Skip to main content

VIDEO. Dragoș Pătraru: Am pierdut 5.000 de euro din cauza audienței. Clauza din contract care spune cine îi plătește

 
VIDEO. Dragoș Pătraru: Am pierdut 5.000 de euro din cauza audienței. Clauza din contract care spune cine îi plătește

10 ANI. Despre audiență și contracte, direct, fără ocolișuri, cu Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Nației, de la Prima TV.

În noiembrie, audiența emisiunii de la Prima TV l-a făcut să piardă câteva mii de euro. La fel și în decembrie, deși, în ultimele două săptămâni din an, audiența a crescut, după modificările din emisiune). Partea bună: situația a motivat și mai tare echipa, a declarat realizatorul, la interviurile 10 ani de Paginademedia.ro.

Un interviu în care a vorbit și despre piratarea masivă a emisiunii, care se distribuie pe net și influențează astfel audiența TV.

Emisiunea Starea Nației revine cu un nou sezon în această seară, de la 22.30, la Prima TV.

Dragoș Pătraru, la interviurile Paginademedia.ro:

"Știi cât muncim de când nu avem audiența pe care ne-o dorim? Eu pierd bani. Luna trecută (noiembrie, n. red), am pierdut 5.000 de euro din clauze de audiență.

Banii noștri, 5.000, pentru că a fost sub pragul unde noi aveam un premiu de 5.000. Nu mai zic cât lăsăm acolo pentru că nu putem să ajungem la ei, avem praguri și mai sus. Când o să constat că mai coboară încă un prag și încă un prag, mă predau și mă duc acasă."

Efectul?

Dragoș Pătraru, la interviurile 10 ani de Paginademedia:

"De când ne-a scăzut audiența de vreo 2-3 săptămâni, știi cât de efervescenți suntem? Eu mă trezesc noaptea și scriu idei. Mai aveam efervescența asta dacă făceam 2.5 și bani? Nu.

Eu, când nu fac audiență, mă doare ficatul. Am nevoie de aer. La mine e o chestie fizică, eu de asta o să mor dacă mai stau mult în treaba asta, că nu fac audiență."

Ce schimbări au făcut?

"Subiectele erau foarte lungi la noi, un subiect dura 3 minute și jumătate, pentru omul care zapează, e foarte mult. Aveam 10 subiecte în fiecare emisiune. Acum avem 20. Le-am scurtat", a spus Pătraru.

O altă schimbare: au fost scoase "virgulele" (scurtele secvențe cu sigla, care delimitau materialele).

Clauza din contract: Dragoș Pătraru plătește penalizările

Pătraru a vorbit despre o clauză din contractul cu Prima TV: el singur își asumă penalizările.

Dragoș Pătraru, la Interviurile 10 ani de Paginademedia:

Să-ți dau un inside din contractul pe care îl are acum Starea Nației: pragurile de audiență cu penalizările sunt la mine. Eu sunt singurul responsabil și singurul penalizat la bani dacă nu facem audiență. Așa am gândit contractul, eu apar pe post și eu pierd. Acum, vom vedea cât timp se va întâmpla asta. S-a întâmplat o dată. În altă lună a fost peste, în alta a fost sub.

VIDEO. Dragoș Pătraru: Am pierdut 5.000 de euro într-o lună. Detaliul din contract.

Mă gândesc și la varianta în care nu mai sunt eu prezentator

Pătraru ia în calcul și varianta în care Starea Nației să nu mai fie prezentată de el. Să rămână doar producător.

În ce situație? În clipul de mai jos:

VIDEO. Dragoș Pătraru: Iau în calcul inclusiv alt prezentator

VEZI interviul integral cu Dragoș Pătraru, AICI

 

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro

Comentarii

 • Mesaj catre Dragos Patraru:
  Pacat, esti baiat destept dar ai dat cu ,,mucii in fasole,,
  Romii (***) o minoritate toxica parazita nu trebuie incurajata.Bre nea ,,Patratu,, cred ca erai drogat cand a-i luat apararea acestei natii parazite. Cred ca te-ai nascut si crescut i Bereasca-Ploiesti iar pentu emisiunea ta te-ai dedulcit la o spaga, Nu credeam ca ai un creier asa mic.Astept sa ai o ,,bucurie,, de la prietenii tai *** (***)
 • Eu ma uit cu placere la emisiunile urmatoare,incepand cu ora !8.00-Buna ,Romania!,Starea natiei si Radu Bnciu.Evident ca nu ma uit la Mircea Badea.Din pacate,uneori prezinta aceleasi stiri,dar cu alte puncte de vedere.Iar noi intelegem ce ne place si incercam sa scoatem la suprafata adevarul.Nu cred ca este o idee buna schimbarea prezentatorului.Starea Natiei este brand Dragos Patraru.
 • Simplu...echidistanta s a dus in cap,audienta a facut la fel. Nustiu ce se chinuie el cu atatea explicatii si schimbari cand totul e asa de usor de explicat.
  Eu erem un fidel de 3 ani dar acum nu poate nici sa ma plateasca cineva sa mai dau o sansa emisiunii.
  Nota bene:si faza cu netu e SUBTIRE RAU
 • @ Alexis: Tu nu ti-ai dat seama pana acum ca paginademedia publica multe articole ***? Ei bine: da. Si sunt multe. Asta despre Patraru face parte dintr-un lung sir de articole pentru a-l promova pe acest actoras de cartier atunci cand acesta considera ca e cazul. Lumina sa fie pentru toti, oameni buni.
 • Jenanat este ce face Obae si in materie de cenzura a comrntariilor nefavorabile. De ce mi-ai cenzurat Petrisor comentariul anterior? El continea doar adevaruri, nu am folosit limbaj jignitor si nici acuze fara fundament. Am prezentat doar faptele. Iar daca era un cuvant deranjant, de obicei cenzurai doar acel cuvant, nu un comentariu de 20 de randuri. Rusinica!
 • Petrisor, serios, e jenant ce faci. Ce spune in articol e departe de ce spune Patraru.
  Voi fi mai atenta la toate articolele paginademendia care intra in aria mea de interes. Am sentimentul ca sunt luata de proasta. Realitatea spune ceva tu vrei sa ma faci sa cred alta poveste.
  Atat
 • Pătrate, ești mic copil, eu am "pierdut"2 milioane de euro duminică! Deși nu am dormit noptile și am tot făcut variante, nu am fost in stare sa gasesc cele 6 numere la loto!:))
  A pierde un lucru/ obiect presupune posesia, nu poți pierde o sumă de bani pe care nu o ai.
  Pătraru nu a pierdut 5000 euro, a fost incapabil să-i castige! Eventual poate spune că, din cauza slabei performante a emisiunii, a pierdut șansă de a câștiga mai mulți bani...
 • Este emotionant cum Pagina de media slefuieste incontinuu aceasta nonvaloare numita Patraru. Daca tot vorbeau de contracte, era firesc de aflat si cat a primit de la Digi24 si de la tvr cand a plecat. Asta ca sa putem compara fabuloasa pierdere de 5000 de euro. Dar pentru asta ar fi fost nevoie de un reporter care nu e acolo doar ca sa i ia scamele lui Patraru de pe umar.

Trimite un comentariu