Skip to main content

PROIECT. Guvernul ar urma să finanțeze și telenovele, seriale sau sitcomuri

 
PROIECT. Guvernul ar urma să finanțeze și telenovele, seriale sau sitcomuri
Las Fierbinti - Foto: Pro TV

Guvernul României propune o nouă schemă de finanțare de la stat pentru producțiile cinematografice. Statul ar urma să dea bani și pentru seriale și telenovele, informează Economica.net

Noul proiect, lansat în dezbatere publică de astăzi până pe 7 februarie, ar veni în completarea unui program al Guvernului din toamna lui 2018, care își pronunea să finanțeze producțiile cinematorgrafice. 

Publicitate

Prin modificările și completările aduse respectivei Hotărâri a Guvernului ar urma să primească bani și serialele, sitcomurile, telenovelele și mini-seriile de televiziune.

Bugetul mediu anual al schemei este de 233 milioane lei, mai exact 50 milioane euro, mai arată propunerea de modificare. De asemenea, statul obligă beneficiarul să cheltuiască minimum 20% din bugetul total al proiectului pe teritoriul României, menționează sursa citată.

Amintim că și postul Pro TV a solicitat ajutor de la stat în contextul programului lansat toamna trecută pentru serialul Las Fierbinți. (Mai multe detalii, AICI).

Potrivit site-ului Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză postului Pro TV i-au fost aprobate două din trei cereri de finanțare. Mai exact:

  • Proiectul pentru producția Rechinii (Sharks) a fost finanțat cu 2,7 milioane de lei din cei 3,7 milioane de lei solciitați
  • Proiectul pentru episodul din Las Fierbinți de Crăciun 2018 a fost aprobat cu 380.000 de lei. 
  • Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 a serialului Las Fierbinți. 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Toti care comentati sunteti niste incompetenti vai de mama voastra. ***, finantarea nu e gratis. Nu ii da statul bani pro-tv-ului doar ca aia sa poata face mai multi bani din reclame si mai mult rating. Banii se recupereaza. ***.
  • Pro TV ajutat de PSD. Si se mai dau mari "privati", "post de succes". Ca de obicei, stau la mana PSD-ului... O sa vedem cum o sa apara Dragnea, Veorica Dancila si restul in episoadele Las Fierbinti... PS Va mai amintiti cum Adrian Nastase a sters datoriile PRO TV in 2002? Se pare ca Pro TV a fost mereu ajutat de PSD...
  • Eu nu sunt de acord ca statul sa finanteze productii private din buzunarul contribuabililor decat in cazul in care ar reprezenta un imprumut si ar castiga de pe urma acestuia. Finantarea unor productii realizate de companii private care nu aduc niciun beneficiu societatii, ba chiar o strica si mai mult, nu isi au scopul si nu poate reprezenta un ajutor de stat. Finantarea acestor productii poate reprezenta, la fel ca in cazul Televiziunii Publice, controlul partidului aflat la guvernare asupra independentei presei private din Romania.
  • E inacceptabil asa ceva... Isi bate joc de banii publici si noi nu avem autostrazi si spitale si multe altele.
    Deaia am emigrat in Olanda ca e prea mult jaf in Romania
  • Oila, atat ai inteles? Ca ajutorul vine doar pentru Las Fierbinti? Pentru Fructul oprit sau Vlad nu vine acest ajutor?

Trimite un comentariu