Skip to main content

VIDEO. Ștefan Bănică și Marius Florea Vizante, despre vot și artiștii din campanii: Du-te și votează!

 
VIDEO. Ștefan Bănică și Marius Florea Vizante, despre vot și artiștii din campanii: Du-te și votează!

VIDEO. Cât este de important ca artiștii să se implice în viața cetății? Ce spun Ștefan Bănică și Marius Florea Vizante despre artiștii din campaniile care îndeamnă la vot? Cât este de important să mergem la vot?

Publicitate

Un prim răspuns de la Ștefan Bănică, un exemplu legat de zona media:

"E ca atunci când spune cineva despre un câștigător la o emisiune: maică, dar cum a câștigat, că mie nu-mi place? Dar ai trimis un SMS să-l votezi? Nu!", a spus Ștefan Bănică, în studioul Paginademedia, la Interviurile Paginademedia LIVE.

"Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să voteze. Dacă nu votează nu se va schimba nimic. Eu am spus lucrurile astea de ani de zile, mascat sau nemascat prin cântecele mele", a spus artistul.

Ștefan Bănică, la Interviurile Paginademedia:

Unde vreți să vă creșteți copiii? Ce vreți să învețe? Noi avem o responsabilitate. Trebuie să-l înveți că poate alege. Aceasta e responsabilitatea noastră. Trebuie să vă gândiți la ce nu vă place, la ce detestați cel mai tare.

Te-ai dus și ți-ai făcut datoria. E ca și cum ți-ai aduna hârtia ta de pe jos, măcar ai conștiința curată că tu te-ai comportat civilizat. Du-te și votează!

Aceasta este cea mai proastă Guvernare pe care a avut-o România în ultima sută de ani. Am mai spus asta și într-un concert și m-a citat toată lumea. Am spus-o pentru că am simțit și e valabil și acum.”

Ce spune Marius Florea Vizante?

"Oamenii ne cunosc și sunt mai atenți la noi, sunt dispuși să ne urmeze sfaturile, uneori, pentru că suntem persoane publice.

Așa că noi trebuie să avem grijă ce exprimăm și cum ne exprimăm, dar cetățeanul unei cetăți este cel activ. Cel care se implică și care spune „nu-mi place asta” sau „aș vrea asta”.

Altfel, nu ai dreptul nici să pretinzi ceva nici să aștepți ceva de la alții."

Înainte de declarațiile lor, pe larg, fragmentul video despre artiști și îndemnul la vot.

VIDEO. Ștefan Bănică și Marius Florea Vizante, despre artiști și importanța votului.

Cât de importantă este implicarea civică a actorilor?

 

Cât de importantă este implicarea civică a actorilor?

Ștefan Bănică:

  • „E important atâta timp cât nu faci din chestia asta o vocație. Rolul tău, până la urmă e pe scenă. Aia e meseria ta. Sigur că trebuie să spui, mai ales într-o societate liberă și atâta timp cât pot să fii un lider de opinie este cu atât mai important să spui lucrurilor pe nume.
  • Eu cred că nu trebuie să apari de foarte multe ori ca să spui aceleași lucruri. Eu aș lua pe cineva în seamă care apare o dată și bine, vorba vine. Pe cineva care spune clar ce are de spus, care nu se mai repetă. Este extrem de improtant ca lumea să voteze. Faptul că o parte din colegii mei fac acest lucru este demn de tot respectul.
  • Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să voteze. Dacă nu votează nu se va schimba nimic. Eu am spus lucrurile astea de ani de zile, mascat sau nemascat prin cântecele mele. Eu am gândit lucrurile astea și le-am spus și în concerte, mai ales la Sala Palatului. Le-am spus și când au apărut copii în viețile noastre, în a mea și a instrumentiștilor.
  • În funcție de cum gândim așa ne putem crește copiii. Unde vreți să vă creșteți copiii? Ce vreți să învețe? Noi avem o responsabilitate. Copiii trebuie să aibă libertatea de a alege. Trebuie să-l înveți că poate alege. Aceasta e responsabilitatea noastră. Trebuie să vă gândiți la ce nu vă place, la ce detestați cel mai tare. Teoretic se poate schimba.
  • Te-ai dus și ți-ai făcut datoria. E ca și cum ți-ai aduna hârtia ta de pe jos, măcar ai conștiința curată că tu te-ai comportat civilizat. Du-te și votează. E important ca oamenii să meargă să voteze.
  • Aceasta este cea mai proastă Guvernare pe care a avut-o România în ultima sută de ani. Am mai spus asta și într-un concert și m-a citat toată lumea. Am spus-o pentru că am simțit și e valabil și acum.”

Marius Florea Vizante:

  • „Viața civică e una și opțiunea politică e alta. Suntem cetățeni. Oamenii ne cunosc și sunt mai atenți la noi, sunt dispuși să ne urmeze sfaturile, uneori, pentru că suntem persoane publice. Așa că noi trebuie să avem grijă ce exprimăm și cum ne exprimăm, dar cetățeanul unei cetăți este cel activ. Cel care se implică și care spune „nu-mi place asta” sau „aș vrea asta”.
  • Altfel, nu ai dreptul nici să pretinzi ceva nici să aștepți ceva de la alții. Deci, participă în mod activ, ieși și la vot. Acesta e primul pas. Spune-ți părerea, că e ascultată sau nu, e pasul doi.
  • Implicarea socio politică, să faci comentarii la persoană, să nominalizezi persoane ține strict de fiecare. Nu e obligație.
  • Îi respect și pe cei care sunt „muți”, care nu se exprimă public, dar sunt obligați moral să voteze. Să participe la viața cetății. Eu personal mă implic: scriu, pun poze, fac satiră.”

VEZI interviul integral cu Ștefan Bănică și Marius Florea Vizante, AICI

Citește și:

Povestea unui viral. Șerban Pavlu: Eu simt total lucrurile pe care le spun!


Șerban Pavlu, într-un viral de îndemn la vot: „Suntem conduși de niște troglodiți care vorbesc mai rău ca Iliescu și fura mai pe față ca Năstase”

 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu