Skip to main content

CNA a retras avizul unei firme de cablu din Teleorman. Plus o amendă de 50.000 de lei pentru că avea trei posturi pirat

 
CNA a retras avizul unei firme de cablu din Teleorman. Plus o amendă de 50.000 de lei pentru că avea trei posturi pirat
televiziune_telecomanda_capital

Pedeapsă dură pentru o societate de cablu din Teleorman, cu acoperire în orașul Zimnicea și împrejurimi, Lidas Prod. Consiliul Național al Audiovizualului a decis să retragă avizul de retransmisie al societății de cablu, ceea ce înseamnă că societatea trebuie să-și oprească activitatea

În plus, consiliul a votat o amendă pentru același Lidas Prod, întrucât avea în grilă trei televiziuni fără licență. 

Publicitate

Cazul care prezintă multiple nereguli a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări din partea unui cetățean: 

„Societatea mai sus menționată (Lidas Prod SRL) transmite un număr total de 143 de canale digitale și 73 analogice în rețeaua proprie din localitatea Zimnicea, str. Cuza Vodă, bl. 17B, et. 4, ap.18, de care sunt legate alte 15 localități, fără să dețină acorduri sau contracte valabile cu acele televiziuni, în mare parte cam 80% fără. (...) Posturile care nu au avize sau contracte valabile sunt oprite automat de la un buton acționat din casieria societății sau de la întrerupătorul electric din stația cap de rețea în momentul controlului. În localitatea unde locuiesc nu există altă firmă de cablu concurentă.”, spunea textul reclamației. 

Conform CNA, societatea are acționar majoritar pe Rimar Doina Lilioara, mama omului de afaceri Cătălin Chelu (care a murit în 2014). 

Ce a constatat inspecția CNA:

- Lidas Prod transmitea către abonați câteva zeci de televiziuni fără a avea acord de retransmisie: 24 de posturi în analogic și 75 în digital. 

- Lidas Prod mai avea în grilă și trei televiziuni pentru care nu avea licență: Lidas TV, Lidas Action, Lidas Film. 

În urma dezbaterilor, membrii au decis două sancțiuni, la propunerea lui Radu Herjeu, membru CNA: 

- retragerea avizului de retransmisie

- amendarea societății cu 50.000 de lei pentru cele trei posturi „pirat”, după cum le-a numit Radu Herjeu, membru CNA. 

A mai fost propuneri de amendare de 140.000 de lei (Gabriel Tufeanu) și 50.000 de lei plus sesizarea poliției (Răsvan Popescu). 

Societatea a fost reprezentată la CNA de două persoane, o avocată și administratorul societății (numită recent în funcție), care nu au putut să ofere detalii despre situația companiei. 

Adiministratorul a precizat totuși că Lidas Prod are în jur de 1.100 de abonați în Zimnicea și un total de 3.500 în județul Teleorman. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Stiti cui a apartinut aceasta firma? A fost si cred ca mai este a familiei lui Catalin Chelu, cel ***. Lidas mai exista si in zona Moldovei (Galati, Vaslui), oare acolo are licente de retransmisie?
 • Acel cetățean care a făcut denunț e *** de 2 lei moare de invidie cu ai lui la cablu acolo unde el e cățel închiriat mie unu îmi plăcea lidas prod nu am avut probleme cu cablu cu ei și mergea ff bine.nea asta cu turnătoria ai grija sa nu te împiedici sa căzi cai rău,ai tai de la râgâi tv nu te mai ridica
 • Ma chiemat cineva? Prezent. Sunt fanu numaru unu la abces dinrect. Am toate iemisiuile inregistrate pe vhs si dividi de la inceput.
 • "Razvan Putina mile A1 R", esti fan "Acces Direct" ?
  Se vede dupa limbajul folosit pe acest site...
 • "bing" a fost dat în ultima publicitate de la acces direct ,pe la 18:32 si dupa a fost dat pe la 19:40 cand au fost cele patru minunte de pauza de la observator si nu a tinut mult, maxim 1 minunt a fost! Nu mai înflori atata!
 • ieri antena 1 a fost amendata cu 50 000 de lei de CNA ...sau ieri a pus in aplicare mesajul de la CNA pe TV
  iar mesajul de informare pe tv a fost lung de a durat cateva minute bune
 • Si seziarea aia de la cetatean are legatura cu vreo mare firma de cablu din romania? UIte asa se extinde ercees si mai face 3500 de abonati. Turnatoria salveaza romania.

Trimite un comentariu