Skip to main content

CNA şi-a dat acordul pentru intrarea Vodafone în acţionariatul UPC

 
CNA şi-a dat acordul pentru intrarea Vodafone în acţionariatul UPC

Trazacţia prin care Vodafone se pregăteşte să preia UPC România a mai făcut un pas. Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a dat acordul prealabil cu privire la modificarea acţionariatului UPC România.

Publicitate

Acordul este condiţionat şi de aprobarea Comisiei Europene, care analizează uriaşa tranzacţie.

Concret, UPC România a depus, la CNA, o solicitare de acord cu privire la modificarea acţionarilor UPC.

„Solicităm acordul cu privire la modificarea acţionarilor UPC, ca urmare a transferului acţiunilor deţinute de către acţionarii actuali - Liberty Global CEE Group Holding B.V. şi UPC Poland Holding B.V. - către viitorii acţionari, Vodafone România S.A., respectiv Vodafone Europe B.V., sub condiţia aprobarii transferului de către Comisia Europeană şi a finalizării tranzacţiei între Liberty Global şi Vodafone”, notează solicitarea depusă la CNA.

De ce e nevoie şi de acordul forului pentru modificarea acţionariatului UPC? Întrucât compania de cablu operează şi servicii audiovizuale care se supun legii audiovizualului. Mai exact, un canal tip infochannel „Info” şi un serviciu media audiovizual la cerere cu denumirea „UPC Pay-per-View”.

Astfel, acţionariatul UPC România arată astfel: Liberty Global CEE Group Holding (99,8835%) şi UPC Poland Holding (0,1165%). După încheierea tranzacţiei, acţionariatul companiei din România va arăta astfel: Vodafone România (99,8835%) şi Vodafone Europe B.V. (0,1165%).

Prezent în faţa CNA, un reprezentant al companiei a explicat:

„UPC a noficat CNA pentru a obţine acordul prealabil al Consiliului cu privire la viitoarea modificare în structura acţionarilor UPC România SA, prin transferul de acţiuni către Vodafone, ca parte a înţelegerii semnate între Liberty Global şi Vodafone Group în luna mai a anului trecut. Acordul este condiţionat de aprobarea Comisiei Europene cu privire la tranzacţie şi de finalizarea tranzacţiei între Liberty Global şi Vodafone Group.”

Totodată, un reprezentant al Vodafone, prezent şi el în faţa CNA, a explicat că finalizarea tranzacţiei Vodadone - UPC este aşteptată să se încheie la mijlocul acestui an.

Întrebat de Radu Herjeu dacă după modificarea acţionariatului se va trece şi la modificarea denumirii serviciului, un reprezentant Vodafone a răspuns: „În momentul finalizării tranzacţiei nu va exista o schimbare, ulterior sigur că pot exista schimbări.”

Reamintim că Vodafone Group a anunţat în luna mai 2018 că va achiziţiona operaţiunile Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă şi Ungaria, într-o tranzacţie care se ridică la 18,4 miliarde de euro.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus