Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Povestea din popor cu Petrică şi Lupul, adaptată la cazul OUG şi semnalele de alarmă ale UE

 
Foto: Twitter Donald Tusk
Foto: Twitter Donald Tusk

BLOGOSFERĂ. Cea mai citită postare de pe blog, în social media, are ca subiect o posibilă ordonanţă care să anuleze sentinţa lui Liviu Dragnea şi comparaţia acesteia cu povestea românească „Petrică şi lupul”.

Publicitate

Scris de Moise Guran pe blogul personal, articolul se referă la încă un semnal de alarmă tras de preşedintele Consiliului European Donald Tusk pe pagina personală de Twitter - postare în limba română care, din punctul de vedere al lui Guran, este adresată de fapt românilor.

„Viorika Dăncilă nu a făcut un secret din faptul că s-a dus săptămâna trecută la Bruxelles într-un turneu de promovare a ordonanţei de anulare a sentinţelor definitive. Viorika numa n-a zis vedeţi că vine lupul. De la Bruxelles au curs apoi avertismentele, publice.” scrie Guran.

Ce a publicat Donald Tusk, în limba română, pe Twitter?

Întrevedere cu PM @VDancila_PM despre parcursul #RO2019EU, #SibiuSummit, statul de drept. Poate că sunt de modă veche, dar continui să cred că este responsabilitatea judecătorilor şi nu a politicienilor să decidă cine este vinovat şi cine nu.

Nu e clar că Tusk vorbeşte cu noi, iar nu cu Vio? Ne zice: Băă! Vedeţi că vine lupul peste voi! Şi noi nimic – lasă bre polacule, că de la OUG 13 tot vine! (...) Comisia Europeană a tras un nou semnal de alarmă, pentru noi, nu pentru guvern, chiar dacă s-a adresat guvernului: Nu puneţi în discuţie sentinţele definitive! Nu mai e stat de drept dacă desfiinţaţi puterea de lucru judecat! (...) Oare n-am ajuns în pilda cu Petrică şi Lupul?, completează Moise Guran în articolul care a obţinut, cumulat, un număr de 3155 de like-uri şi share-uri, conform unei monitorizări Facebrands PRO.

Locul doi vine de la Cabral, cu o scurtă postare despre sinceritate. Articolul intitulat Cât de sincer poate un om să fie cu el vine după ce prezentatorul a găsit un comentariu sincer al unui cititor la o postare mai veche, despre bărbaţi şi căsătorie.

Postarea de pe blog a adunat 576 de aprecieri şi distribuiri.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro.

Menţiune importană: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. moise.ro, ”Petrică şi Ordonanţa… De ce ar da amnistia acum, iar nu după alegeri?”,

- 3.155 likes & shares;

2. cabral.ro, ”Cât de sincer poate un om să fie cu el.

- 576 likes & shares;

3. adevarul.ro, ”Pentru că ROBOR-ul nu ascultă de Partid, capul lui Isărescu vrem!”, de Ion M. Ionita,

- 405 likes & shares;

4. petreanu.ro, ”Aveţi 2 minute să vorbim despre doamna şi stăpâna noastră, staţionarea pe zebră?

- 334 likes & shares;

5. radu-tudor.ro, ”Iohannis, atac foarte dur la bugetul pe 2019 facut de PSD

- 282 likes & shares.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus