Skip to main content

CNA a retras avizul unei firme de cablu din Teleorman. Plus o amendă de 50.000 de lei pentru că avea trei posturi pirat

 
Sursa foto: www.gemnation.news
Sursa foto: www.gemnation.news

Pedeapsă dură pentru o societate de cablu din Teleorman, cu acoperire în oraşul Zimnicea şi împrejurimi, Lidas Prod. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să retragă avizul de retransmisie al societăţii de cablu, ceea ce înseamnă că societatea trebuie să-şi oprească activitatea.

Publicitate

În plus, consiliul a votat o amendă pentru acelaşi Lidas Prod, întrucât avea în grilă trei televiziuni fără licenţă.

Cazul care prezintă multiple nereguli a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări din partea unui cetăţean:

„Societatea mai sus menţionată (Lidas Prod SRL) transmite un număr total de 143 de canale digitale şi 73 analogice în reţeaua proprie din localitatea Zimnicea, str. Cuza Vodă, bl. 17B, et. 4, ap.18, de care sunt legate alte 15 localităţi, fără să deţină acorduri sau contracte valabile cu acele televiziuni, în mare parte cam 80% fără. (...) Posturile care nu au avize sau contracte valabile sunt oprite automat de la un buton acţionat din casieria societăţii sau de la întrerupătorul electric din staţia cap de reţea în momentul controlului. În localitatea unde locuiesc nu există altă firmă de cablu concurentă.”, spunea textul reclamaţiei.

Conform CNA, societatea are acţionar majoritar pe Rimar Doina Lilioara, mama omului de afaceri Cătălin Chelu (care a murit în 2014).

Ce a constatat inspecţia CNA:

- Lidas Prod transmitea către abonaţi câteva zeci de televiziuni fără a avea acord de retransmisie: 24 de posturi în analogic şi 75 în digital.

- Lidas Prod mai avea în grilă şi trei televiziuni pentru care nu avea licenţă: Lidas TV, Lidas Action, Lidas Film.

În urma dezbaterilor, membrii au decis două sancţiuni, la propunerea lui Radu Herjeu, membru CNA:

- retragerea avizului de retransmisie

- amendarea societăţii cu 50.000 de lei pentru cele trei posturi „pirat”, după cum le-a numit Radu Herjeu, membru CNA.

A mai fost propuneri de amendare de 140.000 de lei (Gabriel Tufeanu) şi 50.000 de lei plus sesizarea poliţiei (Răsvan Popescu).

Societatea a fost reprezentată la CNA de două persoane, o avocată şi administratorul societăţii (numită recent în funcţie), care nu au putut să ofere detalii despre situaţia companiei.

Adiministratorul a precizat totuşi că Lidas Prod are în jur de 1.100 de abonaţi în Zimnicea şi un total de 3.500 în judeţul Teleorman.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tot el tot el
    Stiti cui a apartinut aceasta firma? A fost si cred ca mai este a familiei lui Catalin Chelu, cel ***. Lidas mai exista si in zona Moldovei (Galati, Vaslui), oare acolo are licente de retransmisie?
  • michael jackson michael jackson
    isi merita soarta ,numia *** la Lidas
  • Gigi Gigi
    Acel cetățean care a făcut denunț e *** de 2 lei moare de invidie cu ai lui la cablu acolo unde el e cățel închiriat mie unu îmi plăcea lidas prod nu am avut probleme cu cablu cu ei și mergea ff bine.nea asta cu turnătoria ai grija sa nu te împiedici sa căzi cai rău,ai tai de la râgâi tv nu te mai ridica
  • mile mile
    Ma chiemat cineva? Prezent. Sunt fanu numaru unu la abces dinrect. Am toate iemisiuile inregistrate pe vhs si dividi de la inceput.
  • D D
    "Razvan Putina mile A1 R", esti fan "Acces Direct" ?
    Se vede dupa limbajul folosit pe acest site...
  • R R
    "bing" a fost dat în ultima publicitate de la acces direct ,pe la 18:32 si dupa a fost dat pe la 19:40 cand au fost cele patru minunte de pauza de la observator si nu a tinut mult, maxim 1 minunt a fost! Nu mai înflori atata!
  • bing bing
    ieri antena 1 a fost amendata cu 50 000 de lei de CNA ...sau ieri a pus in aplicare mesajul de la CNA pe TV
    iar mesajul de informare pe tv a fost lung de a durat cateva minute bune
  • Doru Doru
    Si seziarea aia de la cetatean are legatura cu vreo mare firma de cablu din romania? UIte asa se extinde ercees si mai face 3500 de abonati. Turnatoria salveaza romania.

Trimite un comentariu

sus