Skip to main content

Digi24 are aprobarea CNA să se mute pe o altă societate

 
Digi 24
Digi 24

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa de astăzi mutarea licenţei Digi24 pe o altă societate, tot din grupul RCS.

Publicitate

Concret, licenţa Digi24 va fi operată de Campus Media SRL, în loc de RCS.

Lucian Mihai, reprezentantul RCS, în faţa CNA:

„De ceva vreme, am început un proces de eficientizare a staţiei de ştiri. Am început prin a închide staţiile regionale, dar am păstrat o parte dintre colaboratorii locali şi acum suntem la etapa finală prin care dorim să seprăm această activitate de ştiri de restul activităţilor societăţii. Filosofia aceasta s-a aplicat în toate staţiile must carry pe care le avem, UTV, Music Channel şi Hit Music Channel.”

Acţionariat Campus Media:

Campus Media SRL are acţionari două societăţi: RCS & RDS, cu -90% şi Integrasoft - 10% (societate deţinută integral tot de RCS).

Amintim că Digi24 a anunţat încă de acum o lună că urmează să cesioneze licenţa Digi24, de pe RCS, pe Campus Media TV SRL.

„Cesiunea are loc în cadrul procesului de eficientizare a activităţii diviziei media din cadrul Grupului Digi | RCS & RDS, iniţiat în luna februarie, şi are următoarele scopuri: creşterea flexibilităţii organizaţionale a activităţilor de producţie şi difuzare de ştiri şi programe de actualitate, creşterea eficienţei şi îmbunătăţirea rezultatelor financiare aferente acestor activităţi prin responsabilizarea personalului cu privire la utilizarea resurselor, diversificarea surselor de finanţare, simplificarea fluxurilor decizionale şi a proceselor de producţie”, explică reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Regimul juridic al activităţii postului de ştiri va fi similar celui adoptat de grup pentru celelalte posturi de televiziune ale grupului retransmise în regim must – carry - UTV, Music Channel, Hit Music Channel – operate, de asemenea, de entităţi juridice distincte.

„Prin acest transfer, se va crea o fereastră de oportunitate pentru colaborarea postului Digi24 cu alţi furnizori ai serviciului de retransmisie a programelor audiovizuale”, mai arată aceştia.

Echipa redacţională care asigură conţinuturile şi programele pentru postul Digi24 şi site-ul digi24.ro este informată, în cursul zilei de azi, în legătură cu transferul de active şi al responsabilităţii de angajator. De asemenea, echipa redacţională are întâlniri cu management-ul postului pentru a primi detalii despre etapele transferului.

Management-ul şi coordonarea echipei vor fi asigurate de Board-ul Digi24 din care fac parte: Mihai Dinei, Cristina Airabedian, Anca Mireanu şi Cosmin Prelipceanu.

Campus Media TV S.R.L. este o entitate juridică înfiinţată în urmă cu zece ani, are sediul social în Bucureşti şi principalul său obiect de activitate este derularea de activităţi în domeniul radiodifuziunii.


Citeşte şi:

Televiziunea Digi24 se mută pe o altă companie

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus