Skip to main content

TVR, broadcaster oficial pentru vizita Papei Francisc. Anunţă peste 1.000 de oameni de televiziune pe teren şi o campanie editorială

 
TVR, broadcaster oficial pentru vizita Papei Francisc. Anunţă peste 1.000 de oameni de televiziune pe teren şi o campanie editorială

Televiziunea Română va fi partener media oficial pentru vizita Papei Francis în România, de luna viitoare. TVR anunţă o adevărată desfăşurare de forţe pe parcursul celor trei zile de vizită, din 31 mai - 2 iunie.

Publicitate

Vor fi pe teren - spun cei de la TVR - peste 1.000 de oameni de televiziune, 11 care de transmisiuni, 105 camere de filmare pentru transmisiuni în direct şi 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, notează sursa citată. A anunţat şi o campanie editorială în perioada de dinaintea evenimentului.

TVR, partenerul media oficial al evenimentului din, a anunţat ca va ridica semnal pentru televiziuni din 200 de ţari. TVR va asigura şi subtitrarea în limba română a slujbelor şi a discursurilor Suveranului Pontif.

Postul public va avea echipe în toate punctele cheie prin care va trece şeful Bisericii Catolice: Bucureşti, Iaşi, Şumuleu Ciuc şi pe Câmpia Libertăţii de la Blaj.

De asemenea, va fi transmisă live şi Sfânta Liturghie de la Blaj, din 2 iunie, unde Papa Francis va beatifica şapte dintre episcopii greco-catolici martiri din 2 iunie.

TVR lansează o campanie editorială pe tema vizitei Papei Francisc

În perioada premergătoare vizitei vor exista şi producţii speciale cu ocazia vizitei Papei Francisc.

Începând de astăzi, 6 mai, postul public lansează campania „Să mergem împreună. Papa Francisc în România”. Cuprinde reportaje, ştiri, documentare şi alte emisiuni care marchează importanţa evenimentului.

De luni până vineri, la 10:55 şi 16:55, TVR 1 difuzează, sub titlul „Să mergem împreună”, o serie de emisiuni, cu o durată de 3-5 minute.

Printre subiecte se numără biografia Suveranului Pontif, reformele majore iniţiate de către acesta, dar şi momente memorabile din timpul audienţelor generale ale Papei Francisc.

De asemenea, în fiecare zi de vineri a lunii mai, „Tema Zilei”, difuzată după principalul jurnal de la TVR 1, va fi dedicată acestui subiect.

În fiecare duminică, emisiunea „Universul credinţei” va aborda şi ea, într-o rubrică specială, subiecte pe această temă.

Jurnalele de la TVR 1 şi TVR 2 vor difuza ştiri, reportaje şi dezbateri cu specialişti despre vizita Papei Francisc.

Vizita Papei Francisc în România are loc la exact 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în mai 1999, de altfel prima vizită a unui Suveran Pontif în ţara noastră.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus