Skip to main content

Realitatea TV a scăpat doar cu o somație, după ce a dat pe post o declarație inventată a lui Eugen Nicolicea. De pe ponturifierbinți.com

 
Realitatea TV a scăpat doar cu o somație, după ce a dat pe post o declarație inventată a lui Eugen Nicolicea. De pe ponturifierbinți.com

Au scăpat ușor. Realitatea TV a primit doar o somație de la CNA după ce a dat pe post o „declarație” a lui Eugen Nicolicea, deputat PSD, preluată de pe un site de satiră. 

Publicitate

O declarație falsă a lui Nicolicea, pusă de site-ul de satiră în gura deputatului PSD.

Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări a Partidului Social Democrat. 

Cităm din sesizare:

„Partidul Social Democrat vă sesizează asupra gravelor încălcări ale legii și Codului Audiovizualului comise de Realitatea TV, joi, 18 Aprilie 2019, în mod repetat, în intervalul 17:00 – 18:00, în emisiunea ”Lupta pentru România” moderată de Andra Miron, care a citat un site obscur – www.ponturifierbinti.com și a atribuit fals și mincinos domnului Eugen Nicolicea afirmații pe care acesta nu le-a făcut niciodată.

Concret, Realitatea TV a vehiculat o minciună și astfel a dezinformat grav opinia publică; a încălcat norma elementară de a verifica veridicitatea informațiilor și de a prezenta și punctul de vedere al celui acuzat/incriminat.”

Cum arată așa-zisa declarație a lui Eugen Nicolicea: 

„Eu zic să nu ne mai ascundem după degete și să dăm cărțile pe față! Să spunem răspicat, de la înălțimea celor 3 milioane de voturi pe care le avem: Da, nene, susținem corupția că ea ne-a făcut oameni!

Care e problema?

Păi își imaginează cineva că, dacă rămâneam un fraier cinstit, ajungeam aici? Dacă nu dai, nu ai! Și nu e cazul să fim ipocriți, așa funcționează sistemul și așa trebuie să rămână! E moștenirea lăsată de părinții și bunicii noștri.

E bine să clarificăm aceste lucruri cu curaj și cu demnitate, pentru că acum noi suntem noi suntem la putere și avem datoria de a zdrobi capetele balaurului numit Justiție, până nu ni le zdrobește el pe ale noastre.

Să se delimiteze bine taberele: toți cei ce susțin corupția să facă scut în jurul PSD-ului, cei care vor justiție să treacă de partea lui Iohannis și să vedem care e mai tare.

Să eliminăm fără milă din rândurile noastre pe trădători și să demascăm orice coadă de topor care ar vrea un stat de drept, fără corupție.
O țară nu se învață, o țară se fură!”

Potrivit monitorizării CNA, în timp ce moderatoarea Andra Miron citea presupusa declarație pe post, pe ecran apărea și sursa: „ponturifierbinti.com”, site cu articole-pamflet. 

„Mai bine luați de pe Times New Roman, că ei persiflează mai bine”, a glumit Monica Gubernat, membru CNA, cu reprezentantul Realitatea TV. 

Pe de altă parte, reprezentantul postului a spus că și site-urile G4Media și Cotidianul ar fi preluat declarația. 

Răsvan Popescu, membru CNA: „Nu v-a pus în gardă textul acesta? Cine ar vorbi așa? Nu e un semnal de alarmă?”

Propunerea de somație publică a venit din partea lui Radu Herjeu, membru CNA, și a fost votată de Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeru, Gabriel Tufeanu, Nicolaie Bălașa, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos și Alexandru Kocsis. 

Dorina Rusu și Cristina Pocora au votat împotrivă. 
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu