Skip to main content

Ce amendă a primit Romania TV după amenințările lui Sebastian Ghiță la adresa protestatarilor

 
Ce amendă a primit Romania TV după amenințările lui Sebastian Ghiță la adresa protestatarilor

Romania TV, amendă pentru lipsa de reacție a moderatorului Victor Ciutacu, atunci când Sebastian Ghiță i-a amenințat cu bătaia pe protestatari. 

Publicitate

CNA a votat amenda după ce la ultima ședință, cea dinainte de Paști, ajunsese în impas: trei propuneri de amendare, însă niciuna nu reușise să atragă cel puțin șase voturi. 

Au fost trei propuneri de sancționare: 30.000 de lei, 25.000 de lei și 15.000 de lei. Ce a trecut? Sancțiunea cea mai mică: 15.000 de lei, propusă de Monica Gubernat, membru CNA. Sancțiunea a fost votată de Alex Kocsis, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Nicolaie Bălașa și Răsvan Popescu. 

Ceilalți membri prezenți au votat pentru celelalte variante de sancționare: Radu Herjeu și Gabriel Tufeanu au fost pentru sancțiunea de 25.000 de lei. Dorina Rusu a votat pentru amenda de 30.000 de lei. 

Sancțiunea a fost dată pentru încălcarea articolului 40 (5), potrivit căruia „Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.”

Redăm fragmente din emisiunea de pe Romania TV, din 7 martie:

Sebastian Ghiță: Va veni curând momentul. Dacă îi mai prindem pe străzi pa bandele Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției, s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la Partidul România Unită care să le dea niște șuturi în fund. Și să-i trimită acasă. Că dacă Poliția nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi. Asta nu-i democrație!

Victor Ciutacu: Și stați un pic… faceți ca-n Brazilia? Faceți niște patrule civile care să pedepsească ce nu pedepsește forța legii?

Sebastian Ghiță: Facem ca oriunde. Dacă avem o lege și o instituție, o respectăm. Nu se trezesc unii dintre noi să spargă geamurile, să-l bată pe ministru sau pe judecători! Asta curând se va termina! Dacă Poliția nu-i ia după străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei.

Bogdan Chirieac: Eu vă recomand cu toată căldura să nu faceți asta fiindcă oamenii aceia vor fi imediat arestați de către Parchet. Dacă Parchetul nu întreprinde nicio acțiune împotriva protestatarilor despre care ați vorbit, asupra contra-protestatarilor pe loc vor fi arestați.

Sebastian Ghiță: Ne asumăm, domnu’ Chirieac. Ne asumăm. Dacă-i vom mai prinde… N-am știut și nu știm, da suntem atenți și cum îi vom prinde pe străzi bătând vreun ministru, distrugând instituții, sărind pe gardurile Parlamentului, o să le dăm o mamă de bătaie! Să plece la ei acasă! Să ne lase în pace!

Citește și: 

Amendăm, dar cu cât? CNA a decis: Sebastian Ghiță a instigat la ură la România TV. N-a decis cu cât îl amendează

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu