Skip to main content

PREMIERĂ. YouTube va acoperi Conferința de Securitate de la Munchen cu cinci youtuberi. Unul e român

 
PREMIERĂ. YouTube va acoperi Conferința de Securitate de la Munchen cu cinci youtuberi. Unul e român
Mikey Hash - Sursa foto: Pagina de Facebook

Premieră pentru YouTube. Un român se numără printre cei cinci youtuberi europeni trimiși de YouTube în Germania pentru a acoperi Conferința de Securitate de la Munchen.

Publicitate

Mihai-Alexandru "Mikey" Hash ("Viral Studios", Romania) și alți patru vloggeri din SUA, Dubai și Germania vor încerca să vorbească pe limba audienței despre subiecte de geopolitică, securitate, drepturile omului sau schimbări climatice. 

Conferința de Securitate de la Munchen este un eveniment, desfășurat între 14 și 17 februarie, ce reunește peste 100 de șefi de stat și de guvern, miniștri de Externe și miniștri ai Apărării din întreaga lume. La eveniment va participa inclusiv președintele Klaus Iohannis.  

Este o premieră pentru platforma YouTube să trimită la un astfel de eveniment creatori de conținut, care vor realiza interviuri și relatări pe canalul evenimentului, dar și pe paginile lor de YouTube.

De ce această mișcare pentru YouTube?

Obiectivul celor cinci creatori de conținut video este de a-i informa pe tinerii din întreaga lume despre problemele globale importante discutate la conferință, spun reprezentanții YouTube într-un comunicat de presă. 

Viitorul Uniunii Europene, relațiile dintre Vest și Est și relațiile transatlantice vor printre temele de interes precum și cele legate de drepturile omului și schimbările climatice.  

Ana Kasparian, TheYoungTurks:

„În calitate de millennial preocupat de geopolitică, sunt conștientă de importanța dialogului deschis dintre liderii din toată lumea. Știu și că ceilalți colegi sunt la fel de interesați de subeict ca și mine. Fie că e vorba despre securitate, energie, cultură, tehnologie sau societate, tinerele generații vor să fie implicați în discuțiile și politicile care vor veni. Vocile noastre trebuie să fie auzite. Cu ajutorul #yourMSC, putem lua legătura și chiar influența decidenții fără să conteze etnia sau statusul socioeconomic”

Mirko Drotschmann, MrWissen2Go:

„Pentru mine, ca jurnalist, această formulă este o oportunitate unică de a pune întrebările, care mă preocupă pe mine și pe generația mea, direct politicienilor de la conducere precum și a altor participanți de la Conferința de Securitate de la Munchen. Se întâmplă mult prea rar ca cei care iau deciziile să intre în dialog cu generația mai tânără, așa că abia aștept acest proiect.”

Cine sunt cei cinci vlogeri care vor acoperi Conferința de Securitate de la Munchen și care au, împreună, un reach de opt milioane de abonați: 

  • Ana Kasparian ("The Young Turks", SUA),
  • Haifa Beseisso ("Fly With Haifa", Dubai),
  • Mirko Drotschmann ("MrWissen2Go", Germania),
  • Mihai-Alexandru "Mikey" Hash ("Viral Studios", Romania)
  • Robin Blase ("RobBubble", Germania)

Proiectul este realizat de YouTube, în colaborare cu Studio71, o subsidiară a ProSiebenSat.1, un studio digital specializat în zona de branded entertainment, digital, TV și producție. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Mikey e unul dintre putini youtuberi romani care a creat ceva de pe urma unui canal. Are in spate o intreaga companie creata de pe urma canalului sau de youtube. E un om care stie multe si nu sta doar pe un singur fel de continut. Majoritatea oamenilor il stiu doar pentru doza de has dar in ultimu timp incearca sa creeze continut cat mai bine realizat in care sa prezinte lucruri cat mai ample si de interes. E normal sa fie romani cu mai multi abonati ca el cand majoritatea celor ce urmaresc aceasta platforma sunt copii si el nu prinde cu continutul din ultima perioada la acest public. Nu ai cum sa chemi la o asemenea conferinta un om care are 12-13 ani si nu face mare lucru. E normal sa chemi un om ce stie ce are de spus si poate reprezenta cu brio acea tara.

Trimite un comentariu