Skip to main content

VIDEO. Cântecele și desenele animate, mai populare decât vloggerii. Un cont de YouTube creat de doi români, peste 13 milioane de abonați

 
VIDEO. Cântecele și desenele animate, mai populare decât vloggerii. Un cont de YouTube creat de doi români, peste 13 milioane de abonați

Cântecele pentru copii sunt mai populare decât conținutul vloggurilor. LooLoo Kids, un canal cu conținut pentru copii lansat în 2014 de doi români, a depășit pragul de 10 milioane de abonați.

Publicitate

A primit premiul „Butonul de Diamant”, pentru atingerea numărului de 10 milioane de abonați și a devenit cel mai mare canal de YouTube cu origini românești. În prezent, peste 13 milioane de utilizatori s-au abonat la LooLoo Kids.

Pe LooLoo Kids utilizatorii găsesc cântece și conținut educațional pentru copii, sub forma animației 3D. Mai exact, sunt încărcate 100 de cântece originale pentru copii, care însumează peste 230 de minute de animație.

LooLoo Kids a fost lansat de doi soți din Iași și aparaține unei comapanii mai mari, Mora TV. Inițial, Cristina și Alexandru Badan au deschis canalul TraLaLa, în 2012, prin care produceau conținut original pentru copii, cântece și animații 3D. 

  • TraLaLa se găsește și acum în portofoliul aceleiași companii și are două milioane de abonați din România.
  • BoonBoon este tot un canal cu desene animate dublate în limba română din portofoliul Mora TV.

De menționat că LooLoo Kids nu este înscris pe România, ci pe Statele Unite, arată Social Blade

Astfel, conținutul se adresează unei audiențe globale, deoarece majoritatea videoclipurilor sunt în limba engleză, la care se adaugă și română, rusă, spaniolă, portugheză, turcă și lituaniană. Canalul se pregătește să mai adauge conținut și în franceză, germană și italiană. 

Potrivit datelor de pe calului de Youtube, în cei patru ani de când a fost lansat, clipurile au însumat peste cinci miliarde de afițări. Cea mai mare parte a publicului vine din Statele Unite, cu aproximativ 700 milioane de vizualizări, urmat de Indonezia, India, Tailanda, Marea Britanie și Brazilia.

Alexandru Badan, LooLoo Kids CEO:

„Succesul și feedbackul nemaipomenit pe care l-am primit lansând TraLaLa ne-a încurajat să dezvoltăm LooLooKids, canalul nostru de edutainment în limba engleză. Butonul de diamant acordat acum de YouTube reprezintă o certificare a calității, o încurajare, dar și o mare responsabilitate pentru că lunar animațiile și muzica noastră distrează și educă peste 120 de milioane de copii din lumea întreagă. Copii pe care ni-i dorim mai fericiți!”

Elisabeta Moraru, Country Business Development Manager Google:

„YouTube oferă oricărui creator de conținut o cale către publicul global, iar LooLoo Kids este deja departe pe acest drum. Au devenit unul cele mai populare canale de YouTube pentru copii din lume, iar acum primesc cea mai importantă distincție din partea YouTube: butonul de diamant. Ne bucurăm că un creator de conținut din România a reușit să depășească granițele și să ajungă la acest nivel.”

VIDEO. Channel Trailer l Nursery Rhymes and Songs for Children l LooLookids

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu