Skip to main content

TVR 1 și TVR 2 HD se vor lansa „probabil” în toamnă

 
TVR 1 și TVR 2 HD se vor lansa „probabil” în toamnă
Unii cabliști au făcut loc în grila pentru posturile TVR în variantă HD

Au primit dreptul de a emite în varianta High Deffinition înca din luna noiembrie, dar mai este până la lansare. Este vorba de canalele HD ale Televiziunii Publice.

Publicitate

Nicolae Voican, reprezentantul TVR în relația cu CNA, prezent în ședința publică CNA pentru a prezenta noua grilă de primăvară a postului, a vorbit și despre TVR 1 HD și TVR 2 HD. 

Întrebat de Dorina Rusu, membru CNA, despre data lansării celor două televiziuni, acesta a răspuns:

„Noi, din punct de vedere tehnic, suntem aproape gata și am putea să mergem în simulcast cu cele două canale. Avem nevoie de aprobarea Consiliului de Administrație. În momentul în care va fi gata decorul pentru știri, pentru că el ne cam ține în loc, cu singuranță că vom lansa TVR 1 HD și TVR 2 HD.

Am vorbit cu producătorul general de dimineață și nu a putut să-mi dea un răspuns, ci doar acesta: când suntem gata cu decorul de știri, dăm la perete o vreme și după aceea intrăm.

Sigur nu este până în alegeri, iar vara nu se prea fac lansări, și probabul că va fi în grila de toamnă. Dar totul este posibil în funcție de cât de repede putemsă aranjăm lucrurile cu decorul. Decorurile și luminile costă foarte mult.”

Amintim că CNA a aprobat în noiembrie 2018 emisia TVR 1 și TVR 2 și în variantă HD, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI

La momentul respectiv, același reprezentant al postului public le spunea membrilor CNA:

„Așa cum doamna Gradea, președinte director general al TVR, v-a spus undeva în luna mai, noi intenționam ca canalele TVR să se vadă și în format HD. Suntem pregătiți acum și din punct de vedere tehnic și editorial să dăm în simulcast TVR 1 SD și HD și la fel și cu TVR 2.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Altii(Home Box Office) renunta la emisiile in sd, nu mai e mult si un TV4k o sa isi permita orcine, ne bate 8k la usa si televiziunile de la noi inca mai emit in sd la greu.
  • De mai bine de un an se laudă cum trec la HD. Doar gura de ei. Vor trece la HD când celelalte televiziuni vor trece la 4K. TVR mereu s-a mișcat în reluare.
  • @Liviu Sora
    Bănuiesc că lansarea celor două canale, în simulcast cu TVR 1 și TVR 2, va aduce economii, pentru că va înceta emisia unui alt canal: TVR HD.
    Emisia lor este așteptată de cei care urmăresc cu precădere canalele care emit în format HD. În organigramă nu mai există deja TVR HD.
  • De parca cineva ar astepta cu nerabdare aceasta lansare! Niste bani cheltuiti aiurea. Ar trebui sa renunte la regionale si tvr3 si in plus de asta la personalul stufos platit baban.

Trimite un comentariu