Skip to main content

AUDIO. Fabulos jurnal la Radio România: opt știri cu opt miniștri! În plus: cum a fost "dezamorsată" știrea cu protestul Vrem Autostrăzi

 

"MICROFONUL" GUVERNULUI. Un jurnal de știri "ca pe vremuri". Decideți voi "care vremuri". Un jurnal demn de "Vocea Guvernului".

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă jurnalul de ieri, de la ora 22.00, în care, în primele opt știri, s-au făcut auziți, cu voce, opt miniștri! Cu mesaje "de bine". Opt știri cu opt miniștri.

Un adevărat jurnal al Guvernului. Ne notat că "Guvernul plătește": Radio România, condusă de Georgică Severin (fost senator PSD), este subvenționată - ca și TVR - de la buget.

La finalul articolului, vedeți o altă mostră de jurnalism de la Radio România, de săptămâna trecută: cum a fost "dezamorsată", vineri seara, știrea despre protestul România Vrea Autostrăzi.

Jurnal de Guvern: Opt miniștri în opt știri

Jurnal de antologie aseară, la ora 22.00, la Radio România Actualități. În primele opt știri, sunt prezenți - cu voce - opt miniștri din Guvernul Viorica Dăncilă. Între cei opt, și premierul.

O singură știre din cele opt are și alte "voci" - a cincea. După care se revine la miniștrii din cabinet.

Știrea 1: Ministrul Rovana Plumb - "am creat 80.000 de locuri de muncă".

Știrea 2: Viorica Dăncilă - "investiția de la Craiova e un semnal de încredere pentru economie"

Știrea 3: Ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu - "facem tot posibilul ca programul Rabla să fie lansat"

Și tot așa.

Paginademedia.ro vă prezintă monitorizarea primelor știri din jurnal. Și un fragment din jurnal, la final:

Știrea 1 - Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb

În România au fost depuse proiecte de finanțare de 39 de miliarde de euro, a anunțat la Arad ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb. Din acest total au fost contractate proiecte de peste 20 de miliarde.

- intră cu voce Rovana Plumb. Vorbește despre beneficii și despre cum "am creat 80.000 de locuri de muncă"

Știrea 2 - Premierul Viorica Dăncilă

Compania Ford va suplimenta cu 200 de milioane de euro fondurile necesare pentru un al doilea model de autoturism produs la Craiova.

Prezentă astăzi la fabrica din Cetatea Băniei, premierul României, Viorica Dăncilă a declarat că "investiția e un semnal de încredere pentru economia românească".

- voce Viorica Dăncilă

Știrea 3 - Ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu

Tot la Craiova, ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu a anunțat că ediția programului Rabla va începe în curând. Guvernul va aloca fonduri pentru 50.000 de vouchere

- voce ministrul mediul. Vorbește ceva despre "cea mai mare creștere". Promite: "Guvernul va face toto posibilul ca programul Rabla să fie lansat până în aprilie"

Știrea 4 - Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat în această seară șantierul variantei ocolitoare a orașului Bacău. "În urma zvonurilor că nu se lucrează"

- intră cu voce Răzvan Cuc

Știrea 5 - Ministrul de finanțe, Orlando Teodorovici

Este singura în care apar mai multe voci, pe lângă ministrul din cabinet.

"Discuțiile despre modificare ordonanței 114 se vor finaliza până vineri, afirmă ministrul de finanțe Orlando Teodorovici", spune știrea. Amintește că o moțiune a simplă a fost dezbătută astăzi în Camera Deputaților la adresa ministrului.

Intră cu voce Cristina Prină (USR), urmată de replica ministrului Orlando Teodorovici, de un deputat ALDE și de un parlamentar UDMR.

Știrea 6 - Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu

Elevii din clasele a unsprezecea și a douăsprezecea continuă simulările de BAC

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, îi îndeamnă pe elevi să participe la simulări

- Voce Ecaterina Andronescu

Știrea 7 - Ministrul Agriculturii, Petre Daea

La Bruxelles, miniștri europeni ai agriculturii s-au reunit azi. Președinția Română a înștiițnțat miniștri asupra progreselor făcute în domeniul politicilor agricole comune.

Ministrul Român al agriculturii, Petre Daea spunea că proiectele se află în stadiul avansat al negocierilor

- intră cu voce Petre Daea

Știrea 8 - Ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și omologul său ungar au convenit la Budapesta încheierea unui Memorandum.

- intră cu voce Sorina Pintea

AUDIO. Radio România Actualități, "Jurnal de Guvern" - 18 martie, ora 22:

Protestul Vrem Autostrăzi, pus în umbră de "construcția de autostrăzi"

Știrea de mai jos a fost difuzată de Radio România vineri, la ora 22.00, în ziua protestului România Vrea Autostrăzi.

Pe Radio România (cel puțin la ora 22.00), protestul s-a "bucurat" de două fraze. Fraze din care a lipsit numele acțiunii - "România Vrea Autostrăzi". Și aceste fraze au fost "dezamorsate" de continuarea știrii: "astăzi a început construcția unei noi autostrăzi". 

"Mii de oameni au ieșit în stradă astăzi pentru a atrage atenția autorităților asupra ritmului lent de construcție a autostrăzilor. Primari, antreprenori, angajați și șoferi s-au alăturat unui campanii inițiată de un om de afaceri sucevean care a construit simbolic un metru de autostradă", începe știrea de pe Radio România. Fix 22 de secunde.

Și continuă, cu "partea bună", timp de aproape două minute:

"Tot astăzi a început si construcția unei noi autostrăzi care va face legătura cu Moldova. Prezent la eveniment, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că o parte dintre proiectele de infrastructură se vor realiza în parteneriat public-privat, iar altele vor folosi fonduri europene"

Evident, ministrul Răzvan Cuc este prezent, în știre, cu voce.

AUDIO: Radio România "dezamorsează" știrea cu protestul 15-15-15:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Monitorizarea media este o initiativa buna. Ca sa-i sporiti eficienta si sa mai imprastiati ceata confuziilor - dupa cum se vede din comentarii, amestecul stat-privat, ar fi bine sa emiteti si o parere chiar daca nu categorica, macar discutabila.
 • @moisa marius

  La finalul zilei/lunii/anului, noi, adica, eu, tu, altii, platim si ce e la stat si ce e la privat, fie ca e consum, fie ca sunt taxe si impozite. sa nu ne fie frica sa mergem pana la capat cu despicatul firului in patru.
 • @paginademedia.ro

  Care e diferenta intre stirile pozitive de la guvern puse la un radio de stat si stirile pozitive ale paginademedia si a altor sute de canale tv, radio, site-uri etc despre cutare corporatie sau om de afaceri privat?
  daca nu va aduceti aminte, va dau exemple aici pe site, ringier, agentii de media, etc.
  eu zic ca nu e nicio diferenta ca sa judecam cu aceeasi masura, nu cu standarde duble cum e aceasta "media" de la noi.
 • E incredibil ce stiri iti baga pe gat RRA - majoritatea informatii"oficioase" venite din surse guvernamentale pe care nu le vei asculta niciodata in alta parte. De exemplu ca nu stiu ce ministru secretar de stat participa la nu stiu ce conferinta internationala pe nu stiu unde. RRA, chiar nu ne intereseaza asa ceva !

Trimite un comentariu