Skip to main content

VIDEO. CNA, recomandare către televiziuni pentru difuzarea unor spoturi Salvaţi copiii pe tema bullying-ului şi a situaţiei copiilor cu părinţi plecaţi din ţară

 
VIDEO. CNA, recomandare către televiziuni pentru difuzarea unor spoturi Salvaţi copiii pe tema bullying-ului şi a situaţiei copiilor cu părinţi plecaţi din ţară

Consiliul Naţional al Audiovizualului va trimite către radiodifuzori o recomandare pentru preluarea, în regim de campanie socială, a unor spoturi create de organizaţia Salvaţi Copiii, clipuri ce îşi propun să diminueze fenomenul bullyingului.

Publicitate

Totodată, CNA va emite o recomandare pentru o altă campanie derulată de aceeaşi organizaţie, privind protecţia copiilor în situaţia în care părinţii sunt plecaţi în străinătate.

Forul va recomanda difuzarea campaniei în perioada iunie - decembrie, alternativ.

George Roman, director de programe la Salvaţi Copiii:

Acestea două sunt pe agenda noastră în acest an ca fiind foarte importante. Noi desfăşurăm şi activităţi şi în şcoli şi în comunităţi. Difuzarea unui mesaj de interes public ne-ar ajuta foarte mult. Cele două proiecte au cel puţin vreo patru-cinci ani de derulare în toată ţara. Inclusiv pe plan legislativ. Vorbim de situaţia copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Sunt în jur de 200.000 – 250.000 de copii care nu au un reprezentant legal şi legea obligă părinţii şi serviciile sociale să intervină.

Iar în cazul violenţei, aşa cum am introdus în adresa noastră fenomenul acesta de aplicare de pedepse corporale sau tratamentul umilitor în familie sau în şcoală pare să nu descrească, deşi există o mulţime de intervenţii şi o legislaţie destul de bine pusă la punct încă din 2004 în acest domeniu, constatăm că cel puţin violenţa în familie a scăzut doar cu 15% în decurs de 16 ani. În mesajele noastre tocmai acest lucru urmăreşte să readucă aminte tuturor celor care au în grijă copii, fie că sunt părinţi sau cadre didactice sau îngrijitori, că pedeapsa corporală este strict interzisă prin lege.

Redăm în continuare spoturile Salvaţi Copiii. Cu menţiunea că pentru televiziuni vor fi clipuri mai scurte, de 30 de secunde.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus