Skip to main content

DERAPAJ din arhivă. Cum au fost înfierați la Antena 3 Patapievici și Mihăieș pentru un metru de Pământ la Roșia Montană

 
DERAPAJ din arhivă. Cum au fost înfierați la Antena 3 Patapievici și Mihăieș pentru un metru de Pământ la Roșia Montană

10 ani de Paginademedia. Lecția de manipulare. Protagoniști: Antena 3, Horia Roman Patapievici, Mihai Gâdea, Mircea Badea și Victor Ponta.

Un derapaj de acum câțiva ani, semnalat de Paginademedia.ro la vremea respectivă. Îl reluăm în seria aniversară de articole 10 ani de Paginademedia.

Horia Roman Patapievici si Mircea Mihaies, mari investitori imobiliari la Rosia Montana? Asa i-a prezentat Antena 3. E drept, cei doi aveau pământ la Roșia Montană, dar era vorba de ...un metru pătrat, cumpărat simbolic de cei doi. Antena 3 a omis însă să spună care este suprafața deținută de cei doi intelectuali "rechini imobiliari."

Postul Antena 3 a prezentat documente „în premieră” ce arătau că Horia Roman Patapievici, fost șef la ICR, și Mihai Mihăieș, fost vicepreședinte ICR, dețin pământ la Roșia Montană. Gâdea a evitat să mai spună și suprafața, răsfoind în fața camerei niște pagini ce arătau o listă cu oamenii care au cumpărat terenuri la Roșia Montană.

„Am avut niște informații cu privire la cei care au cumpărat terenuri în Roșia Montană pentru că era vorba despre modul în care compania, în condițiile în care proiectul de lege ar trece, ar putea să exploateze sau nu. Avem extras din cartea funciară și aici sunt trecute persoane: Boia Constantin, Boia Nicolae (...), Mă interesează următorul lucru, la poziția a 12-a apare Patapievici Roman Horia. Deci domnul Patapievici”, a spus Mihai Gâdea în emisiune.

„E un bun investitor imobiliar”, a remarcat și premierul Victor Ponta, care se afla în platou.

„Faptul că băsiştii Patapievici şi Mircea Mihăieş şi-au luat proprietăţi la Roşia Montană ca să fie despăgubiţi când or fi expropriaţi mi se pare superb", a comentat și Mircea Badea, care a intrat în direct.

Lucrurile s-au lămurit a doua zi, după un punct de vedere trimis presei de fostul șef al ICR. Patapievici și Mihăieș au cumpărat, încă din 2006, la modul simbolic, 1 (un) metru pătrat de teren, în semn de solidaritate cu cei care se luptau contra exploatărilor de la Roșia Montană.

Din dreptul la replică semnat de Horia Roman Patapievici și Mihai Mihăieș:

  • „În anul 2006, impresionați de rezistența eroică a asociației „Alburnus Maior" din Roșia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, așa cum eram și noi, am decis, alături de alți câțiva intelectuali, să ne exprimăm adeziunea la decizia lor de a se opune barbariei. La invitația conducătorului asociației, dl. Eugen David, am achiziționat suprafața simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest solidaritatea cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localității.”
  • Protestăm, așadar, cu vehemență față de acest nou atac la care ne supune Antena 3 și cerem retragerea afirmațiilor calomnioase. Numai cineva complet orbit de ură poate afirma că 1 metru pătrat de teren constituie o „investiție imobiliară". Este o „investiție simbolică", „1 metru pătrat" — un act de rezistență civică, făcut cu mijloacele statului de drept, față de invazia cianurilor, practicată sub ochii noștri, chiar în aceste zile, prin batjocorirea statului de drept.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu