Skip to main content

Libertatea: Şefa Radio Reşiţa l-a plătit din bani publici pe fratele ei să măsluiască voturile pentru Gala Asistenţei Sociale

 
Laura Sgaverdea, Foto: Libertatea
Laura Sgaverdea, Foto: Libertatea

În 2015, Laura Sgaverdea, şefa Radio Reşiţa, a câştigat premiul jurnalism la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială, după ce a plătit din bani publici firma fratelui său să să fenteze sistemul de vot, scrie Libertatea.

Publicitate

În acel an, Sgaverdea a câştigat la categoria Jurnalism în faţa jurnaliştilor Alex Dima, Carmen Avram şi Dragoş Bucur, pentru „ajutorarea persoanelor aflate în dificultate” şi pentru alte proiecte care fuseseră, de fapt, iniţiate de fostul redactor al postului, Adriana Baghiu.

Angajaţii postului de radio au declarat pentru Libertatea că premiul a fost câştigat pe banii publici pe care i-a dat fratelui său, care a fentat sistemul de vot.

Mai exact, compania Webbytes, deţinută de Bogdan Epure, a primit de la Societatea Română de Radiodifuziune Reşita aproximativ 3000 de lei pentru „servicii de marketing şi comunicare”. De fapt, „serviciile” reprezentau un soft care păcălea sistemul de vot şi era instalat pe calculatoarele de la radio

Cine e Laura Sgaverdea?

Laura Scavergea conduce Radio Reşiţa din anul 2012 şi este o apropiată şefului Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

„În 2013, la scurtă vreme după ce Sgaverdea a fost numită redactor-şef la Radio Reşiţa, Miculescu a primit distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Reşiţa din partea primarului Mihai Stepanescu.

Apoi, Sgaverdea i-a luat apărarea celui care i-a oferit şefului său distincţia, primarul Mihai Stepanescu, într-un dosar de corupţie în care edilul a fost, în cele din urmă, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pentru două infracţiuni de luare de mită.”, punctează Libertatea.

Laura Sgaverdea a negat acuzaţiile şi a declarat că se încearcă înlăturarea ei de la şefia postului radio Cât despre firma lui Bogdan Epure, Webbytes a fost contractată pentru a crea „site-ul şi pagina de Facebook a radioului”.

Articolul de pe Libertatea, aici

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Doamne, ce *** poate fi la Radio România! Ăsta nu e caz penal?

Trimite un comentariu

sus