Skip to main content

Breaking News la România TV: Corina Chiriac și-a rupt coastele. Acum 30 de ani. RTV și-a luat o somație

 
Breaking News la România TV: Corina Chiriac și-a rupt coastele. Acum 30 de ani. RTV și-a luat o somație

O poveste de-acum 30 de ani ajunge știre, cu litere de șchioapă, pe burtiera galbenă de breaking news. Este vorba despre România TV, post care a anunțat prin numeroase titluri, pe 26 ianuarie, că Corina Chiriac a ajuns de urgență la spital cu mai multe coaste rupte. „Cel care a rănit-o pe cântăreață mărturisește tot”, plusează postul. 

„Știrea” a șocat-o chiar și pe cântăreață care a ieșit cu o dezmințire pe pagina sa de Facebook: 

Publicitate

„Nu este adevărat. Sunt bine-mersi, ne vedem mâine seara pe viu la Teatrul Tănase. România TV, de ce publicați știri neadevărate? Vă promit știri de la avocatul meu, săptămâna viitoare”, a scrie pe Facebook artista, alături de o captură de pe România TV, cu titlul mincinos. 

Cazul a ajuns și pe masa CNA, după o sesizare de la artistă și o autosesizare a unui membru CNA. 

Conform raportului de monitorizare, „știrea” a fost pe post de trei ori, promovată înainte intens prin burtiere tip...România TV: 

„CORINA CHIRIAC LA SPITAL CU COASTELE RUPTE; CEL CARE A RĂNIT-O MĂRTURISEȘTE TOT”, a anunțat, de nenumărate ori. 

Ce aflam, până la urmă din știre?

Că Rică Răducanu a povestit într-un interviu pentru Kanal D, că pe vremea când era fotbalist, acum 30 de ani, a îmbrățișat-o pe Corina Chiriac atât de tare încât aceasta s-a plâns că i-a rupt coastele și a ajuns la spital. Repetăm, acum 30 de ani! 

Iată declarația lui Rică Răducanu (preluare înregistrare Kanal D):

„Jucam meciuri de fotbal pe stadion, artiștii cu o echipă din-asta și arbitru de centru era Stela Popescu și lateral era frumoasa asta a lui Bibanu și Corina arbitru de tușă. Îmbrăcate frumos și eu tot strigam, ofsaid bă, ăia nu ridica, când ridica, habar nu avea, și apoi m-am dus, ia vino încoace, a zis că o iau în brațe, dar eu eram nervos, eram fotbalist, nu aveam multă… dacă te strângeam și acuma dacă te stâng, și am strâns-o în brațe, haa, ce ai făcut, mi-ai rupt coasta! Am dus-o la spital și ce am pățit cu ea, ce m-a înjurat.”

În aceeași zi, 26 ianaurie, pe post a fost prezentată și reacția Corinei Chiriac, iar un prezentator de pe post a comentat: 

„Da, o întâmplare care s-a întâmplat acum mulți ani, aș strânge-o în brațe la fel pe doamna Corina Chiriac, din simpatie, nu din altceva, mai ales că s-a supărat că a apărut această știre, ne-a dedicat chiar o postare pe contul ei de socializare, răutăcioasă din punctul meu de vedere, pentru că aceste întâmplări au și ele farmecul lor.

Nu știu ce a deranjat-o foarte mult pe îndrăgita interpretă, o asigur doar că primește îmbrățișările tuturor colegilor din redacția România TV.”

În fața membrilor CNA, Roxana Niculescu, reprezentantul postului, a recunoscut „vina”: 

„În primul rând, trebuia pus că întâmplarea a avut loc în urmă cu 30 de ani, când Rică Răducanu era fotbalist. În al doilea rând, burtiera cu multe coaste rupte și cu spitalul nu avea ce să caute. În al treilea rând, casa de avocatură a doamnei Chiriac este la mediere cu noi”

Articolul invocat

ART. 64
b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • ce disperati !!! oricum minciuna este aici la ordinea zilei Tineti ocupata o frecventa care ar putea fi utila pt cineva care se respecta Ar trebui acuzati de genocid intelectual Inchideti odata mizeria asta !
  • Un post ce trebuie inchis. Nu vezi altceva, decat dezinformare. Un fel de OTV, dar numai de stiri. Ecranul imparti in 100 de zone. Textul de pe ecran nu are nicio legatura cu ce se discuta in momentul ala.
  • Cat timp PSD este la putere, ii doare in cot pe cei de la Rtv sau pe cei de la Antene de CNA. Personal cred ca ar trebui desfiintata aceasta institutie care ar fi trebuit sa fie garantul aplicarii carecte a legislatiei in audiovizual. O institutie corupta pana in maduva oaselor, parerea mea. Salarii de ministrii si tupeu nesimtit,au membrii acestei triste institutii a statului.

Trimite un comentariu