Skip to main content

MTV România a rămas oficial fără licență, la cererea Pro TV. Pe ce licență va emite MTV în România

 
MTV România a rămas oficial fără licență, la cererea Pro TV. Pe ce licență va emite MTV în România

MTV România a rămas oficial fără licența prin satelit. 

Consiliul Național al Audiovizualului a luat act, în ședința publică de astăzi, de cererea Pro TV de retragere a licenței prin satelit a MTV România. 

Publicitate

Solicitarea a fost depusă de Pro TV la data de 12 februarie, care a cerut retragerea licenței cu începere de la 1 martie 2019

Reprezentantul Pro TV, în fața CNA, întrebat despre motivul solicitării de retragere a licenței: 

„A fost la cererea Viacom. Intră într-o altă etapă de dezvoltare. Inițial, ei când au intrat au avut MTV și VH1, cred. Acum au foarte multe posturi pe care le operează și au hotărât să opereze ei MTV. Foarte important: am solicitare retragerea licenței de la 1 martie.”

Totodată, într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro, reprezentanții Viacom au declarat

„MTV va continua să opereze în România și să fie disponibil pentru telespectatorii de aici. Va opera sub licența cehă deținută de Viacom și va fi reprezentat de Thematic Channels în termeni de publicitate. Mai mult, incluzând MTV printre canalele deținute și operate de Viacom, compania vrea să consolideze poziția brandului în România. Viacom, ca proprietar al brandului MTV, va acorda drepturi pentru conținutul digital către furnizorii de servicii, astfel permițând accesul la servicii digitale noi, precum cele de video on demand și televiziune de tip catch-up.”

CONTEXT. MTV România s-a lansat pe 15 iunie 2002, pe licența pe care emitea MCM România. În decembrie 2007, Pro TV a preluat MTV România, semnând un contract cu Viacom International Media Networks.

În ultimii ani, televiziunea n-a mai intrat în măsurătorile de audiență și nici nu a mai vândut publicitate. 
 
Citește și: 
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu