Skip to main content

Profit TV a rămas fără licența prin satelit pentru că nu a folosit-o. Postul are însă licența pe cablu

 
Profit TV a rămas fără licența prin satelit pentru că nu a folosit-o. Postul are însă licența pe cablu

Televiziunea de business Profit TV, deținută de Clever Media Solutions, a rămas fără licența TV prin satelit, pe care nici măcar nu o folosise.

Concret, Clever Media, proprietarul Profit.ro TV, a primit pe 27 februarie 2018 două licențe de la CNA: una prin satelit, alta prin rețele de comunicații. 

Publicitate

Televiziunea a început deja să emită prin rețele de comunicații încă din luna septembrie. Cea de satelit a rămas neutilizată, iar potrivit legislației audiovizuale, radiodifuzorul trebuie să intre în emisie la un an de la primirea licenței, cu posibilitatea de a solicita cel mult două prelungiri de câte șase luni ale intrării în emisie. 

Clever Media a venit cu această solicitare de prelungire pe 25 februarie, luni. În ședința CNA a ajuns abia astăzi, 28 februarie, la fix o zi după ce se împlinea un an de când a primit licența. Forul a considerat însă că e prea târziu.

„Azi suntem în 28 februarie. A expirat ieri. Dacă vrem să prelungim o licență expirată, nu ai cum să o prelungești. Oricum, o astfel de solicitare se trimite cu 30 de zile. Pentru mine este exclus să votez pentru ceva ce a expirat deja”, a explicat Gabriel Tufeanu, membru CNA.

Monica Gubernat, membru CNA, a spus la rândul său că societatea poate veni cu o nouă solicitare de licență. 

În final, au fost doar patru voturi „pentru” solicitarea de prelungire a termenului de intrare în funcțiune. Era nevoie de cel puțin șase pentru ca o solicitare să fie aprobată. 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu