Skip to main content

Tolontan: Agerpres a dat TOATE filmările și fotografiile manifestanților din 10 august la cererea poliției lui Carmen Dan „ca să fie identificați oamenii”! Șeful departamentului video a refuzat, dar conducerea s-a executat

 
Tolontan: Agerpres a dat TOATE filmările și fotografiile manifestanților din 10 august la cererea poliției lui Carmen Dan „ca să fie identificați oamenii”! Șeful departamentului video a refuzat, dar conducerea s-a executat
Sursa foto: Hepta

Agerpres, poziție de drepți în fața Ministerului de Interne. Pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva Guvernului PSD-ALDE, Agerpres a făcut ceea ce jurnaliști din interior susțin că a fost „un act obedient către Carmen Dan și o trădare a interesului public”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan, pe Libertatea.ro.

Publicitate

Ce s-a întâmplat?

Poliția condusă de Carmen Dan, consiliată atunci de Claudia Nicolae, fostă adjunctă la Agerpres, a solicitat fotografiile și filmările brute ale manifestației din 10 august.

Șeful departamentului video Sergiu Olteanu s-a opus: „Vreau o ordonanță a Parchetului, nu o cerere de la Poliție!”.

Dar conducerea a decis să fie predată către Poliție întreaga arhivă video și foto a manifestației.

Directorul general de atunci al Agerpres, Alexandru Giboi, a declarat pentru Libertatea că Poliția a cerut imaginile în contextul în care căutau pistolul furat de la femeia jandarm atacată.

Cristina Tatu, director general adjunct al instituției, care a pus la dispoziția poliției absolut toate imaginile din acea zi, spune că nu vede nicio problemă:

„Da, am pus imaginile și filmările la dispoziția Poliției și nu văd nici o problemă. Se căutau hoții care au luat pistolul”, motivează, pentru Libertatea.

Ea nu a explicat însă de ce, dacă se căuta momentul furtului armei, Agerpres a deșertat Poliției toată arhiva cu filmările și pozele făcute de cei 9 fotoreporteri și cameramani prezenți în piață, pe întreaga durată a demonstrației, remarcă Tolontan.

Articolul integral, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Tovarasii de la Agerpres au dat dovada de vigilenta revolutionara si au contribuit la demascarea celor 100.000 de burghezi batuti si gazati, elemente dusmanoase care protestau impotriva oranduirii socialiste! :-)))

Trimite un comentariu