Skip to main content

Realitatea TV a scăpat doar cu o somaţie, după ce a dat pe post o declaraţie inventată a lui Eugen Nicolicea. De pe ponturifierbinţi.com

 
Realitatea TV a scăpat doar cu o somaţie, după ce a dat pe post o declaraţie inventată a lui Eugen Nicolicea. De pe ponturifierbinţi.com

Au scăpat uşor. Realitatea TV a primit doar o somaţie de la CNA după ce a dat pe post o „declaraţie” a lui Eugen Nicolicea, deputat PSD, preluată de pe un site de satiră.

Publicitate

O declaraţie falsă a lui Nicolicea, pusă de site-ul de satiră în gura deputatului PSD.

Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări a Partidului Social Democrat.

Cităm din sesizare:

„Partidul Social Democrat vă sesizează asupra gravelor încălcări ale legii şi Codului Audiovizualului comise de Realitatea TV, joi, 18 Aprilie 2019, în mod repetat, în intervalul 17:00 – 18:00, în emisiunea ”Lupta pentru România” moderată de Andra Miron, care a citat un site obscur – www.ponturifierbinti.com şi a atribuit fals şi mincinos domnului Eugen Nicolicea afirmaţii pe care acesta nu le-a făcut niciodată.

Concret, Realitatea TV a vehiculat o minciună şi astfel a dezinformat grav opinia publică; a încălcat norma elementară de a verifica veridicitatea informaţiilor şi de a prezenta şi punctul de vedere al celui acuzat/incriminat.”

Cum arată aşa-zisa declaraţie a lui Eugen Nicolicea:

„Eu zic să nu ne mai ascundem după degete şi să dăm cărţile pe faţă! Să spunem răspicat, de la înălţimea celor 3 milioane de voturi pe care le avem: Da, nene, susţinem corupţia că ea ne-a făcut oameni!

Care e problema?

Păi îşi imaginează cineva că, dacă rămâneam un fraier cinstit, ajungeam aici? Dacă nu dai, nu ai! Şi nu e cazul să fim ipocriţi, aşa funcţionează sistemul şi aşa trebuie să rămână! E moştenirea lăsată de părinţii şi bunicii noştri.

E bine să clarificăm aceste lucruri cu curaj şi cu demnitate, pentru că acum noi suntem noi suntem la putere şi avem datoria de a zdrobi capetele balaurului numit Justiţie, până nu ni le zdrobeşte el pe ale noastre.

Să se delimiteze bine taberele: toţi cei ce susţin corupţia să facă scut în jurul PSD-ului, cei care vor justiţie să treacă de partea lui Iohannis şi să vedem care e mai tare.

Să eliminăm fără milă din rândurile noastre pe trădători şi să demascăm orice coadă de topor care ar vrea un stat de drept, fără corupţie.
O ţară nu se învaţă, o ţară se fură!”

Potrivit monitorizării CNA, în timp ce moderatoarea Andra Miron citea presupusa declaraţie pe post, pe ecran apărea şi sursa: „ponturifierbinti.com”, site cu articole-pamflet.

„Mai bine luaţi de pe Times New Roman, că ei persiflează mai bine”, a glumit Monica Gubernat, membru CNA, cu reprezentantul Realitatea TV.

Pe de altă parte, reprezentantul postului a spus că şi site-urile G4Media şi Cotidianul ar fi preluat declaraţia.

Răsvan Popescu, membru CNA: „Nu v-a pus în gardă textul acesta? Cine ar vorbi aşa? Nu e un semnal de alarmă?”

Propunerea de somaţie publică a venit din partea lui Radu Herjeu, membru CNA, şi a fost votată de Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Radu Herjeru, Gabriel Tufeanu, Nicolaie Bălaşa, Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Orsolya Borsos şi Alexandru Kocsis.

Dorina Rusu şi Cristina Pocora au votat împotrivă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu Pintenogu Gogu Pintenogu
    Nu se uita la ei nimeni
  • jk jk
    Astăzi Realitatea a reusit performanta sa ia 4(!!)somații de la CNA pe diverse teme
    Intrebarea e:cum le va da pe toate pe post in aceeasi zi sau le vor trimite spre comunicare pe post una pe zi timp de 4 zile sau...

Trimite un comentariu

sus