Skip to main content

VIDEO. „Este dezgustătoare!” De ce a fost reclamat la CNA spotul Hornbach și ce a decis forul

 
VIDEO. „Este dezgustătoare!” De ce a fost reclamat la CNA spotul Hornbach și ce a decis forul

Spotul din această primăvară Hornbach, ce prezintă o femeie asiatică în extaz după ce miroase o bluză transpirată, i-a scandalizat pe unii telespectatori.

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a primit șapte reclamații în care aceștia se plângeau că reclama „este de neacceptat într-o țară civilizată. Primăvara nu poate mirosi a transpirație abundentă, a unor muncitori.”

Reclamă de prost gust, scârboasă”, a reclamat un altul. „Va rog mult sa interziceți reclama de la Hornbach cu maieurile imputite pe care le miroase in extaz asiatica aceea, este grețoasă și dezgustătoare peste măsură”, le-a scris un alt telespectator celor de la CNA.

Forul a analizat clipul cu pricina și nu a considerat că sunt încălcări în reclama Hornbach. Ca atare, nu a dat nicio decizie.

Unul dintre membrii a considerat că „spotul este scârbos”, dar că nu există un articol de lege care să fie încălcat. Alții membrii au considerat că clipul este creativ.

„Ei, în general, au spoturi care forțează limitele”, a remarcat un altul.

Pe de altă parte, Consiliul Român al Publicității (RAC), care are doar un rol consultativ în relația cu CNA, a considerat că spotul încalcă codul de bune practici.

„Comitetul Etic al RAC consideră că portretizarea unei femei de orice rasă într-o situație ce poate fi considerată ofensatoarea încalcă prevederile codului de practică (art 7.1)”, se arată în poziția organizației. 

VIDEO. Reclama Hornbach

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu