Skip to main content

VIDEO. CNA, recomandare către televiziuni pentru difuzarea unor spoturi Salvați copiii pe tema bullying-ului și a situației copiilor cu părinți plecați din țară

 
VIDEO. CNA, recomandare către televiziuni pentru difuzarea unor spoturi Salvați copiii pe tema bullying-ului și a situației copiilor cu părinți plecați din țară

Consiliul Național al Audiovizualului va trimite către radiodifuzori o recomandare pentru preluarea, în regim de campanie socială, a unor spoturi create de organizația Salvați Copiii, clipuri ce își propun să diminueze fenomenul bullyingului. 

Publicitate

Totodată, CNA va emite o recomandare pentru o altă campanie derulată de aceeași organizație, privind protecția copiilor în situația în care părinții sunt plecați în străinătate.

Forul va recomanda difuzarea campaniei în perioada iunie - decembrie, alternativ. 

George Roman, director de programe la Salvați Copiii:

Acestea două sunt pe agenda noastră în acest an ca fiind foarte importante. Noi desfășurăm și activități și în școli și în comunități. Difuzarea unui mesaj de interes public ne-ar ajuta foarte mult. Cele două proiecte au cel puțin vreo patru-cinci ani de derulare în toată țara. Inclusiv pe plan legislativ. Vorbim de situația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Sunt în jur de 200.000 – 250.000 de copii care nu au un reprezentant legal și legea obligă părinții și serviciile sociale să intervină.

Iar în cazul violenței, așa cum am introdus în adresa noastră fenomenul acesta de aplicare de pedepse corporale sau tratamentul umilitor în familie sau în școală pare să nu descrească, deși există o mulțime de intervenții și o legislație destul de bine pusă la punct încă din 2004 în acest domeniu, constatăm că cel puțin violența în familie a scăzut doar cu 15% în decurs de 16 ani. În mesajele noastre tocmai acest lucru urmărește să readucă aminte tuturor celor care au în grijă copii, fie că sunt părinți sau cadre didactice sau îngrijitori, că pedeapsa corporală este strict interzisă prin lege.

Redăm în continuare spoturile Salvați Copiii. Cu mențiunea că pentru televiziuni vor fi clipuri mai scurte, de 30 de secunde. 

 

 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu