Skip to main content

Cele opt televiziuni regionale ale Digi24 se închid oficial, după ce CNA a retras, la cerere, licențele

 
Cele opt televiziuni regionale ale Digi24 se închid oficial, după ce CNA a retras, la cerere, licențele

Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat solicitarea RCS de a retrage cele opt licențe regionale Digi 24

Digi24 avea opt licențe regionale în Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea și Timișoara, pe care le primise de la CNA în februarie 2012. 

Publicitate

Din informațiile Paginademedia.ro, posturile își vor înceta emisia începând de mâine. 

Amintim că Digi24 a luat decizia de a închide stațiile locale din țară, la începutul lunii februarie. Totodată, postul compania a încheiat colaborarea cu mai mulți angajați ai postului, printre care și nume sonore, de pe TV, printre care Tudor Mușat și Adriana Nedelea. 

Reprezentanții companiei au explicat măsura într-un comunicat:

„Digi | RCS & RDS demarează un proiect de eficientizare a activităților din trustul media Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităților din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea rețelei de corespondenți locali din țară și în consolidarea redacției centrale a postului Digi 24.”

„Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunțarea la licențele audiovizuale ale studiourilor regionale și va crește nivelul de dotare a echipelor de corespondenți. În ultimii ani, piața media și comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conținuturile difuzate online sau multi-platformă”, au mai adăugat aceștia în comunicat. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Spunea cineva că au avut o idee, au creat o infrastructură pentru a implementa ideea aceea, apoi au pierdut ideea și au rămas cu infrastructura.

    Bine, de fapt nu este chiar așa.
    Au în continuare echipe de corespondenți care creează știri pentru studioul central, dar mai au și niște studiouri locale, care nu mai sunt folosite decât ocazional pentru emisie și care ar trebui folosite pentru alt tip de producții, sau ar putea fi închiriate altor posturi locale.

    Sper că vor exista antreprenori locali care să fie capabili să preia sau să închirieze studiourile Digi.

Trimite un comentariu