Skip to main content

În loc de „La revedere”, Jocurile de putere ale lui Rareş Bogdan au mai adus o amendă Realitatea TV

 
Rares Bogdan
Rares Bogdan

10.000 de lei a costat Realitatea TV una dintre ultimele emisiuni Jocuri de putere, făcută de Rareş Bogdan la Realitatea TV, înainte de a-şi anunţa candidatura la europarlamentare şi de a reunţa la rolul de moderator.

Publicitate

O ediţie în care Rareş Bogdan (care urma să fie primul pe lista PNL în două zile) o ataca puternic pe Rovana Plumb, cea care era prima pe lista PSD.

Sancţiunea a fost dată astăzi de membrii CNA întrucât Rareş Bogdan făcut o serie de acuzaţii neprobate la adresa Rovanei Plumb şi a şefului interimar al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti, fără ca măcar să solicite un punct de vedere din partea celor doi.

Totodată, forul a ţinut cont în propunerea sancţiunii şi de o serie de burtiere în care era atacat PSD, care nu aveau legătură cu subiectele din studio.

Ce s-a întâmplat?

Forul audiovizual a analizat în şedinţa publică de astăzi o reclamaţie din partea lui Gabriel Stoe, numit la începutul lunii februarie în funcţia de director general interimar al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Era vorba despre o emisiune din 12 martie, cu două zile înainte ca Rareş Bogdan să-şi anunţe candidatura la europarlamentare din partea PNL.

Membrii CNA, reuniţi în şedinţă publică, au analizat imaginile în cauză şi au venit cu propunerile. Menţionăm că postul nu a avut niciun reprezentant în faţa CNA.

Radu Călin Cristea, membru CNA, a fost cel care a propus amenda de 10.000 de lei.

Propunerea a fost votată de Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălaşa, Radu Herjeu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Alexandru Kocsis, Cristina Pocora şi Dorina Rusu au votat „împotrivă”.

Redăm în continuare o mostră din emisiune:

Rareş Bogdan:

Eu cred că, oricum, în puşcărie va ajunge şi domnul Stoe de la aeroport, împreună cu Rovana Plumb, înainte de a fi pusă prima pe lista de la europarlamentare, pentru că au luat şpagă de la domnul Lăscuţ. Aşa se spune. Iar joi, am documentul şi îl prezint în partea a doua! Am docomentul! Ia staţi aşa!

Nu-l am pe masă? Ia staţi aşa! Ba da! Ia uitaţi aici! Ce vor să facă? V-am spus că ăştia au dat şpagă ca să pună un director, pentru că sub ochii unui DNA speriat şi a unui DIICOT în vacanţă, ei îşi fac toate mendrele.

Ăştia nu s-au speriat, cum văd că ridică capul exact ăia care erau fugari, şi acum dau lecţii. Ridică din nou capul. Escrocii şi şarlatanii ridică capul. Vor să prelungească un contract al firmei Millemium de la aeroport, care expiră în 2022, cu încă 10 ani.

Au adus un director special pentru asta! Am docomentul aici! (Moment în care, ridică şi arată spre cameră nişte hârtii)

Veţi merge în puşcărie direct! Deci, Rovana Plumb nu vei candida la europarlamentare! Te vei duce în puşcărie direct. Vrei să scapi de asta, sperând că vei obţine mandat de europarlamentar cu imunitate pe 5 ani. Ai luat sau nu bani de la Lăscuţ? Răspunde la întrebarea asta? Ai luat şpagă de la Lăscuţ, să-l puneţi pe Stoe la aeroport director? Ne ocupăm şi de asta după ora 23:00!

Până la sfârşitul emisiunii, subiectul amintit în cadrul Sel. 1 nu a mai fost reluat, aşa cum a afirmat moderatorul (după ora 23:00), arată monitorizarea CNA.

Nu au fost prezentate punctele de vedere ale persoanelor vizate şi nici nu au fost invitate să intervină, mai arată monitorizarea CNA.

Însă, pe banda superioară a ecranului, în timpul emisiunii, a rulat următorul mesaj: Cerem oficial poziţia celor care se consideră lezaţi de emisiune.

Forul a ţinut cont în propunerea amenzii şi de o serie de burtiere care rulau pe post, titluri care nu aveau legătură cu subeictele care se discutau în studio.

Câteva dintre titluri, în continuare:

  • PSD E GATA DE ALTĂ LOVITURĂ: VINDE ULTIMELE COMPANII;
  • PSD ŞI TĂRICEANU AU VÂNDUT PETROM, ACUM DAU RESTUL;
  • ADUC AURUL PENTRU A PLĂTI SALARII DE LUX;
  • VÂND TOT PENTRU A ASIGURA LINIŞTEA LUI DRAGNEA;
  • BOMBĂ: COMPANIILE, EVALUATE LA 10 MILIARDE DE LEI;
  • ULTIMELE COMPANII DE STAT, SUBEVALUATE DE 100 DE ORI.

Legislaţie

Art. 40 - (2) În cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin.(1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt.

(5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

ART. 65 În emisiunile de ştiri şi dezbateri, radiodifuzorii trebuie să respecte următoarele reguli:

c) titlul afişat pe ecran să reflecte cât mai fidel esenţa faptelor şi datelor prezentate în acel moment;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • intrebatoru intrebatoru
    Pai si mai plateste faliment tv aceasta sanctiune?
  • Radu Radu
    aceleasi titluri sunt si la A3 si RomaniaTv numai ca acolo CNA nu se uita
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Asta a facut tot timpul! Asta-i un fel de Diaconescu low buget si mult mai nescolit. Strategu' lu peste numai oameni fara viitor a angajat.

Trimite un comentariu

sus