Skip to main content

„Suspans” la alegerile CNA. Un singur candidat la șefia forului. Doi candidați pentru vicepreședinte

 
„Suspans” la alegerile CNA. Un singur candidat la șefia forului. Doi candidați pentru vicepreședinte
CNA

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului își aleg, în ședința de joi, 28 martie, președintele și vicepreședintele, potrivit unui anunț făcut de Monica Gubernat, vicepreședinte interimar al CNA în ultimele luni.

Un singur membru și-a depus candidatura pentru funcția de președinte, Monica Gubernat, aflată la al doilea mandat în CNA (numită la propunerea PSD). 

Publicitate

Pentru funcția de vicepreședinte sunt două candidaturi: Nicolaie Bălașa, anumit membru titlular la propunerea PSD, în luna decembrie, și Alexandru Kocsis, numit membru titlular din partea PNL. 

Alegerile se vor desfășura în debutul ședinței de joi, ședință ce se va ține cu ușile închise, iar votul va fi secret. 

Din punct de vedere procedural, conform Legii Audiovizualului, membrii vor propune președintele CNA, ca mai apoi acesta să fie numit prin votul Parlamentului. Vicepreședintele este ales prin vot secret de către Consiliu, în prezența a cel puțin nouă membri. 

Din discuțiile din finalul ședinței de astăzi, vor fi toți cei 11 membri prezenți. Președintele și vicepreședintele CNA au mandate pe o perioadă de șase ani. 

Amintim că în ultimii șase ani instituția președinte pe Laura Georgescu, numită în CNA de Guvernul condus pe atunci de Victor Ponta. În mandatul „agitat” al acesteia, au fost doi vicepreședinți. În primă fază Viorel Vasile Buda, care a demisionat din funcția de vicepreședinte, dar a rămas membru, urmat apoi de Răsvan Popescu. 

După ce Laura Georgescu a fost trimisă în judecată sub acuzația de abuz în serviciu și instigare la fals (detalii, AICI), președintele a avut o prezență destul de discretă în ședințele publice, ocupându-se mai ales de partea administrativă. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Monica Gubernat, cu o cariera de politrucă PSD, ajunge președintele instituției care ar trebui sa vegheze la respectarea legilor in audiovizual. E o lipsa crunta de respect!
  • CNA a devenit un instrument politic prin LEGEA unui parlament iresponsabil. Pe banii noștri ai cetățenilor, au salarii exorbintante și alte avandaje. E o rușine acest cna și rezultatele se văd la posturile , multe care "promovează" infractori.
  • CNA-ul nu ar trebui sa fie condus politic, asa cum nici Curtea Constitutionala sau Ministerul Justitiei nu ar trebui.
  • Ar trebui desfintat CNA -ul sau pusi oameni competenti nu oameni propusi de partide deoarece televiziunile de propaganda ale partidelor vor continua sa arunce *** la televizor si nu vor fi amendate sau primesc amende mici ,indiferent de televiziune antenuta pro, canalul turcesc ,etc atunci lumea nu ar mai spune ca ala e de la PSD,PNL . UDMR ..............

Trimite un comentariu