Skip to main content

„Suspans” la alegerile CNA. Un singur candidat la şefia forului. Doi candidaţi pentru vicepreşedinte

 
CNA
CNA

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului îşi aleg, în şedinţa de joi, 28 martie, preşedintele şi vicepreşedintele, potrivit unui anunţ făcut de Monica Gubernat, vicepreşedinte interimar al CNA în ultimele luni.

Publicitate

Un singur membru şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte, Monica Gubernat, aflată la al doilea mandat în CNA (numită la propunerea PSD).

Pentru funcţia de vicepreşedinte sunt două candidaturi: Nicolaie Bălaşa, anumit membru titlular la propunerea PSD, în luna decembrie, şi Alexandru Kocsis, numit membru titlular din partea PNL.

Alegerile se vor desfăşura în debutul şedinţei de joi, şedinţă ce se va ţine cu uşile închise, iar votul va fi secret.

Din punct de vedere procedural, conform Legii Audiovizualului, membrii vor propune preşedintele CNA, ca mai apoi acesta să fie numit prin votul Parlamentului. Vicepreşedintele este ales prin vot secret de către Consiliu, în prezenţa a cel puţin nouă membri.

Din discuţiile din finalul şedinţei de astăzi, vor fi toţi cei 11 membri prezenţi. Preşedintele şi vicepreşedintele CNA au mandate pe o perioadă de şase ani.

Amintim că în ultimii şase ani instituţia preşedinte pe Laura Georgescu, numită în CNA de Guvernul condus pe atunci de Victor Ponta. În mandatul „agitat” al acesteia, au fost doi vicepreşedinţi. În primă fază Viorel Vasile Buda, care a demisionat din funcţia de vicepreşedinte, dar a rămas membru, urmat apoi de Răsvan Popescu.

După ce Laura Georgescu a fost trimisă în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu şi instigare la fals (detalii, AICI), preşedintele a avut o prezenţă destul de discretă în şedinţele publice, ocupându-se mai ales de partea administrativă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paco Paco
    Monica Gubernat, cu o cariera de politrucă PSD, ajunge președintele instituției care ar trebui sa vegheze la respectarea legilor in audiovizual. E o lipsa crunta de respect!
  • ileana lucaciu ileana lucaciu
    CNA a devenit un instrument politic prin LEGEA unui parlament iresponsabil. Pe banii noștri ai cetățenilor, au salarii exorbintante și alte avandaje. E o rușine acest cna și rezultatele se văd la posturile , multe care "promovează" infractori.
  • Lucian Lucian
    CNA-ul nu ar trebui sa fie condus politic, asa cum nici Curtea Constitutionala sau Ministerul Justitiei nu ar trebui.
  • marian marian
    Ar trebui desfintat CNA -ul sau pusi oameni competenti nu oameni propusi de partide deoarece televiziunile de propaganda ale partidelor vor continua sa arunce *** la televizor si nu vor fi amendate sau primesc amende mici ,indiferent de televiziune antenuta pro, canalul turcesc ,etc atunci lumea nu ar mai spune ca ala e de la PSD,PNL . UDMR ..............

Trimite un comentariu

sus