Skip to main content

Pro TV, somație de la CNA pentru un banc vulgar și certurile de la Ferma

 
Pro TV, somație de la CNA pentru un banc vulgar și certurile de la Ferma

Un banc cu „curve” spus de un concurent la „Românii au talent” și câteva momente tensionate de la Ferma au adus Pro TV o somație publică de la Consiliul Național al Audiovizualului. Aceasta esre cea mai minoră dintre sancțiuni, un fel de atenționare. 

Consiliul Național al Audiovizualului a analizat în ședința de marți mai multe reclamații primite de for pentru emisiuni de pe Pro TV, difuzate în luna martie.

Publicitate

Pentru ce a fost reclamat Pro TV și în ce cazuri au văzut sau nu au văzut membrii CNA încălcări, în continuare:

  • O știre despre atacul armat din Noua Zeelandă. Reclamantul a văzut, pe site-ul stirileprotv.ro, imagini detaliate cu atacul. A presupus că au fost și pe TV. Monitorizarea a constatat că filmarea nu a fost difuzată integral și că au existat avertizări. 
  • O știre despre bătaile de stradă din Giurgiu, conisderată de un telespectator că imaginile sunt prea violente. CNA n-a găsit încălcări. Au existat avertizări grafice și sonore că urmează imagini care pot afecta emoțional. 
  • O ediție a emisiunii Cântă acum cu mine, de care un telespectator s-a plâs că„au fost prezentate personaje îmbrăcate lasciv și au fost tematici pe baza ideologiei de gen: travesti, gay, etc., tematică ce este destul de delicată pentru niște copii ce ar putea avea acces ușor la televizor la astfel de ore”. CNA nu a găsit încălcări. 
  • Probleme au fost însă la edițiile Ferma, difuzate pe 5, 7, 27 și 31 martie, dar și la o ediție Românii au talent din 22 martie, în care un concurent a spus un banc vulgar, considerat nepotrivit pentru ora de difuzare. 

Legislație

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:

a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate;

b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen;
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu