Skip to main content

SHARED NEWS. Un nou medic fals, un nou subiect viral. Recorder şi povestea unui fals ginecolog

 
Medicul fals Florica Trandafir
Medicul fals Florica Trandafir

SHARED NEWS. Un nou caz cu un fals medic. Un nou caz viralizat masiv în online. Cazul medicului ginecolog fals, care avea o „policlinică” într-un apartament din Militari şi profesează de 25 de ani a fost cel mai distribuit material în social media, conform Facebrands PRO.

Publicitate

Recorder a investigat cazul Floricăi Trandafir, un medic generalist care s-a dat drept medic ginecolog timp de mai bine de 25 de ani.

În acest timp, Florica Trandafir trata problemele grave de sănătate ale pacientelor cu plasturi, pastile la plic şi aparatură cumpărată de la teleshopping.

Din material:

Pe scurt, într-un apartament din Militari, Florica Trandafir oferea consultaţii ginecologice, tratamente de fertilitate şi trata nodurile mamare cu „siropuri, plasturi cu estrogen şi aparate de fizioterapie”.

Florica Trandafir, o femeie care a terminat Facultatea de Medicină fără a-şi face rezidenţiatul, şi-a înfiinţat, în anul 1994, propria policlinică, la parterul unui bloc din cartierul Militari.

Ministerul Sănătăţii i-a dat aviz pentru cabinet de medicină generală, dar Florica Trandafir şi-a oferit singură dreptul de a acoperi specializări pentru care nu avea nicio calificare, precum medicină internă şi ginecologie.

După 25 de ani, Florica Trandafir îşi continuă activitatea: oferă consultaţii ginecologice, tratează probleme grave de sănătate cu aparate de la teleshopping, se pretinde specialist în infertilitate, face chiuretaje şi eliberează reţete fără parafă, scrie Recorder în materialul cu 9.955 de like-uri şi share-uri.

Reporterul Recorder s-a dus la cabinet iniţial incognito, ca pacient. "Consultaţia a fost de fapt o discuţie în care s-a lăudat cu specializarea în Germania şi cu succesul pe care l-a obţinut în multiple cazuri de infertilitate".

Ulterior, când reporterul a spus că va scrie un material, falsul ginecolog a avut un alt discurs:

"O atitudine spăşită, de om vinovat, care a încercat să ne convingă că nu vrea răul nimănui. A recunoscut că nu e medic ginecolog şi a sfârşit prin a ne spune că va da jos pancarta din faţa blocului, pe care scrie „ginecologie".

Povestea, integral, pe Recorder.ro

O altă ştire distribuită în social media, cu 9.910 aprecieri şi distribuiri vine de la g4media.ro. Prescrierea faptelor de trădare ale lui Ion Iliescu la Revoluţie a fost unul dintre cele mai importante subiecte ale zilei de joi.

Procurorii au decis că fostul preşedinte al României, Ion Iliescu a comis fapte de trădare la revoluţia din 1989, după ce a solicitat intervenţia militară din partea URSS. Iliescu nu poate fi acuzat deoarece faptele s-au prescris.

„Potrivit procurorilor, anunţul privind solicitarea intervenţiei militare a URSS a fost făcut la TVR, pe 23 decembrie, la ora 10.30 dimineaţa. Procurorii susţin că, dat fiind că TVR era sub control militar, iar armata era sub controlul grupării conduse de Ion Iliescu, membrii acestei grupări sunt cei care au luat decizia de a chema trupele sovietice, masate la graniţa de est a României.”, scrie G4media.ro

Informaţiile extrase din rechizitoriu au adunat, conform monitorizărilor Facebrands PRO, 9.910 likes şi shares.

Cele mai citite ştiri din social media, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. recorder.ro, “Un fals ginecolog profesează de 25 de ani într-un apartament din Militari”, de Alina Păduraru,

- 9955 likes & shares;

2. g4media, “Dosarul Revoluţiei: Procurorii susţin că Ion Iliescu a comis un act de trădare prin solicitarea intervenţiei militare din partea URSS, dar faptele s-au prescris”, de Alin Ionescu,

- 9910 likes & shares;

3. adevarul.ro, “Liviu Dragnea şi-a ieşit din minţi la întâlnirea PSD-iştilor din Suceava. I-a strigat unui participant „Nimic eşti tu!“”, de Oana Şlemco,

- 6854 likes & shares;

4. republica.ro, “Liviu Dragnea, către electorat: „Ce am făcut noi?” Cetăţean: „Nimic!”. Dragnea: „Nimic eşti tu! Ai răbdare să-ţi spun ce am făcut noi, mincinosule!””, de Raluca Ion,

- 3123 likes & shares;

5. digi24.ro, “Iohannis sugerează că îl va respinge pe Nicolicea: PSD pregăteşte o remaniere care să întărească asaltul asupra Justiţiei”,

- 1259 likes & shares.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus