Skip to main content

VIDEO. CNA a respins cererea Președinției de a difuza un spot privind referendumul. „Din păcate acel spot este sută la sută electoral”

 
VIDEO. CNA a respins cererea Președinției de a difuza un spot privind referendumul. „Din păcate acel spot este sută la sută electoral”
CNA

Consiliul Național al Audiovizualului a respins în ședința de astăzi o cerere a Administrației Prezidențiale pentru difuzarea în regim de campanie de interes public a unui spot privind Referendumul. 

Forul a trimis ulterior decizie un comunicat de presă în care se menționa că spotul „poate fi difuzat în emisiunile electorale, conform legii”. Mai exact, spoturile electorale pot fi difuzate la posturile TV în timpul emisiunilor sau dezbaterilor electorale.

Publicitate

De ce a respins CNA emiterea unei recomandări privind difuzarea clipului în regim de campanie de interes public?

Întrucât unii membrii au considerat că spotul este mai mult electoral și că i-ar îndemna pe români cum să voteze la referendum, prin afirmațiile „Să spunem DA pentru România Europeană, DA pentru România pe care o iubim”.  

„Din păcate acel spot este sută la sută electoral. Din punctul meu de vedere, nu poate fi considerat mesaj de interes public”, a spus Monica Gubernat, președintele propus al CNA. 

De aceeași părere a fost și Orsolya Borsos, membru CNA, care a considerat că clipul s-ar încadra la promovare electorală.

Radu Herjeu, membru CNA: 

„Spotul este un spot clar în favoarea votului pozitiv la acest referendum, în afară de faptul că este un spot numai despre domnul Președinte. Prezentarea unui singur punct de vedere, a celui care susține votul Da și chiar și prezența la Referendum nu este în interes public.(...) Atâta timp cât acest spot este al unei poziții competitoare, el are tot dreptul să existe, toate televiziunile au obligața să-l difuzeze dacă li se solicită (...), dar în emisiunile de promovare electorală. Nu pot să văd cum să dai interes public unei singure opinii. Acest spot nu vorbește despre întrebări, despre principiile pentru care a fost făcut acest referendum, nu vorbește decât despre „nu vrem hoți”, „votați, da la referendum”.” 

Dorina Rusu, membru CNA:

Eu cred că spotul acesta este de interes public pentru că reprezintă punctul de vedere al celui care a inițiat referendumul. Acesta este cel mai important lucru. Dacă cel care a inițiat referendumul nu poate să-și exprime punctul de vedere printr-un spot de interes public, atunci nu înțeleg ce mai este de interes public. Trebuie să se știe cine a făcut acest spot și de ce l-a făcut.

Redăm o variantă a clipului, în continuare: 

Pe de altă parte CNA va trimite, tot astăzi, către televiziuni o recomandare pentru difuzarea unui spot despre Referendum, realizat de Autoritatea Electorală Permanentă. 

Clipul a fost contestat de unii membri care au precizat că în acest clip nu sunt prezentate întrebările care vor fi puse la referendum.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Acei hoti de care vorbea marele intigent sunt castigatorii unor alegeri,termenul de cocotat e.. Ciolos ce dracu a facut daca acum vb de cocotare?
  • Bine,Radu! Șefu’ e mândru de tine! Face spectacol ZU la Galați cu o zi inainte de alegeri ca sa stie lumea ce sa faca la vot! Cu complicitatea unor artiști. Poate te invita sa spui cateva cuvinte pe scena si sa canti cu băieții aia doi pe baza de parola o piesa Holograf gen Sa nu imi iei niciodata dragostea sau Banii vorbesc;) ochii tai nu merge de data asta decat daca sint albastri
  • #***,se scarpina de necaz ,pe la"***"...*** se baga peste tot...apropo am lucrat la arhivele militare,stiu,ce spun,cand il fac me Johanis,***..plus,un membru al familiei lui care a făcut parte din trupele ***,..vreti mai multe?...cate un pic,urmează , un episod despre Dragnea..tot,de acolo,din arhive...

Trimite un comentariu