a asociaţiei „Alburnus Maior" din Roşia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, aşa cum eram şi noi, am decis, alături de alţi câţiva intelectuali, să ne exprimăm adeziunea la decizia lor de a se opune barbariei. La invitaţia conducătorului asociaţiei, dl. Eugen David, am achiziţionat suprafaţa simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest solidaritatea cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localităţii.”
  • Protestăm, aşadar, cu vehemenţă faţă de acest nou atac la care ne supune Antena 3 şi cerem retragerea afirmaţiilor calomnioase. Numai cineva complet orbit de ură poate afirma că 1 metru pătrat de teren constituie o „investiţie imobiliară". Este o „investiţie simbolică", „1 metru pătrat" — un act de rezistenţă civică, făcut cu mijloacele statului de drept, faţă de invazia cianurilor, practicată sub ochii noştri, chiar în aceste zile, prin batjocorirea statului de drept.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus