Skip to main content

Grila de primăvara la TVR 1. Postul redevine generalist. A programat filme şi piese de teatru pe intervalul România 9

 
Grila de primăvara la TVR 1. Postul redevine generalist. A programat filme şi piese de teatru pe intervalul România 9

TVR se întoarce la statutul de canal generalist, înceăând cu noua grilă de primăvară ce urmează să fie lansată din 15 aprilie, anunţă postul de televiziune.

Publicitate

Principalul post public vine, din această primăvară, cu programe cât mai variate: filme şi seriale, teatru, divertisment, sport, dar şi ştiri, emisiuni de actualitate, reportaje şi documentare.

Postul renunţă mută talk-show-ul din prime-time, la ora 19.00, la bătaie cu principalele jurnale de ştiri ale generalistelor Pro TV şi Antena 1, după cum Paginademedia.ro a anunţat în premieră AICI.

Totodată, emisiunea Pulsul zilei, prezentată de Radu Andrei Tudor, difuzată de la ora 19.00, dispare din grila postului.

TVR 1 va avea un Telejurnal mai lung cu jumătate de oră, iar prime-time continuă, de la 21.30, cu o serie de programe generaliste, percum piese de teatru, filme sau reportajele marca Dosar România.

Iată principalele schimbări din grila TVR 1:

  • Matinalul TVR 1, transmis de luni până vineri, începe cu o oră mai devreme, de la 06.00 şi devine un program de tip infotainment. În cele trei tronsoane orare - 6-7, 7-8 şi 8-9 – matinalul TVR va aduce informaţii despre starea vremii şi trafic, despre cum ne pot influenţa viaţa evenimentele din ziua ce tocmai începe, poveşti de viaţă din toată ţara, dar şi curs valutar, revista presei, informaţii din IT, travel sau horoscop. Şi tot în Matinal - un grupaj de ştiri, inclusiv din sport, în fiecare oră.
    • Gazdele noului Matinal TVR 1 sunt Daniel Coman, Andra Soceanu, Loredana Iordache, iar cu intervenţii live, de pe teren, va intra Dorin Chioţea. Matinalul va avea şi rubricile săptămânale „Stilul tău”, cu Albertina Ionescu, IT – realizată de Dan Cadar, Tichet de vacanţă, prezentată de Eugen Rusu şi rubrica de informaţii culturale de vineri.
    • Maria Linda Grejdan, venită de la meteo Antena 3, a părăsit postul public după doi ani la matinal.
  • De la ora 11.00, TVR 1 lansează un nou format, o emisiune magazin, în care Emma Zeicescu vine cu informaţii, poveşti, noutăţi şi lucruri utile, Ca-n viaţă. Timp de o oră, de luni până vineri, în noua emisiune Ca-n viaţă, Emma Zeicescu (alături de invitaţii ei) ne va prezenta idei pentru o viaţă plină de energie, informaţii la zi care ne privesc pe toţi, campanii care contează şi ne va prilejui întâlni cu vedetele care ne aduc bucurie.
  • Postul aduce şi un nou serial canadian Aripile Nordului (Arctic Air, 2012-2014), de luni până vineri de la ora 17.00. Doi piloţi experimentaţi, tată şi fiică, ce intervin în caz de urgenţe medicale, furtuni devastatoare sau accidente aviatice.
  • Tot din 15 aprilie, principalul Telejurnal îşi măreşte durata, la o oră şi jumătat. De la 20.00. Telejurnalul va include o selecţie a informaţilor esenţiale ale zilei, rubricile meteo, sport, precum şi Tema zilei, o discuţie în care moderatorul şi invitaţii săi dezbat consecinţele celui mai important subiect al zilei. Celelalte emisiuni informative rămân Telejurnal 14.00 şi Telejurnal 24.00.
  • Emisiunea România 9, prezentată de Ionuţ Cristache şi difuzată până acum la 21.00, se mută de la ora 19.00, după cum Paginademedia.ro a anunţat în premieră AICI.
  • Prime-time-ul va fi ocupat, pe lângă Telejurnal, de la ora 21.30 de filme şi piese de teatru, astfel:
    • luni - piese de teatru, cu mari actori ai scenei româneşti;
    • marţi – film istoric, poveşti despre personalităţi şi evenimente istorice care au marcat lumea, ecranizări ale unor celebre romane inspirate din istorie;
    • miercuri – filme de acţiune, intrigi poliţiste sau thrillere pline de suspans,
    • Joi - Seria de reportaje Dosar România se va vedea joia, de la 21.30, iar de la 22.30 postul va difuza emisiunea Anchetele comisarului Antonescu.
    • vineri – filme cu mari actori: Meryl Streep, Liam Neeson, Mark Walhberg, Christian Bale, Amy Adams, Antonio Banderas sau Rupert Everett etc.
  • Aproape de miezul nopţii, în intervalul 23.30 - 00.00, TVR 1 a introdus un bloc de porgrame economice, externe, culturale, viaţă urbană, domenii creative:
    • Banii tăi (luni),
    • Lumea azi (marţi),
    • Cooltura (miercuri),
    • Fan/Fun Urban (joi),
    • #creativ (vineri).
    • Sâmbăta, la 23.00, va fi difuzată emisiunea Profesioniştii, realizată de Eugenia Vodă (redifuzări).
    • Iar duminica, de la 23.00, Cătălin Ştefănescu aduce un nou noul sezon Garantat 100% (care începe din 21 aprilie).

Sâmbăta, de la 21.00, TVR 1 va programa documentare internaţionale.

În weekend, la TVR 1

Duminica este rezervată emisiunilor brand ale postului: Universul credinţei, Viaţa satului, În grădina Danei, Tezaur folcloric.

TVR 1 va mai pregăti în această primăvară formate noi de entertainment din zona de comedie, pe lângă spectacolele de folclor realizate de Iuliana Tudor, 21.00. Postul nu anunţă însă o dată de lansare a emisiunii Iulianei Tudor.

Şi tot la TVR 1, revin cu sezoane noi Levintza prezintă (sâmbăta, ora 11.00), Constructorii de visuri (sâmbăta, ora 11.30), Adevăruri despre trecut (sâmbăta, ora 12.30), Faţa nevăzută a lumii (sâmbăta, ora 13.00), Ora Regelui (sâmbăta, ora 14.30), Exclusiv în România (sâmbăta, ora 16.30) sau Politică şi delicateţuri (duminica, ora 15.30)

În după-amiezele de weekend, TVR 1 va difuza handbal. TVR 1 continuă să transmită cele mai importante partide din ligile naţionale, Liga Florilor şi Liga Zimbrilor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • 121 121
    Vai ce idee ”originala” cu matinalul.Știți voi la cine și ce mă refer
  • florin florin
    consider ca tvr este o adev televiziune,
    mu sa americanizat, este adev se fac si greseli dar cine nu face. sanu uitam ca vesem un film o emisiune fara reclame cand ti-e lumea mai draga.
    poate ca ar trebui sa infiintati un post si de cinemateca
  • Nicolae Nicolae
    Sa dea filme EROTICE ( nu porno ) dupa 01 cum dadeau odata si sa vezi locul 1 noapte de noapte. Sau in prime time :)))))) serios. Reteta perfecta
  • Kantar cu dar Kantar cu dar
    *** Mare păcat...amatorism ar fi un compliment...
  • Unu Unu
    Își asuma cineva eșecul transformării TVR intr-o televiziune de stiri? De pe vremea de cand Stelian Tanase o vedea BBC fara ca el sa stie ca BBC news e una si BBC one e alta;) experimente pe bani multi continuate de toti cei din conducere ai aprobate tot de aceiasi. Teoretic acești oameni nu ar mai trebui sa faca televiziune nicaieri. Audientele pe care le-au livrat sint CV ul lor de “***”
  • dan petrea dan petrea
    TVR continuă să ii furajeze la greu pe oamenii PSD, dar si ai lui Voiculescu. Iau pe mai departe bani grei degeaba Cristache, Cristoiu, Catavencii, Pielenii, Lavinia Șandru si lista asta de insi cu pile ar putea să continue. Ca să nu mai vorbim despre Dinescu, dat cu PSD-ul. Gradea spera ca stfel se va salva de furia lui Dragnea care i-a hotărât taierea capului. Telespectatorii nu contează. Doar Dragnea, Gradea, Cristace, Cristoiu, Dinescu. TVR esti condamnat la moarte. La dispariție. La inutilitate.
  • Justin Case Justin Case
    Tezaur folcloric, Viata satului, si restul de balarii folclorico-religioaso-mistico-dacice. TVR continua sa ramana blocata in anii 90, aceeasi mentalitate imbatranita ce nu e capabila sa traiasca in prezent.
    Aceleasi fosile eterne, familii si cumetri care mucegaiesc in aceasta institutie inutila pana la pensie.
  • Georgian Georgian
    E greu pentru TVR 1 sa reintre in primele 5 programe cu un asemenea program. Ei tot incearca dar e foarte greu sa te mai apropii de televiziunile care deja si-au creat un nume. Trebuie sa vii cu ceva foarte nou si inovativ pe piata ca sa atragi bine publicul dar asa cam iti mentii acelasi public si poate cu unele productii mai cresti putin dar nici spre primele 10 locuri nu ii dau sanse. Mai bine arata TVR 2 care poate fi o surpriza.

Trimite un comentariu

sus