Skip to main content

Au fost desemnaţi cei cinci juraţi ai semifinalelor Selecţiei Naţionale Eurovision. Prima semifinală va fi difuzată duminică

 
Au fost desemnaţi cei cinci juraţi ai semifinalelor Selecţiei Naţionale Eurovision. Prima semifinală va fi difuzată duminică

Semifinalele Selecţiei Naţionale Eurovision vor avea cinci juraţi. Prima semifinală a competiţiei va fi transmisă de TVR 1, TVR HD, TVR Moldova şi TVR Internaţional duminică, 27 ianuarie.

Publicitate

Cei cinci juraţi sunt Adi Cristescu, Mihai Georgescu (Miţă), Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrabete. Ei vor decide cei 10 finalişti din semifinalele selecţiei naţionale de la Arad şi Iaşi, anunţă TVR.

Juriul naţional are rolul de a alege cinci concurenţi din fiecare semifinală. Pe lângă cei 10, încă doi finalişti, câte unul din fiecare semifinală, vor fi aleşi de public, prin televot.

Finala Naţională va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucureşti. Concursul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD.

Cine sunt cei cinci juraţi?

Adi Cristescu are în palmares numeroase participări la festivaluri precum: Mamaia, Eurovision, San Remo, dar şi show-uri TV live. A studiat muzica încă din clasa I, la Liceul „Dinu Lipatti”, cu specializări la pian, teorie muzicală şi canto. În 1997, a început producţia muzicală în studio, de atunci lucrând cu Elena Gheorghe, Andra - pentru care a compus albumele „Dragostea ramane" şi „Iubeşte-mă astăzi, iubeşte-mă mâine", Connect-R, Lora, Andreea Balan, Marcel Pavel, Ami, Paula Seling etc. În prezent, Adi are propriul band, ceea ce îi oferă multă experienţă de concerte live, cu repertoriu foarte variat

Mihai Georgescu (Miţă) este fondatorul trupei Bere Gratis şi compozitor, textier, solist şi profesor de canto la propria şcoală de muzică. Pe 1 noiembrie 2018, artistul a sărbătorit 20 de ani de la înfiinţarea trupei printr-un concert fabulous la Sala Palatului.

Crina Mardare a ales să devină vocal coach după o carieră de 30 ani pe scenă, unde a făcut parte din mai multe trupe, cele mai cunoscute fiind “STEREO” si “Sfinx Experience”. În urma acestei experienţe, a pus bazele unei şcoli moderne de muzică în România -“Crina Mardare Music Experience”. Împreună cu echipa şcolii, a început colaborarea cu diferite talent show-uri din România.

Andy Platon este un compozitor, producător şi DJ care, până la 27 de ani, se poate lăuda cu o impresionantă carieră şi premii internaţionale. La începutul anului 2014, se alătură echipei Kazibo Music cu produce piesele „Şi îngerii au demonii lor” – Dan Bittman, „Inimi Desenate” – Delia, „Falava” – Andra etc.

Mugurel Vrabete a scris istorie alături de trupa Holograf, alături de care a realizat 17 albume şi a susţinut mii de concerte în ţară şi în străinătate. Cunoscutul bass-ist a mai avut colaborări cu numeroşi muzicieni, ca textier, compozitor, instrumentist sau producător muzical, precum Phoenix, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Laura Stoica, Maria Radu, Jar, Cătălin Crişan sau Cristi Gram. Artistul este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, precum şi al Consiliului Director UCMR-ADA şi Vicepresedinte în Consiliul Director al CREDIDAM.

GALERIE FOTO. Juraţii de la Selecţia Naţională Eurovision

  • Adi Cristescu
  • Andy Platon
  • Crina Mardare
  • Mugurel Vrabete
  • Mihai Georgescu (Miţă)
Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Emilia Vaida Emilia Vaida
    Votati-o pe Vaida. Numele de familie spune tot :)
  • Twenie Twenie
    De 3 ani urmăresc blogurile despre Eurovision si am inteles care este mentalitatea celor care voteaza in Mai. Este un concurs al cantecului nu al vocilor. Laura Bretan nu are nicio sansa sa castige simpatia juriului, poate doar ceva de la televot, la fel ca Cezar Ouatu. Juriului de specialitate nu-i place pop-opera. Acest gen bazat pe voce ridica publicul in picioare la talent showri, dar Eurovisionul este pe baza de cantec. Sunt pentru Bella Santiago.
  • bing bing
    votati-o pe mirela vaida ea are cea mai buna piesa anul acesta pentru eurovision

Trimite un comentariu

sus