Skip to main content

Jurnalista care investighează treburile Bisericii, amenințată că i se „va rupe capul”. „Ce vă interesează pe voi ce fac preoții?”

 
Jurnalista care investighează treburile Bisericii, amenințată că i se „va rupe capul”. „Ce vă interesează pe voi ce fac preoții?”
Foto: Facebook Sa fie lumina

Jurnalista Diana Oncioiu, care lucrează pentru proiectul Dela0.ro, dar și pentru seria de investigații Să fie lumină, a fost amenințată telefonic, de pe un număr ascuns, că i se va „rupe capul” dacă mai continuă să documenteze afacerile Bisericii. 

Anunțul a fost făcut chiar de echipa de jurnaliști care se ocupă de proiectul Să fie lumină, pe pagina lor de Facebook.  

Publicitate

„Deși a vizat-o direct pe colega noastră, apelul s-a vrut a fi o atenționare la adresa întregii echipe de reporteri, persoana apelantă indicând că trebuie să încetăm să mai scriem despre "ce fac preoții"”, au scris jurnaliștii de la Să fie lumină.

„Cel care amenința și înjura creștinește era un bărbat cu puternic accent moldovenesc. Diana a încercat să afle ce anume l-a deranjat pe apelant din ceea ce a publicat Să fie lumină - și unde consideră mai exact că am fi mințit, deformat sau manipulat.

Bărbatul nu era însă deranjat de ceea ce am făcut în trecut - ci de lucrurile pe care urmează să le publicăm în viitor”, au mai adăugat aceștia. 

Ce i-a spus bărbatul jurnalistei:

„Reporterii p***i... ce faceți voi? Scrieți despre Biserică?! Ce vă interesează pe voi ce fac preoții? Căutați voi... ce credeți că o să găsiți?", și-a început astăzi tirada telefonică apelantul cu număr necunoscut.

"Dacă te prind îți rup capul! Te prind când ieși din casă și îți rup capul", i-a transmis acesta colegei noastre Diana Oncioiu, menționând că "l-am mai rezolvat pe unul când a fost cu...". 

Deși bărbatul nu a precizat la care ar fi ancheta care îl nemulțumește, jurnaliștii suspectează că ar fi vorba despre o investigație la care lucrează de de o jumătate de an despre abuzul sexual sistematic petrecut în seminarul teologic al Episcopiei Hușilor sub „domnia” Preasfințitului Corneliu Bârlădeanu.

Redăm postarea Să fie lumină, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu