Skip to main content

CNA și-a dat acordul pentru intrarea Vodafone în acționariatul UPC

 
CNA și-a dat acordul pentru intrarea Vodafone în acționariatul UPC

Trazacția prin care Vodafone se pregătește să preia UPC România a mai făcut un pas. Consiliul Național al Audiovizualului și-a dat acordul prealabil cu privire la modificarea acționariatului UPC România.

Publicitate

Acordul este condiționat și de aprobarea Comisiei Europene, care analizează uriașa tranzacție. 

Concret, UPC România a depus, la CNA, o solicitare de acord cu privire la modificarea acționarilor UPC. 

„Solicităm acordul cu privire la modificarea acționarilor UPC, ca urmare a transferului acțiunilor deținute de către acționarii actuali - Liberty Global CEE Group Holding B.V. și UPC Poland Holding B.V. - către viitorii acționari, Vodafone România S.A., respectiv Vodafone Europe B.V., sub condiția aprobarii transferului de către Comisia Europeană și a finalizării tranzacției între Liberty Global și Vodafone”, notează solicitarea depusă la CNA.

De ce e nevoie și de acordul forului pentru modificarea acționariatului UPC? Întrucât compania de cablu operează și servicii audiovizuale care se supun legii audiovizualului. Mai exact, un canal tip infochannel „Info” și un serviciu media audiovizual la cerere cu denumirea „UPC Pay-per-View”.

Astfel, acționariatul UPC România arată astfel: Liberty Global CEE Group Holding (99,8835%) și UPC Poland Holding (0,1165%). După încheierea tranzacției, acționariatul companiei din România va arăta astfel: Vodafone România (99,8835%) și Vodafone Europe B.V. (0,1165%). 

Prezent în fața CNA, un reprezentant al companiei a explicat: 

„UPC a noficat CNA pentru a obține acordul prealabil al Consiliului cu privire la viitoarea modificare în structura acționarilor UPC România SA, prin transferul de acțiuni către Vodafone, ca parte a înțelegerii semnate între Liberty Global și Vodafone Group în luna mai a anului trecut. Acordul este condiționat de aprobarea Comisiei Europene cu privire la tranzacție și de finalizarea tranzacției între Liberty Global și Vodafone Group.”

Totodată, un reprezentant al Vodafone, prezent și el în fața CNA, a explicat că finalizarea tranzacției Vodadone - UPC este așteptată să se încheie la mijlocul acestui an. 

Întrebat de Radu Herjeu dacă după modificarea acționariatului se va trece și la modificarea denumirii serviciului, un reprezentant Vodafone a răspuns: „În momentul finalizării tranzacției nu va exista o schimbare, ulterior sigur că pot exista schimbări.”

Reamintim că Vodafone Group a anunțat în luna mai 2018 că va achiziționa operațiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, într-o tranzacție care se ridică la 18,4 miliarde de euro. 

Citește și: 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu